Çözüldü CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

483488

Hectopat
Oyun oynarken ekran bir anda donuyor ve ardından ses takılıp mavi ekran hatası veriyor. Windows 10 Home sürüm 21H1 kullanıyorum.

Minidump dosyası: minidump.rar
Windows 11 yükseltmesi yapsam bu sorun ortadan kalkar mı ?
@KojiroHyuga04 @MScofield @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Çözüm
Evet, bir sorun görünmemekte. BIOS'u da resetleyin derim. Madem dump oluşmuyor biz de deneysel yaklaşımlarda bulunalım.

BIOS'u resetleyip denedim fakat yine mavi ekran aldım oyunda.

Güç kaynağımı yeniledim. Bilgisayar resmen daha akıcı olmaya başladı. Üstelik saatlerce oyunda olmama rağmen artık mavi ekran almıyorum. Özellikle bir bilgisayarcıya test ettirdim ve sorun güç kaynağı kaynaklı çıktı. İlgilendiğiniz çok teşekkür ederim arkadaşlar. @Enes3078 @MScofield
Dün Windows 10 temiz format attım, Windows güncellemelerini tamamladım ama bu linkten B450 GAMING PLUS MAX | Motherboard | MSI Global sürücü güncellemesi yapmadım ve saatlerce oyun oynadım, mavi ekran vermedi. Daha sonra MSI sitesinden AMD chipset driver ve AMD Graphics drivers sürücülerini indirip yükledim. Oyunlarda tekrar mavi ekran almaya başladım. Bu sürücüleri silmek istedim ama bilgisayar bu sefer onarıma gitti. Bende tekrar temiz Windows 10 formatı attım ve güncellemeleri tamamladıktan sonra MSI sitesinden sürücü güncellemesi yapmadım. Şu anda saatlerdir oyun oynamama rağmen mavi ekran almıyorum.
Fark etmiyormuş yine mavi ekran hatası aldım. @Enes3078 @MScofield
Bir şey daha fark ettim. Kasayı özellikle dinledim. Ekran kartı fanları bir anda yüksek hızda çalışmaya başlıyor ve anında mavi ekran geliyor. Güç kaynağı 2-3 senelik ve 80+ değil. Aerocool VX Plus 500W. Sizce ondan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni dump dosyası varsa alabilir miyim? İnceleme yapmadan bir şey demem doğru olmaz.

Yeni dump dosyası varsa alabilir miyim? İnceleme yapmadan bir şey demem doğru olmaz.

Bir türlü Minidump oluşmuyor. Mavi ekran %0 bekliyor sonra resetleyip BIOS'a giriyor.

Burası olması gerektiği gibi değil mi?

Son düzenleme:
Evet, bir sorun görünmemekte. BIOS'u da resetleyin derim. Madem dump oluşmuyor biz de deneysel yaklaşımlarda bulunalım.

BIOS'u resetleyip denedim fakat yine mavi ekran aldım oyunda.

Güç kaynağımı yeniledim. Bilgisayar resmen daha akıcı olmaya başladı. Üstelik saatlerce oyunda olmama rağmen artık mavi ekran almıyorum. Özellikle bir bilgisayarcıya test ettirdim ve sorun güç kaynağı kaynaklı çıktı. İlgilendiğiniz çok teşekkür ederim arkadaşlar. @Enes3078 @MScofield

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…