CRITICAL_PROCESS_DIED - 0x000000ef Mavi Ekran

cccvincento

Hectopat
Daha fazla  
3 gündür yeni bir sistem topladım. Kendime sisteme eski bilgisayarımdan 2-3 aylık kullanılmış olan birkaç seyi ekledim. Onlar (kasa Aerocool vs9 + WD caviar black 1 TB 64 MB cache HDD + DVD-RW Sony marka + ASUS GTX 970 Strike ekran kartı) ve geri kalan her şeyi yeni aldım. Aldıklarım ise intel i7 6700k işlemci + ASUS Z170 pro gaming anakart + kingston HyperX Fury 2666 MHz 8*2 16 GB CL15 RAM + kingston HyperX Fury 240 GB 500/500 SSD). Bunları bir heyecanla bir şehvetle Tecnopat'dan izlediğim videolar (Recep ve Ali abinin yardımlar ile :) ) bir araya getirdim.

Çokta güzel oldu ancak iş yeni ayarlar vermeye geldi en son BIOS sürümünü indirdim ve anakarta sorunsuz yükledi. Gerekli ayarları yapıp PC'ye windows 10 pro UEFI yükledim. Flash bellek ile en son driverları vs programları kurdum ki bu konuda titizim. Birkaç oyun yuükledim ve oynamaya koyuldum ancak 5. dk da PC mavi ekran hatası verdi neler oluyor dedim ve tekrar açılınca oyuna girmeden sistemin çalışanlarının durumuna yüzeysel baktım. Bi sorun görünmüyor diye tekra oyunu açtım yine 5-10 dk arasında mavi ekran hatası verdi.

Windows 10 problemler çıkarmaya başladı. Hep mavi ekran hatası verdi oyunlarda daha önce kullandığım PC'de Windows 7 vardı ve hiç hata almadım. O yüzden PC'ye Windows 7 yükledim. Tabi sürümleri x64 ikisininde. Windows 7 de ise programları yüklerken sorunlar yaşadım yükleme yapamadım. Özellikle anakart için gereken araç programlarını yüklerken sorunlar yaşadım yükleme yapamadım ve tekrar yeni bir Windows 10 ISO dosyası indirdim UEFI'siz olanı tekrar formatladım PC'yi ancak sonuç aynı ve yeni fark ettim ki uyku moduna geçince de açılmıyor. Mavi ekran hatası veriyor.

Her ihtimale karşı RAM bellekleri bi kaç saat test ettim. Memtest86 ile bi sorun çıkmadı. Acaba sorun SSD'de mi, anakartta mı, yoksa Windows 10'da mı ? Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum o kadar harcama yaptım PC'ye boşa gitmesin. Minidump dosyalarına buradan: mdmp.rar ulaşabilirsiniz. Şimdiden herkeze çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz? O kadar harcama yaptım, evlat acısı gibi geliyor. Acaba sistemde bozuk bir parça mı var? Varsa nasıl öğrenebilirim? Özellikle ram bellekler ve anakart uyumsuzluğu olabilirmi? Birde ssd de sorun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı