Crossfire mantıklı mıdır?

• Konuyu başlatan berkie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.454
Merhabalar, bu anakart ve i3-9100F işlemci ile RX 580 ya da RX 570 ile crossfire yapmak istiyorum acaba olur mu? Yararları ve zararları nedir? Ne kadar PSU ister kasa nasıl olmalıdır? Nelere dikkat etmeliyim? Bunları cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Asus ROG Strix Z270F Gaming LGA 1151 Soket Anakart
1- İşlemci darboğaz yapabilir.
2- PSU çok kaliteli gerekir.
3- Oyunların yüzde 1'i crossfire destekliyor yani neredeyse her oyunda 1 gpu performansı alacaksınız.
4- O anakart o işlemciyle uyumsuz.

AMD kartlarda crossfire yapmak için iki kartın aynı GPU'ya sahip olması ya da iki kartın aynı mimariye sahip olması gerekiyor eğer öyleyse sorun olmaz ayrıca:
İki ekran kartı taktığında pcli X16'dan pcli X8'e düşecek.
850 lilik PSU fazla gelebilir ama sıkıntı yapmaz yük altında dengeler.

Merhabalar, bu anakart ve i3-9100F işlemci ile RX 580 ya da RX 570 ile crossfire yapmak istiyorum acaba olur mu? Yararları ve zararları nedir? Ne kadar PSU ister kasa nasıl olmalıdır? Nelere dikkat etmeliyim? Bunları cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Asus ROG Strix Z270F Gaming LGA 1151 Soket Anakart
İşlemci belirttiğin anakartla uyumsuz olarak gözüküyor ama yine de çalışabileceğini düşünüyorum.

AMD kartlarda crossfire yapmak için iki kartın aynı GPU'ya sahip olması ya da iki kartın aynı mimariye sahip olması gerekiyor eğer öyleyse sorun olmaz ayrıca:
İki ekran kartı taktığında pcli X16'dan pcli X8'e düşecek.
850 lilik PSU fazla gelebilir ama sıkıntı yapmaz yük altında dengeler.
Ben tam tersini duymuştum. AMD Crossfire iki farklı kartı destekliyor aksine Nvidia aynı karttan istiyor diye biliyorum.

Şuanda SLI kullanıyorum, NVIDIA'nın SLI sistemini hiç ama hiç beğenmedim. CrossFire'den sonra çok rezil geldi. RX 580CF RX 5700XT ile aynı gücü veriyor. Destek sayısı az diyen arkadaşlar CrossFire hakkında bilgi sahibi değil ve daha önce hiç araştırmamış kişiler.
Buradan desteklediği oyunları ne tür biçimde desteklediğini görebilirsiniz.
Şuanda GTX 690 kullanarak yazıyorum bunu. Lütfen araştırmadan etmeden bilgi vermeyin. Türkiye şartlarında 2 tane RX 580 alınmaz evet fakat yapılmaz diye bir şey yok. Yurtdışında bunu zevkine yapıyorlar parası çok ucuz çünkü. Şöyle bir şey söyleyim ek olarak. 600W 80+ bir psu alırsan işini görür RX580'de 1 tane 8 pin var.
Ek olarak: Zula, Leagues of Legends gibi oyunları zaten CF veya SLI'de oynamanız çok saçma olur. Boşuna güç çekmiş olursunuz. Çift GPU'da her zaman VSYNC açık Anti Aliasing kapalı olmalı. CF'de Anti Aliasing sorunları olmuyor fakat SLI yapacaksanız özel profiller oluşturmanız lazım.

Profesyonel bir amaç gütmüyorsanız (GPU cluster kurmuyorsanız) oyun için SLI ve Crossfire ölmüştür.

Onun yerine biraz daha bekleyin daha iyi bir GPU alın.

İşlemcin kesinlike yetersiz kalacaktır i3-9100F çok güçsüz bir işlemci 1 tane RX 580I zar zor kaldırıyor diyebiliriz. Bunun dışında 2 ekran kartı fiyatına 1 ekran kartı alsan çok daha karlı olursun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı