İnceleme Creative Sound Blaster Z SE

Merhaba. Creative i-trigue ses sistemim var sesini çok beğeniyorum. Anakartımda Realtek alc 1220 ses kartı mevcut. Bu ses kartını alarak daha iyi sonuç alacağım kesin ama almaya değer mi karar veremedim. Anakartım msi meg x570 ace.

Hocam anakartım msi meg x570 ace. İçinde dahili 1220s ses kartı var. Sistem olarak i trigue 2.1 kullanıyorum. Ses kalitesi çok güzel ama ses kartı ile daha da iyileştirmek istesek ne almalıyız. Sb z se ve g6 modelleri şuan indirimde alsam faydasını görür müyüm.

Hocam en sonda size birşey sordum ama alıntı yapmayı beceremedim. Forum platformunda pek tecrübeli değilim de. Yanıtlarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
MSI A320-M A-Pro üzerindeki Realtek ALC 892'den Soundblaster AE-5 Plus'a geçtim.
Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm ile kullanıyorum. Şarkılarda basslar açıkçası beklentimin altında kaldı. Tabii pek ayar filan kurcalamadım equalizerden de pek haz etmiyorum. Ama oyunlarda ses kalitesi artışı çok hoşuma gitti. Ghost Recon Wildlands'te harita menüsündeyken telsizle konuşma ses efektleri varmış arka planda onu ALC 892 ile duymuyordum. Rüzgar esme sesleri filan gerçekçi. Bilgisayar başında üşüdüm League Of Legends oynarken base te yanan meşalenin sesini daha net duymaya başladım. Sanki biri yanımda meşale yakmış gibi. Nocturne ulti attığındaki gök gürültüsü sesi, Draven'ın balta döndürme sesleri vs. gerçekten netlik kazandı.
Kart elime ulaşalı 1 gün olduğu için daha diğer oyunları test etmedim.
ALC 1220 benim ALC 892'den daha kaliteli bir ses kartı. Aradaki fark ne kadar bilmiyorum.
Ama internette insanlar ALC chipleri ne kadar kaliteli olursa olsun ilave satılan dahili/harici ses kartlarından daha düşük kalitede diyorlar. Harici ses kartı alıp denemenizde fayda var diye düşünüyorum.

Bu mesajımı güncellemek istediğim mevzu var. Normal Equalizer'da basları açtığımız zaman bilirsiniz mid ve tizler sanki kulaklığı suyun içine sokmuşuz gibi derinden gelmeye, hafiften azalmaya başlar. AE-5 Plus'ın kendi Equalizer uygulamasında bas ayarını açınca mükemmel bir sonuç elde ettim. Diğer frekansları bozmadan bas artıyor. Sese boğucu etki vermeden sadece düşük frekans yanıtını arttırıyor yani kulaklık sürücüsü fiziksel olarak hareket ederek bas veriyor. Kulaklığı bozacağımdan korktuğum için bası fazla açamıyorum. Zaten açtığım zaman pıt pıt sesler çıkıyor. DT 770 Pro Rtings sitesindeki 9,3 bass response puanını gerçekten hak eden bir kulaklık. Sadece pahalı kulaklık ta değil Jbl'in günümüzde 300-400 liraya satılan kulak içi kulaklığı ile denememde de çok güzel bas aldım. Harici ses kartı almakta fayda var diye yazmışım. Hayır dümdüz dalın o işe. İkinci el kırık çıkık bir şekilde elinize harici bir ses cihazı geçirin. Dahili/harici fark etmez.

Son düzenleme:

Merhaba ses kartı alacağım hiç bilgim yok 2. El 0 fark etmez ne önerirsiniz 1600 TL bütçe var Z SE buldum ASUS Xonar U7 buldum Sound Blaster X-Fi buldum bunlar nasıllar bunlar dışında ne önerirsiniz?

Hocam Sound Blaster'a HyperX Cloud 2 alıp takmak geliyor içimden sizce mantıklı mı USB ses kartını kulanmasamda olur

@Spontune

Merhaba,

LG BH6730 S , marka-model blueray,dolby vs. özellikli optik ses çıkışlı bir 5.1 ev sinema sistemim var.

Bilgisayarıma , Creative Soundblaster Z Se modelini alıp kullanmayı düşünüyorum.

İlgili ses kartınndan optik çıkış ile sinema sistemine sesi verip 5.1 surround ses alabilir miyim?

Youtube,filmler,müzik ve oyunlarda 5.1 ses almak istiyorum.

Bu ses kartı işime yarar mı..

Kullananan veya konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan destek rica ederim.

Anakartım: H610M D D4

Ses Sistemim: LG BH6730 S

Kullanacağım Kablo : Optik Ses Kablosu

Merhaba.ben de creative g3 sahibiyim. Akg k271 mk2 kulaklık ile hiç verim alamıyorum. presonus hd9 ile güzel çalışıyor. akg aldıktan sonra hayal kırıklığına uğradım.300 ohm a kadar rahar sürer dediler ama akg hiç ama hiç güzel ses vermiyor.sre seviyesi çok düşük. Ne yapmam gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…