Crossfire desteği olan 2 eski ekran kartı kullanmak mantıklı mı?

RealisticDreamer

Centipat
Elimde "Sapphire R7 370 2 GB nitro" isimli bir ekran kartı var. Bir yıl sonra yeni bir bilgisayar toplamak için gerekli bütçeyi denkleştirmiş olacağım.
Fakat bütçe açısından problemlerim olduğunu düşünerek eski ve fiyat olarak makul (2. El), üstelik bazı testlerde "GTX 1050 TI 4 GB" ile kafa kafaya gelebilen "R9 380 4 GB" isimli ekran kartıyla elimde olan "R7 370 2 GB" ekran kartını "Crossfire" ile birleştirmek istiyorum. Yaklaşık 30 dakika süren ve sadece 2. elleri kapsayan fiyat araştırmam sonucunda "R9 380 4 GB" fiyatına göre gayet uygun görünüyor.

Bahsettiğim R7 370 2 GB modeli ile R9 380 4 GB modelini "Crossfire" yaparak birleştirilebilir mi ?

"Crossfire" teknolojisinin her oyunda farklı performans verdiğinin farkındayım ve bunu ön görerek hareket ediyorum.
Tek ve güçlü ekran kartı kadar performanslı olmayacağının farkındayım.

Elimde "Crossfire" teknolojisini destekleyen ne bir anakart, ne bir işlemci ne de güç kaynağım var. Fakat ekran kartı fiyatlarına gerçekten dayanamadığım için bu şekil bir başlık açmak ve sizin fikirlerinize başvurmak istedim.

Bir de merak ettiğim konu şu ki, eski dahi olsa halen iş görebilecek halde olan İntel'in 4. nesil işlemcilerinden birinin bu işin altından kalkabileceğini düşünüyorum fakat bu tür bir hamlede İntel destekli bir Anakart ile "Crossfire" yapılabilir mi ?

Bu sistemden beklentim (Eğer gerçekleşirse "Crossfire" içeren sistem.) örnek vermem gerekirse "Red That Redemption 2" oyununu orta ayarlarda 60 fps oynamaktır.
Örnekleri çoğaltmam gerekirse "Call of Duty: WWII" isimli oyunda yüksek grafiklerde 50-60 fps almayı hedefliyorum.
Aynı zamanda "Call of Duty: MW4" isimli oyunu yüksek grafiklerde 50-60 fps arasını hedefliyorum.
Arma 3, Deadside, Dirt Rally 2.0, Mount & Blade II: Bannerlord gibi oyunları orta ayarlarda 50-60 fps ile oynamayı hedefliyorum.

Bütçe olarak 3000 TL gibi bir sayı belirledim. Bu bütçe içerisine ekran kartı da dahildir. Parçalar sıfır olmak zorunda değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…