Peki kulaklık önerisi yazabilir misiniz yukardaki mesajıma göre, çalışıyorum geç bakabilirim kb yın.
Danışmak istediğim bir şey var. Aktif şekilde kullandığım Topping DX1'im var. AKM çipi olduğu için sıcak bir ses vermesini beklerdim ama vermiyor. Beyerdynamic ve Sennheiser kulaklıklar kullandım. Çoğu kulaklığı iki farklı amp ile denedim. Aktif kullanımda HD560s'im var. Fiio K11 de çok soğuk ve hissiz gelmişti. HD560s'in karakteri mi buna müsaade etmiyor? Sanmıyorum çünkü anakarttaki Apple dongle ile aldığım ses o keyfi veriyor, elbette ki detay yoksunu ve iyi bir ses değil. HD560s'in yeteneğini teknik olarak tam ortaya çıkartamıyor, veya benim bilgisayarda öyle çalışıyor. Avrupa versiyonu.Açtığım bu konuda gerçekten çok fazla etkileşim alındı bir zaman sonra takip edemedim şu anda 35.000 kişi görüntülemiş. Yakın zamanda inceleme paylaşmıştım yine ses ekipmanıydı ve 300 görüntülenmeye bile gelememiş ses için bu kadar ilgi gerçekten şaşırtıcı. Belli ki o dönemde böyle bir konu açılması gerekiyordu ve bir anda katlanarak herkesin uğrak mekanı oldu. Moderasyon ekibi başlığı ses ekipmanları diye değiştirse kimse yadırgamaz herhalde.
Her neyse birkaç güncelleme yapacağım genel ses ekipmanlarıyla ilgili kısa kısa bilgiler sunacağım. Aradan çok vakit geçti daha iyileri çıktı ancak G6 hala gözümde iyi bir DAC/Amp kombosu çünkü micro USB'den güç alıp bu şekilde bir performans sunması beni hala şaşırtır.
Açık kapsül kulaklıkları ele alacağım öncelikle.
Sennheiser HD560S hala iyi kulaklık geniş sahne sunmasa da tutarlıdır ve birçok kişinin beğeneceğini düşünüyorum. Hafiftir ancak sıkma kuvveti bazıları için fazla gelebilir. Başlangıç için hala yerini koruyor bunun üretimi durdu sanırım 505 çıktı Sennheiser zaten 2020'de Sonova'ya satıldı ve şu anda mini revizyonlarla Hi-Fi tarafında ayakta durmanın peşinde. Yeni çıkarttıkları kulaklıkların bana kalırsa incelemeye değer olduğunu bile düşünmüyorum aynı kulaklığın ufak geliştirilmiş versiyonları sadece.
Audio Technica tarafında uzun kullanım ihtiyaçlarını çok iyi bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. R70X HD600'ün erkek vokal versiyonu diyebilirim hatta sahneleme konusunda hem 560S hem de 600'den daha iyi sonuç verir. Zaten 600'de sahne yok. Bu serinin güncel versiyonları çıktı onlar biraz daha konforludur. R70xa, R50x ve R30x modellerini değerlendirebilirsiniz.
Corsair Virtuoso Pro da Audio Technica'dan esinlenilmiş bir kulaklığa benziyor. İncelemek için satın almıştım tonal sunum hariç kulaklığı gerçekten beğendiğimi söylemem gerek.
Planar tarafında hakimiyet hala Hifiman tarafında. Fiio'nun FT7 modelini beğensem de hala geliştirilmesi gereken yerleri mevcut. Tabii ki Moondrop Cosmo kadar başarısız bir model değil 800 dolar civarına iyi bir kulaklık peşindeyseniz FT7 kutudan çıktığı gibi güzel bir kulaklık.
Hifiman'deki rezonans diğer Planar sürücülü kulaklıklara göre gerçekten çok daha fazla bunu bilerek almanız ve sıcak sunuma sahip amfiler ve DAC'lerle eşleştirmenizi öneririm. Benim tercihim hala Edition XS alıp Custom Cans Super Grill ile bu kulaklığı modlamak olur. Evet unveiled serisi çıktı ama rezonans sorunun kaynağı sadece metal ızgara kullanmaları ve yansımaları değil başka bir yerde bunu ayrıca bir konuda açıklasam daha iyi olur.
Kulaklıkta daha fazla seçenek mevcuttur ancak aklıma gelenler şu anda bunlar.
Amfi tarafında yanlış bilinen gerçekleri ele almak istiyorum. Öncelikle kulaklığın empedansı yüksek olunca zor sürülür diye bir durum söz konusu değil bu tamamen kulaklığın verimliliğine bağlı. Bu mitin ortaya çıkmasındaki sebep piyasadaki amfilerin stabil bir şekilde yüksek voltaj verememesinden kaynaklı. Amfilerin optimal çalıştığı bir aralık var bu genelde 30 ile 100 ohm arasında olur. Bunun altındaki değerlerde akım kapasitesinde eksiklik yaşar üstündeki bölgede ise voltaj kapasitesinde eksiklik yaşar. Bu iki tarafı da verimli bir şekilde verebildiği aralık genelde bu civarda oluyor. Esas bakılması gereken verimliliktir sonra empedanstır. Hassasiyete de bakılmaz eğer ona bakılacaksa empedans ile hesaplanması gerekir düşük empedanstaki kulaklığın hassasiyetinin yüksek empedansa göre daha yüksek hassasiyete sahip olması beklenir.
Piyasadaki birçok masaüstü kulaklık amfileri Class AB olarak tasarlanır. Class A ile olan farkına burada detaylıca girmeyeceğim ama Class AB'de gördüğünüz o güç değerleri aslında peak değerleri olarak düşünebilirsiniz. RMS bile olsa bias akımları Class A kadar yüksek olmayacağı için dinletide dramatik düzeyde Class A amfilerin çok daha iyi çaldığını duyarsınız. Bunun sebebi ise sürekli açık olan transistörün oluşturduğu rezerv güçle sürekli açılıp kapanan bir transistöre göre karşı daha avantajlı olması.
Şu anda elimde transient cevabı iyi tam DC bağlantılı ayrık BJT Class AB amfi ile ACP+ Class A amfi mevcut ve ACP+'a geçtiğim gibi Class AB amfiyi rafa kaldırdım sebebi ise duyum açısından bana çok daha tanımlı ve dolgun bas cevabıyla daha yumuşak bir müzik zevki sunması. Fiyatına göre de bias akımı iyi diyebileceğim bir amfiydi oysa ki.
Bu durumu da belirttiğime göre piyasadan alacağınız amfileri satın almadan önce bir kez daha düşünmeye sevk ederek birkaç Class AB amfi tavsiyesinde bulunabilirim.
Listenin başını Schiit Magni Unity çekiyor. Sebebi ise 125 dolara satılmasına rağmen Lineer AC adaptör ile gelmesi, LM3xx çifti ile simetrik besleme sağlıyor ayrık tasarım akım geri beslemeli BJT Class AB tam DC bağlantı sayesinde olabildiğince şeffaf transientleri hızlı geniş bant frekansta kayıpsız bir amfi.
Topping Audio amfilerini de öneririm fiyatına göre oldukça iyi ölçüm performansı sunuyor. Tabi ki ölçüm performansı her şeyi belirlemiyor ancak bu fiyatlarda da iyi bir ses elde etmek gerçekten zor. Schiit Audio'dan Magni Asgard gibi modelleri getirtmekte zorlanırsanız TR'de artık Topping satılıyor bu tarafa yönelebilirsiniz.
Bunun haricinde önerebileceğim fiyat performans tarafında iyi bir amfi mevcut değil maalesef. Üst seviye modellerde Sugden HA-4 önerebilirim Class A. Bias akımı fazlasıyla yüksek bulduğum (tam değer vermem zor) Luxsin X9 DAC/Amp kombosunu tavsiye edebilirim Class AB ve op-amp tasarım olsa da tınısını beğendiğim ACP+ ile aralarında çok bir fark göremediğim bir çözüm. Çin gittikçe ses konusunda her yönden iyi çözümler üretiyor 1 sene sonra belki de bambaşka cihazları konuşuyor oluruz.
Elinizde hali hazırda havya lehim teli multimetre mevcutsa ACP+'ı öneririm bunlar yoksa ama bu işlere merakınız varsa yine tavsiye ederim. Bende hiçbir malzeme yoktu bir anda kendimi bu amfiyi yaparken buldum ve sonucunda gerçekten çok memnun kaldım tavsiye ettiklerimin arasında hiçbir şekilde ne Schiit Audio ne de Topping Audio'ya dönerim. Bütçem el verirse belki Sugden HA-4 alırım. ACP+ zaten bu amfinin selefiymiş gibi davranıyor. İlerleyen zamanlarda ACP+'ın 50V halini de yapacağım onu yaptıktan sonra belki yapım aşamasını ve genel incelemeyi paylaşabilirim şu anda vaktim yok bu yazıyı da kısıtlı bir vakitte yazıyorum.
