- RAM
- G.skill 2x16GB
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 1tb 970 evo plus
- Ekran kartı
- Rx 7600
- Anakart
- Msi b350m mortar
- İşlemci
- Ryzen 5600
Arkadaşlar merhaba kafayı yemek üzereyim. Bilgisayarımda M.2 SSD'ye Windows kuruluydu 3 tane de HDD takılıydı sonra sabah bilgisayarı açtım durup dururken yükleme ekranında takıldı açılmıyor yeniden başlatıyorum vs. başlangıç onarma yaptım çözülmedi daha sonra tüm HDD'leri çıkardım sorun çözüldü. Birkaç saat bir sıkıntı yokken yine durup dururken GTA 5 oynarken ekran siyah oldu ve yanıt vermedi bilgisayar bende haliyle yeniden başlattım ve bilgisayar crıtıcal procces dıed mavi ekranı verdi. Daha sonra yeniden başlatıyor ve yine aynı hata kısaca bilgisayarda açılmıyor. Kurulum USB ile kurtarma seçeneklerini denedim olmadı, güvenli moda başlatılmadı, sistem geri yükleme de 7 gün öncesinde geri yükleme vardı yükleyemedi diye. Komut istemini açtım SFC /scannow yaptım ve bozuk dosya yok dedi. Chkdsk yapamıyorum yönetici olarak başlatamadığım için sadece read-only diyor. Format atmak istemiyorum düzeltmenin başka yolu yok mu? Ya da minidump dosyasını nasıl alabilirim? Memtest ile test ettim sıkıntı yok. RAM'leri tek kanalda denedim yine aynı.
CPU: Ryzen 5600 1aylık.
GPU: RX 7600 1aylık.
RAM: G.Skill 2x16 GB 3aylık.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB 2aylık.
MB: MSI B350M Mortar uzun süredir var.
PSU: CM 750W 80+ uzun süredir var.
Bilgisayar sanırım BOOT ile ilgili sıkıntı yaşıyor. Çünkü RAM'leri tek tek denerken BIOS sıfırlandı ondan sonra hiç kapatıp açmadım ve mavi ekran için bilgi toplamıyor ve toplaması için 7. değer ayarlıydı ama dosya oluşturmamış yani bir yazılım ya da donanım sorunu olacağını sanmıyorum. Otomatik onarma gibi şeylerin hiçbiri işe yaramıyor bir tek komut istemi ile not defteri açıp farklı kaydet diyip dosyalara ulaştım. BOOT (X
adında bir disk var ve içinde Windows, Program Files, Users gibi klasörler var ama toplam 2.5 MB yer kaplıyor disk. @Recep Baltaş @BilgisayarKurdu @ViooYa
C diskim olduğu gibi duruyor tüm sistem ve kişisel dosyalarımda aynı şekilde son değiştirlenlere baktığımda bir kaç tane txt dosyası oluşturulmuş ama içi boş. Olayın olduğu saatlerde Windows Update bir kaç tane dosya oluşturmuş ve bir kaç uygulama kendi bilgisini değiştirmiş. Steam log dosyası oluşturmuş 'Warning: The game hasn't rendered a frame from us in over 10 second' diye ve crash dosyası oluşturmuş.
Sorunum tam olarak buradaki kişiyle aynı, aynı şeyleri yaşayıp, yapıp aynı sonuçları almışız. Ancak sorunu çözmek mümkün olmalı ya.
CPU: Ryzen 5600 1aylık.
GPU: RX 7600 1aylık.
RAM: G.Skill 2x16 GB 3aylık.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB 2aylık.
MB: MSI B350M Mortar uzun süredir var.
PSU: CM 750W 80+ uzun süredir var.
Bilgisayar sanırım BOOT ile ilgili sıkıntı yaşıyor. Çünkü RAM'leri tek tek denerken BIOS sıfırlandı ondan sonra hiç kapatıp açmadım ve mavi ekran için bilgi toplamıyor ve toplaması için 7. değer ayarlıydı ama dosya oluşturmamış yani bir yazılım ya da donanım sorunu olacağını sanmıyorum. Otomatik onarma gibi şeylerin hiçbiri işe yaramıyor bir tek komut istemi ile not defteri açıp farklı kaydet diyip dosyalara ulaştım. BOOT (X
C diskim olduğu gibi duruyor tüm sistem ve kişisel dosyalarımda aynı şekilde son değiştirlenlere baktığımda bir kaç tane txt dosyası oluşturulmuş ama içi boş. Olayın olduğu saatlerde Windows Update bir kaç tane dosya oluşturmuş ve bir kaç uygulama kendi bilgisini değiştirmiş. Steam log dosyası oluşturmuş 'Warning: The game hasn't rendered a frame from us in over 10 second' diye ve crash dosyası oluşturmuş.
Sorunum tam olarak buradaki kişiyle aynı, aynı şeyleri yaşayıp, yapıp aynı sonuçları almışız. Ancak sorunu çözmek mümkün olmalı ya.
Son düzenleme: