Elektronik Creative Sound BlasterX G6 2400TL

Siz SXFi'ı kullanıyor musunuz hocam?

Siz Sxfi'ı kullanıyor musunuz hocam?

Yok ben faydasını çok görmedim. Oyunların kendi içinde 3D desteği falan varsa açıyorum ya da stereo devam ediyorum. Kartı RAW ses gücü ve çıkışı için aldım aslında. Parazit yok, dip ses yok, mikrofon bant genişliği yüksek bir de X4 sahnesi biraz daha geniş epos ve X3'e göre. Bu da beni çok memnun ediyor.

Hocam filmlerde/dizilerde kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Cidden harika oluyor. Oyunlar ve özellikle müzikler için pek tavsiye etmiyorum çünkü dediğiniz gibi çoğu oyunun kendi 3D ses algoritması daha verimli oluyor. Müziklerde zaten surround kullanmanın bir manası yok ama filmlerdeki fark kesinlikle kullanmaya değer. Bir şans verin derim. Şöyle 1-2 gün dinleyip kulağınız alıştı mı bence bırakamayacaksınız.

Hocam selamlar Creative X4 geldi. Ayarlarını öğrenmeye çalışıyorum. Ama cihazda mı sorun var yoksa bende anlamadım. Siz %40 göremiyorum demişsiniz bende %70-80 gibi seviyelerde kullanıyorum. %40 tan sonra çok bi ses yükselmesi olmuyor zaten. SB Zx vardı daha önce o daha dehşetti gerçek anlamda sağır edici ses yüksekliği vardı. Beklentiyi mi çok yükselttim acaba. Ayarlarından da pek bir şey anlamadım zaten. @BurakAtan

Hocam öncelikle denetim masasından Creative Audio Driver'ı bir kaldırıp yeniden başlatın PC'yi. Önce driversız sorunsuz çalışırken test edin. Dediğim gibi ben kullanırken son driver sorunluydu. Eğer siz de kurduktan sonra aynı sorunu yaşarsanız ben size eski driverın linkini atacağım. Onu kurarsınız.

Ayrıca telefonunuzdan SXFiApp i indirip kulağınızı taratarak cihazı özelleştirin. Sonra playback kısmından SXFi açıp 7.1 sesi test edin. Ayrı ayrı her kanalı. Sesler arkadan geliyor mu yani doğru yerlerden diye.

Sesin bu kadar yüksek olması zaten başta kulaklığın empedansıyla da alakalı. Bendeki kulaklık 32 ohm olduğu için %40-%50'yi nadiren geçmişimdir. O da filmin kendi sesin kısık olduğu içindi.

Son düzenleme:

Dostum teşekkür ederim. Sxfi müzikte çok hoşuma gitti oyunda biraz yankılı gibi fps oyunlarında net almak daha önemli ama ses gayet iyi filmi denemedim daha ama bayağı beğendim.

Dostum teşekkür ederim. Sxfi müzikte çok hoşuma gitti oyunda biraz yankılı gibi fps oyunlarında net almak daha önemli ama ses gayet iyi filmi denemedim daha ama bayağı beğendim.
Filmlerde kendinizi SXFi'a alıştırın hocam. Çok iyi olacak. FPS oyunlarında ise hiçbir şeyi açmayın. Sadece EQ ayarınız açık olsun.

Arkadaşlar selamlar, konuyu hortlattığım için özür dilerim. 34 sayfa yanıt okudum kafamda az çok bir şeyler yerine oturdu ama garanti olsun diye sormak istedim.

Öncelikle ben her şeyimi sıfırdan dizeceğim. Kulaklık olarak Beyerdynamic DT 990 Pro, mikrofon olarak Thronmax M2 Mdrill One alacağım ve bunun için bir ses kartı bakıyorum. Genel olarak hepiniz G6 ve X4 arasında gidip gelmişsiniz ve ben de X4'ten yanayım; hem daha yeni bir cihaz hem de aynı fiyattalar. Ama ses kartı hem mikrofonumu hem de kulaklığımı kaldırır mı, onu bilemiyorum. O konuda sizin bilginize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de bundan ayrı olarak, doğru EQ ayarı ile Game Zero kulaklığı kadar iyi ayak seslerini duyabilir miyim? Çünkü Game Zero çok övülmüş.

(Ekstra olarak her türlü fikre açığım, "o mikrofonu alma, bunu al" ya da "ses kartı olarak ikisi de olmaz, şunu al" gibi. Seviliyorsunuz.)

Konuyu uykusuz yazdım birazdan uyuyacağım geç cevap verebilirim sorularınıza kusura bakmayın, şimdiden teşekkür ederim.

Etiket için sorry
@NextGenCeo @Merdt @BurakAtan

Kardeşim öncelikle merhaba.

A zamandan bu yana herşey çok değişti. Artik bu DAC/AMP ler alınmıyor. Onun yerine küçük USB dongleler var 5/1 fiyatına neredeyse aynı performansı sunuyor. Hem yer hem para açısından çok daha iyiler. Şu anda fiyat/performans olarak iki tane önerdiğim var. Linkleri aşağı bırakıyorum

Bu CB1200AU. İçinde parametrik EQ ile geliyor. Bunu sipariş verdim haftaya bende olur.
Bu da CX31993. Bu DAC benim Sennheiser IE80 kulaklıklarıma özel yaptırdığı kabloda var. Gerçekten çok iyi bir DAC. G6 ile neredeyse aynı performansta.
Birde bunun abisi var CS43131 diye. Bir kere alayım tam alayım diyorsan buyur. İçinde harici AMP de var 600 Ohm hariç sıkıntı çıkarmaz.

Gelelim kulaklıklara. Birincisi DT990 Pro alma. Denediğimden biliyorum. Tamamen çöp bir kulaklık. İkincisi kafa üstü kulaklık devri bitti yerini kulak içi kulaklıklar aldı. Sana tavsiyelerim şunlar. Youtube'den incelemelerine bakabilirsin.

Her türlü müzik için gider.

Eğer daha önce duymadığın detaylar duymak istiyorsan kesinlikle bunu almalısın.

Bunlar dışında piyasada tabii çok fazla ürün var fakat Seeaudio Yume Ultra aldıktan sonra araştırmayı kestim. Youtube'den Akros, Gizaudio, Z Reviews, Jays Audio gibi kanallara bakman çok daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…