Bunların haricinde elektrik şebekesi bu işin gerçekten en önemli kısmıdır hattı ayırabiliyorsanız ayırın mümkün değilse bir şekilde kompanse edebilirsiniz. Sisteminiz ayrık DAC ve amfi halindeyse DAC için lineer güç kaynağı alabilir veya yapabilirsiniz. Bunlara imkanınız yoksa bir powerbank ile besleyerek şebekeden izole edebilirsiniz.
Mini PC alıp lineer güç kaynağı ile beslerseniz bunun da olumlu yönden etkisi olacaktır. Bunlara mit gözüyle bakmayın bunun bile damping faktöre etkisinin olduğunu bizzat deneyimledim. Gerek bana yapılan kör testlerde gerekse SMPS -> PC ile LPS -> Mini PC arasında bu farkı çok rahat hissettim.
Şu anda aklıma gelenler bunlar aslında hepsi için ayrı ayrı konu açılır ama yine de fikir vermesi ve sizin de doğru yöne bakıp o yönde araştırma yapmanız için bu yazıyı yazdım.
Kulaklıktan olan beklentinizi, kullanım amaçlarını söyleyebilirseniz öneri vermeye çalışırım. Araştırdığınız stüdyo kulaklıkları dinleyiciye zevk vermekten çok nötr ve teknik ses üretmeyi amaçlar. Ana amaç mix&mastering kısacası.
Günlük uzun saat kullanıcı için open-back kulaklık daha iyi çünkü kapalı kulaklıklar gibi terletme ve basınç yapmaz. 990 iyi kulaklık elbette ama hataları aşırı öne çıkartıyor. Çok severek dinlediğim birkaç rap şarkısının vokali autotune dolayısıyla bozuk geldiği için 990'da dinlemesi berbattı. Bildiğiniz normal kulaklıkta senelerce sevip dinlediğim şarkıları diyorum.
Stüdyo kulaklıkları arasında tam nötr değil de hafif sıcak karakterliler de var. Sizin kullanım amacınıza bağlı tavsiye veririm.
Aklınızdaki bütçe nedir?
Açtığım bu konuda gerçekten çok fazla etkileşim alındı bir zaman sonra takip edemedim şu anda 35.000 kişi görüntülemiş. Yakın zamanda inceleme paylaşmıştım yine ses ekipmanıydı ve 300 görüntülenmeye bile gelememiş ses için bu kadar ilgi gerçekten şaşırtıcı. Belli ki o dönemde böyle bir konu açılması gerekiyordu ve bir anda katlanarak herkesin uğrak mekanı oldu. Moderasyon ekibi başlığı ses ekipmanları diye değiştirse kimse yadırgamaz herhalde.
Her neyse birkaç güncelleme yapacağım genel ses ekipmanlarıyla ilgili kısa kısa bilgiler sunacağım. Aradan çok vakit geçti daha iyileri çıktı ancak G6 hala gözümde iyi bir DAC/Amp kombosu çünkü Micro USB'den güç alıp bu şekilde bir performans sunması beni hala şaşırtır.
Açık kapsül kulaklıkları ele alacağım öncelikle.
Sennheiser HD560s hala iyi kulaklık geniş sahne sunmasa da tutarlıdır ve birçok kişinin beğeneceğini düşünüyorum. Hafiftir ancak sıkma kuvveti bazıları için fazla gelebilir. Başlangıç için hala yerini koruyor bunun üretimi durdu sanırım 505 çıktı Sennheiser zaten 2020'de Sonova'ya satıldı ve şu anda mini revizyonlarla Hi-Fi tarafında ayakta durmanın peşinde. Yeni çıkarttıkları kulaklıkların bana kalırsa incelemeye değer olduğunu bile düşünmüyorum aynı kulaklığın ufak geliştirilmiş versiyonları sadece.
Audio Technica tarafında uzun kullanım ihtiyaçlarını çok iyi bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. R70X HD600'ün erkek vokal versiyonu diyebilirim hatta sahneleme konusunda hem 560s hem de 600'den daha iyi sonuç verir. Zaten 600'de sahne yok. Bu serinin güncel versiyonları çıktı onlar biraz daha konforludur. R70xa, R50X ve R30X modellerini değerlendirebilirsiniz.
Corsair Virtuoso Pro da Audio Technica'dan esinlenilmiş bir kulaklığa benziyor. İncelemek için satın almıştım tonal sunum hariç kulaklığı gerçekten beğendiğimi söylemem gerek.
Planar tarafında hakimiyet hala hifiman tarafında. Fiio'nun FT7 modelini beğensem de hala geliştirilmesi gereken yerleri mevcut. Tabii ki Moondrop Cosmo kadar başarısız bir model değil 800 dolar civarına iyi bir kulaklık peşindeyseniz FT7 kutudan çıktığı gibi güzel bir kulaklık.
Hifiman'deki rezonans diğer planar sürücülü kulaklıklara göre gerçekten çok daha fazla bunu bilerek almanız ve sıcak sunuma sahip amfiler ve DAC'lerle eşleştirmenizi öneririm. Benim tercihim hala Edition XS alıp Custom cans super grill ile bu kulaklığı modlamak olur. Evet unveiled serisi çıktı ama rezonans sorunun kaynağı sadece metal ızgara kullanmaları ve yansımaları değil başka bir yerde bunu ayrıca bir konuda açıklasam daha iyi olur.
Kulaklıkta daha fazla seçenek mevcuttur ancak aklıma gelenler şu anda bunlar.
Amfi tarafında yanlış bilinen gerçekleri ele almak istiyorum. Öncelikle kulaklığın empedansı yüksek olunca zor sürülür diye bir durum söz konusu değil bu tamamen kulaklığın verimliliğine bağlı. Bu MİT'in ortaya çıkmasındaki sebep piyasadaki amfilerin stabil bir şekilde yüksek voltaj verememesinden kaynaklı. Amfilerin optimal çalıştığı bir aralık var bu genelde 30 ile 100 ohm arasında olur. Bunun altındaki değerlerde akım kapasitesinde eksiklik yaşar üstündeki bölgede ise voltaj kapasitesinde eksiklik yaşar. Bu iki tarafı da verimli bir şekilde verebildiği aralık genelde bu civarda oluyor. Esas bakılması gereken verimliliktir sonra empedanstır. Hassasiyete de bakılmaz eğer ona bakılacaksa empedans ile hesaplanması gerekir düşük empedanstaki kulaklığın hassasiyetinin yüksek empedansa göre daha yüksek hassasiyete sahip olması beklenir.
Piyasadaki birçok masaüstü kulaklık amfileri class ab olarak tasarlanır. Class a ile olan farkına burada detaylıca girmeyeceğim ama class Ab'de gördüğünüz o güç değerleri aslında peak değerleri olarak düşünebilirsiniz. RMS bile olsa bias akımları class a kadar yüksek olmayacağı için dinletide dramatik düzeyde class a amfilerin çok daha iyi çaldığını duyarsınız. Bunun sebebi ise sürekli açık olan transistörün oluşturduğu rezerv güçle sürekli açılıp kapanan bir transistöre göre karşı daha avantajlı olması.
Şu anda elimde transient cevabı iyi tam DC bağlantılı ayrık bjt class ab amfi ile acp+ class a amfi mevcut ve acp+'a geçtiğim gibi class ab amfiyi rafa kaldırdım sebebi ise duyum açısından bana çok daha tanımlı ve dolgun bas cevabıyla daha yumuşak bir müzik zevki sunması. Fiyatına göre de bias akımı iyi diyebileceğim bir amfiydi oysaki.
Bu durumu da belirttiğime göre piyasadan alacağınız amfileri satın almadan önce bir kez daha düşünmeye sevk ederek birkaç class ab amfi tavsiyesinde bulunabilirim.
Listenin başını schiit MAG'ni Unity çekiyor. Sebebi ise 125 dolara satılmasına rağmen lineer AC adaptör ile gelmesi, LM3xx çifti ile simetrik besleme sağlıyor ayrık tasarım akım geri beslemeli bjt class ab tam DC bağlantı sayesinde olabildiğince şeffaf transientleri hızlı geniş bant frekansta kayıpsız bir amfi.
Topping Audio amfilerini de öneririm fiyatına göre oldukça iyi ölçüm performansı sunuyor. Tabii ki ölçüm performansı her şeyi belirlemiyor ancak bu fiyatlarda da iyi bir ses elde etmek gerçekten zor. Schiit Audio'dan MAG'ni asgard gibi modelleri getirtmekte zorlanırsanız TR'de artık topping satılıyor bu tarafa yönelebilirsiniz.
