Creative X-Fi GO USB ses kartı nasıldır?

Gaelm

Hectopat
Herkese merhaba,

Laptopumun kulaklık jak'ını kırdım ve yerini doldurmak istiyorum. Kullandığım kulaklık Sennheiser Game One (stereo) ve müzik performansı ile ilgili hiçbir beklentim yok, tamamen oyun odaklı kullanıyorum, yani 5.1 veya 7.1 destekli amplifikatörler & harici ses kartları sanırım ihtiyacımdan fazlasına tekabül ediyor ve gereksiz görüyorum.

Kulaklık jak'ı kırılmadan önce laptopun bana sağladığı ses performansından çok memnundum, bunun altına düşmek istemiyorum ve daha fazlasını da istemiyorum. Ne gibi bir harici ses kartı alırsam mantıklı olacaktır? Laptop: MSI GE75 Raider 8SF, anakartı Intel cannon lake HM37, sesle alakalı belirtilen detaylar arasında ess sabre hi-fi DAC yazıyor, hakim değilim sesle ilgili ifadelere.

Bir geliştirme yapmak için araştırma yapmıyorum, tamamen jak kırılmamış gibi devam etmek istiyorum.

Creative X-Fi Go Pro USB ses kartı dikkatimi çekti, buna yönelmek mantıklı mıdır yoksa bu bile ihtiyacımın fazlası mıdır? Yoksa eskisi kadar tatminkar olmaz mı? Sesle alakalı bilgi sahibi olanlar lütfen birkaç kıymetli tavsiyesini esirgemesin.

Son düzenleme:
Şöyle söyleyeyim Creative Sound Blaster PC dünyasının ses kartları konusunda kralıdır. Yılların eskitemediği şirket daha 286-386-486 zamanın da 16bit, 32bit, 64bit ses kartları vardı efsane! Eğer Creative nin özellikleri beklentilerini karşılıyorsa ve bütçen uygunsa ilk tercihin olmalı. ESS de ses chip leri üzerine eski şirketlerden ama Creative daha üstün ve kaliteli ürünlere sahip.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için, ben de 30+ yaşındayım, Creative'in üstün olduğu kadar popüler olduğu dönemlere de bizzat şahidim, 2000'lerin başında herkes creative der başka birşey demezdi. Ben sadece ihtiyacımdan fazlasını satın almak istemiyorum. Bu nedenle ses donanımlarıyla ilgili bilgisi olan insanların doğru çıkarım yapmalarına yönelik gerekli bilgileri paylaştım. Sormak istediğim 2 şey var.

Eğer Creative X-Fi Go Pro USB alırsam, kırılmamış jak'ta aldığım performansa en az eşdeğer veya daha iyi bir teknolojiyi satın almış mı oluyorum?

İhtiyacıma oranla gereksiz pahada birşey mi satın almış oluyorum. 400 lira bandında görünüyor bu ürün, konuya hakim olmadığım için işimi görecek çok daha mütevazı fiyatlandırılmış (mesela 50-100) bir ürünü gözden kaçırıyor olabilir miyim, bu sebeple yardım istiyorum zaten.

Şöyle bir kabaca baktım USB ses kartlarına ucuz ve fiyatı uygun ürünler var ama açıkçası güvenip te almam. 10 TL ve 20TL gibi fiyatlara ses kartları var. Bir insanın bu ses kartından nasıl bir beklentisi olabilir çok merak ediyorum. Bakmış olduğun ürün ucuz değil kabul. Fakat bence performans ve yazılım konusunda memnun eder. Dizüstü bilgisayarında kini aratacağını sanmıyorum üzerine daha özellikli ve daha iyi bir ürün olarak gözüküyor.

Alternatif olarak gördüğüm kadarıyla Asus Xonar U3 Usb 250 lira bandın da ve HyperX AMP 7.1 Surround USB Ses Kartı 160 lira civarı mevcut.

Asus Xonar U3 Usb daha çok olayı müzik bunu geçelim. Oyuncular için de HyperX AMP 7.1 bunu araştırabilirsin. HyperX in ürünleri de fena değil genelde kullananlar memnun...

Kullandığım kulaklık Stereo ama. 5.1 olarak Creative Omni'ye baktım ama bu 5.1'ler, 7.1'ler hep müzik içindir gibime geliyor. Benim kullanım amacımın dışında yani. Kulaklık zaten bu aletlere eşlik edemez sanıyorum stereo olması nedeniyle.

Tam tersi bu cihazlarda 5.1 ve 7.1 ler oyun için geliştirilmiş. Zaten sanallaştırma yaptığı için pek verimli olmadığı söyleniyor. Beğenmezsen 7.1 özelliğini kullanmazsın cihaz stereo olarak çalışır. Bunu yazılımı sayesinde ayarlayabiliyorsun. Yani tamamen senin kullanım amacına uygun.

Bu çok kıymetli bir bilgi o halde benim için, teşekkür ettim!

Youtube üzerinden incelemeleri var. Bir ekleme yapayım 7.1 özelliğini sadece yazılım ile değil üzerindeki buton ile de açıp ve kapatabiliyorsun. Araştırırken faydalanırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…