xjankopaner
Decapat
Daha fazla  

- RAM
- XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 (16gb ram var)
- SSD veya HDD modeli
- ADATA 240GB SU630 SATA 3.0 2.5" Disk
- Ekran kartı
- ASUS GeForce DUAL GTX 1650 MINI OC 4GB GDDR6
- Anakart
- ASUS PRIME H410M-E
- İşlemci
- Intel Core i5-10400F 2.90GHz
Dün gece saat 01:30 sularında PC'ye restart atacaktım. Restart atmamın sebebi gün içinde sistem yapılandırmasından işlemci sayısını 1'den 12ye çekmiştim. Bu ayarı yapmadan önce PC Valorant poligonda 430 FPS alırken ayardan sonra 450 altına düşmüyordu ancak 15 saniyede bir 399FPS'e anlık olarak düşüp tekrar 450+FPS'e çıkıyordu. 20FPS fazla olmasın hem işlemci sıkıntıya düşmesin hem anlık FPS düşüşüne gerek yok deyip sistem yapılandırmasına girip ayarı eski haline getirdim. İşler bundan sonra patlak vermeye başladı. Ayarın geçerli olması için PC'yi restartladım. Normalde şifremi girip hemen kullandığım bilgisayar şifremi girdikten sonra çıkan hoş geldiniz yazısında gereksiz bir şekilde 30-40sn bekletti. Masaüstüne geldiğinde arkada açılan Discord ve Steam PC'yi tam manasıyla öldürmüştü. Discord arayüzü acayip bir şekilde kasıyor ve PC'yi kullanmama engel oluyordu. CTRL+alt+delete kombinasyonunu kullanamıyordum ve bu sorun yüzünden 2kere PC'yi restartlamak zorunda kaldım. 2 kere yeniden başlattıktan sonra zar zor görev yöneticisine girdiğimde bilgisayar boşta olmasına rağmen CPU kullanımı 100'de 100dü gözlerime inanamadım, cidden bir gariplik vardı. Görev Yöneticisi'nin CPU bölümünde gezerken bir şey fark ettim. Normalde işlemci hızı 2, 90GHz ben ayar yapıp 3, 97GHz'de kullanıyordum. Bu sorundan önce CPU bilgilerinde çekirdekler 6, mantıksal çekirdekler 12ydi. Sorundan sonra çekirdekler ve mantıksal çekirdekler 1'di. Bu sorun devam ederken kasaya baktım ve gördüm ki CPU stok fanı calışmıyor. Sorun şu ki stok fanı çalışmayan bir işlemci benchmark testine tabii tutulursa ne olur? CPU stok fanının çalışmadığını fark ettiğim anda PC'yi kapattım ve CPU fanını söküp geri taktım. Aynı şekilde RAM'leride söküp geri taktım ve RAM'lerin tozunu aldım. Söküp taktıktan sonra CPU stok fanı çalıştı. Bu işlemlerden sonra bilgisayar CRITICAL_PROCESS_DIED hatası verip mavi ekran verdi. Neredeyse tüm YouTube mavi ekran ve CRITICAL_PROCESS_DIED hatası çözüm videolarını denedim hiçbiri sonuç vermedi. Sistem geri yükle yapamıyorum, bilgisayarı sıfırlayamıyorum, ve komut istemine "bootrec /fixboot" komutunu girdiğimde erişim engellendi diyor. Şu an ne yapacağım hiç bilmiyorum ve sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı onu da bilmiyorum. Format atsam düzelir mi? Bu arada minidump dosyalarını paylaşmak için PC'nin açılması gerekiyorsa maalesef minidump dosyalarını paylaşamayacağım çünkü PC otomatik onarımda sadece gelişmiş seçeneklerden bir şey yapabilirsem yaparım. Son olarak belki düzeltir diye BIOS güncellemesi yapıp en son sürümüne güncelledim BIOS'u.