Bunun haricinde önerebileceğim fiyat performans tarafında iyi bir amfi mevcut değil maalesef. Üst seviye modellerde sugden ha-4 önerebilirim class a. Bias akımı fazlasıyla yüksek bulduğum (tam değer vermem zor) luxsin X9 DAC/Amp kombosunu tavsiye edebilirim class ab ve op-AMP tasarım olsa da tınısını beğendiğim acp+ ile aralarında çok bir fark göremediğim bir çözüm. Çin gittikçe ses konusunda her yönden iyi çözümler üretiyor 1 sene sonra belki de bambaşka cihazları konuşuyor oluruz.
Elinizde halihazırda havya lehim teli multimetre mevcutsa acp+'ı öneririm bunlar yoksa ama bu işlere merakınız varsa yine tavsiye ederim. Bende hiçbir malzeme yoktu bir anda kendimi bu amfiyi yaparken buldum ve sonucunda gerçekten çok memnun kaldım tavsiye ettiklerimin arasında hiçbir şekilde ne schiit Audio ne de topping Audio'ya dönerim. Bütçem el verirse belki sugden ha-4 alırım. Acp+ zaten bu amfinin selefiymiş gibi davranıyor. İlerleyen zamanlarda acp+'ın 50v halini de yapacağım onu yaptıktan sonra belki yapım aşamasını ve genel incelemeyi paylaşabilirim şu anda vaktim yok bu yazıyı da kısıtlı bir vakitte yazıyorum.
Bunların haricinde elektrik şebekesi bu işin gerçekten en önemli kıs mıdır hattı ayırabiliyorsanız ayırın mümkün değilse bir şekilde kompanse edebilirsiniz. Sisteminiz ayrık DAC ve amfi halindeyse DAC için lineer güç kaynağı alabilir veya yapabilirsiniz. Bunlara imkanınız yoksa bir powerbank ile besleyerek şebekeden izole edebilirsiniz.
Mini PC alıp lineer güç kaynağı ile beslerseniz bunun da olumlu yönden etkisi olacaktır. Bunlara MİT gözüyle bakmayın bunun bile damping faktöre etkisinin olduğunu bizzat deneyimledim. Gerek bana yapılan kör testlerde gerekse smps -> PC ile lps -> mini PC arasında bu farkı çok rahat hissettim.
Şu anda aklıma gelenler bunlar aslında hepsi için ayrı ayrı konu açılır ama yine de fikir vermesi ve sizin de doğru yöne bakıp o yönde araştırma yapmanız için bu yazıyı yazdım.
Kulaklıktan beklentim aslında yok şöyle fazla oyun oynayan bir insanım ayak seslerini çok iyi almam lazım arkadaş demiştiya yere düşen yağmur seslerini bile ayırabiliyorum diye onun gibi duymak istiyorum ve oyun oynamazkende müzik-film dinlerken/izlerken zevk alacağımnvir kulaklık ha öyle birşey yok dersende oyun tarafı ağır basan ama film müziktende zevkmaldıracak bir kulaklık olanilir teşekkür ederim şimdiden.Kulaklıktan olan beklentinizi, kullanım amaçlarını söyleyebilirseniz öneri vermeye çalışırım. Araştırdığınız stüdyo kulaklıkları dinleyiciye zevk vermekten çok nötr ve teknik ses üretmeyi amaçlar. Ana amaç mix&mastering kısacası.
Günlük uzun saat kullanıcı için open-back kulaklık daha iyi çünkü kapalı kulaklıklar gibi terletme ve basınç yapmaz. 990 iyi kulaklık elbette ama hataları aşırı öne çıkartıyor. Çok severek dinlediğim birkaç rap şarkısının vokali autotune dolayısıyla bozuk geldiği için 990’da dinlemesi berbattı. Bildiğiniz normal kulaklıkta senelerce sevip dinlediğim şarkıları diyorum.
Stüdyo kulaklıkları arasında tam nötr değil de hafif sıcak karakterliler de var. Sizin kullanım amacınıza bağlı tavsiye veririm.
