Youtube'den Akros, Gizaudio, Z Reviews, Jays Audio gibi kanallara bakman çok daha iyi olacaktır.
Hangi DAC/AMP ürünleri kullandınız? Kafa üstü devri bitti diyecek kadar hangi kulaklıkları deneyimlediniz? IEM ile karşılaştırırken söyleseniz daha iyi olur.Kardeşim öncelikle merhaba.
Hangi DAC/AMP ürünleri kullandınız? Kafa üstü devri bitti diyecek kadar hangi kulaklıkları deneyimleme şansınız oldu? IEM ile karşılaştırırken söyleseniz daha iyi olur.
990, 770, 650 ve 560s kulaklıkları kullandım. 990'a çöp demem çünkü v-shape tipi sesini beğenmiştim. Aralarında en kötüsü 770 bana göre. DAC olarak DX3 Pro+, DX1, cobalt, btr5 ve K11 deneyimledim.
JM20 Max'ı duymuştum, çok tavsiye ediliyor. 650 gibi bir kulaklıkla deneyip sonucu görmek lazım. Bence aynı performansı verecek, fark olmayacak. Susvara gibi bir kulaklık kullanılmayacaksa dongle tercih edilmeli.
IEM bir kulaklık için J20 Max gereksiz güçlü kaçabilir. CB1200AU daha mantıklı olur.
770 zevkli ama detay yoksunu kulaklık, hak veriyorum.DT770 80 ohm (demeye çalıştığım kulaklık buydu 990 ile karıştırdım yorumu düzelteceğim)
Çok fazla IEM kulaklık kullanmışsınız. Benim o tarafta hiç deneyimim yok, ondan karşılaştırmam saçma olur. Özellikle M40X gibi kulaklıklar ped değiştirmedikçe rahatsızlık veriyor, yine katılıyorum.IEM olarak ZS3, ZS6, KZ castor, crinacle Zero red, seeaudio yume Ultra, Sennheiser IE80. TWS olarak Haylou GT6, Samsung Buds FE ve Buds 2 kullandım.
250 Ohm'luk olanı düşünüyorum. İyi bir ses kartım olacağı için, empedans değeri yüksek olduğunda ve bu kulaklığı besleyebilecek bir ses kartına sahip olunduğunda ses kalitesinin daha iyi olacağını düşünüyom doğru mudur?@Im Alone kulaklığın kaç ohmlik modelini alacaksın
250 Ohm'luk olanı düşünüyorum. İyi bir ses kartım olacağı için, empedans değeri yüksek olduğunda ve bu kulaklığı besleyebilecek bir ses kartına sahip olunduğunda ses kalitesinin daha iyi olacağını düşünüyom doğru mudur?
Tekrar merhaba. Hepinizin yorumlarını okudum ve herkese teşekkür ediyorum. En başından şunu belirteyim; ben IEM kulaklık kullanamam. Bilgisayar başına oturduğumda 9-10 saat kalkmıyorum ve IEM kullandığımda kulaklarım çok acıyor. Bahsettiğiniz kulaklık uçlarını hiç kullanmadım ama benim kulağımın onları da kenara iteceğini düşünüyorum. Çünkü Sony WF-1000XM5 aldığımda içinde farklı uç seçenekleri de vardı ve 'small' olanı bana uymuştu. Ona rağmen 1-2 saat aralıksız taktığımda kulağım aşırı derecede ağrıyordu. Bunun 6-7 saatlik süredeki etkisini hayal etmek bile istemiyorum. O yüzden bu uçlar gerçekten büyülü değilse benim işime yaramaz. Mümkünse kulak üstü kulaklık önerirseniz sevinirim.
Bir de o kadar büyük cihazların yerini küçük kabloların alması hala aklımı almıyor. Teknoloji cahili gibi hissediyorum kendimi. Nasıl aynı performansı, hatta bazıları çok daha ucuz fiyata daha iyisini veriyorlar? Rica etsem biraz anlatabilir misiniz?
Dac/amp lerden bahsediyordum benKulaklıklar teknoloji harikası cihazlar değiller. Markalar vitrininden faydalanarak payı çok koyabiliyor. Bu yüzden "küçük" veya "daha ucuz" bir kulaklık daha iyi olabiliyor.
Dac/amp lerden bahsediyordum ben.
Peki kulaklık önerisi yazabilir misiniz yukardaki mesajıma göre, çalışıyorum geç bakabilirim kb yın.Kulaklıkların çoğu fazla bir amplifikasyona ihtiyaç duymuyor. DAC dediğin de ufacık bir çip. Daha iyi DAC almak mantıksız değildir fakat her şey bütçeye bağlı.
Kulaklıktan olan beklentinizi, kullanım amaçlarını söyleyebilirseniz öneri vermeye çalışırım. Araştırdığınız stüdyo kulaklıkları dinleyiciye zevk vermekten çok nötr ve teknik ses üretmeyi amaçlar. Ana amaç mix&mastering kısacası.Öneren yok hala