Benim bildiğim Class A harici sıcak ses veren Class AB amfi piyasada yok denecek kadar az onlar da zaten Class A fiyatına yaklaşıyor. E30 ii kullandım evet yine bir sıcaklık vardı ama çok değil. Uygun bütçelerde bu şekilde arayışlar yerine EQ yapmak zorunda kalıyorsun. Bütçen el veriyorsa ve yapabileceğini düşünüyorsan dediğim gibi ACP+ yapmak çok daha faydalı olur. Sıcaklık arıyorsan kapalı kapsülde Fiio FT1 var belki buna yönelebilirsin.Danışmak istediğim bir şey var. Aktif şekilde kullandığım Topping DX1'im var. AKM çipi olduğu için sıcak bir ses vermesini beklerdim ama vermiyor. Beyerdynamic ve Sennheiser kulaklıklar kullandım. Çoğu kulaklığı iki farklı amp ile denedim. Aktif kullanımda HD560s'im var. Fiio K11 de çok soğuk ve hissiz gelmişti. HD560s'in karakteri mi buna müsaade etmiyor? Sanmıyorum çünkü anakarttaki Apple dongle ile aldığım ses o keyfi veriyor, elbette ki detay yoksunu ve iyi bir ses değil. HD560s'in yeteneğini teknik olarak tam ortaya çıkartamıyor, veya benim bilgisayarda öyle çalışıyor. Avrupa versiyonu.
770 ve 990 ile de dinlediğimde yine aynı çiğ sesi aldım. Topping veya Fiio ile alakalı olduğunu düşünsem ne olacak ki? iFi Zen Dac çok mu farklı sonuç verecek? Büyük ihtimal aynı olur. 300 liralık Apple dongle sesi nasıl sıcaklaştırmayı başarıyor? Günlük dinleyici olduğum için kör görüşün ötesine geçemiyorum. Çözümlemeye çalıştığım şey hem 'sıcak ve duygulu' olarak nitelendirdiğim sesi alabilmek, hem o çiğ/nötr sesteki detayları alabilmek. Düşündüğüm şeyi elde etmek mümkün mü? Detaylı dinlemeyi seviyorum ama duygu ve his sıfır.
Benim bildiğim class a harici sıcak ses veren class ab amfi piyasada yok denecek kadar az onlar da zaten class a fiyatına yaklaşıyor. E30 II kullandım evet yine bir sıcaklık vardı ama çok değil. Uygun bütçelerde bu şekilde arayışlar yerine EQ yapmak zorunda kalıyorsun. Bütçen el veriyorsa ve yapabileceğini düşünüyorsan dediğim gibi acp+ yapmak çok daha faydalı olur. Sıcaklık arıyorsan kapalı kapsülde fiio FT1 var belki buna yönelebilirsin.
@Im Alone
Hifiman Edition XS sahneleme ve katmanlama konusunda oldukça başarılı ve TR'de de satılıyor. TR'deki fiyatı biraz yüksek normalde onun fiyatı 14-15 bin ₺ civarında olmalı vergisi dahil. Şu anda indirimli hali bile 19 bin ₺ civarında.
Edition XS olur. Çıkamam derseniz de AKG K702 olabilir bence.
Biraz araştırdım edition xs için oyunda kötü performans veriyor diyorlar.Edition XS olur. Çıkamam derseniz de AKG K702 olabilir bence.
Biraz araştırdım edition xs için oyunda kötü performans veriyor diyorlar.
Biraz araştırdım edition xs için oyunda kötü performans veriyor diyorlar.
Fiyat bandında daha iyi iş görebilen kulaklıklar deneyimleyen varsa oradan yola çıkarak bu yorumu yapmışlardır. Ses kasma işi berbat olmayan herhangi bir kulaklıkla mümkün çünkü asıl fark oyunun ses motorunun iyi olup olmadığında yatıyor. Bunlar FPS için fazlasıyla iyi, asıl mevzuları daha atmosferik oyunlarda belli olur.
Ben HE400SE ile oldukça iyi performans alabilmiştim. Ki Edition XS, ondan her konuda daha üstün bir kulaklık.
Biri şey demişti sanırım direk önümden geliyo sesler falan demişti bunu hatırlıyorum bitek ama kötüleyen yorumlar vardı baya yok çok hassas kafa bandı elimde kaldı yok bozuk geldi fln filanOyunda ne anlamda kötü performans veriyormuş? Bu kulaklıklar için oyun ölçüt bile değil bence, çünkü oyun sesleri o kadar karmaşık değil. Sahnesi iyi bir kulaklıkla yön tayini problemi yaşamazsınız.