CrossFire Nasıl Yapılır?

alucardtepes

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Benim elimde MSI R9 380 4 GB bir ekran kartı var. Ben buna 2. bir R9 380 4 GB takmak istiyorum ama bir sorum var. Ekran kartının MSI olması zorunlu mu yoksa ASUS veya Sapphire de olabilir mi?

Bu konu dışında olacak ama bir de RAM ile ilgili bir sorum var. Elimde Crucial 8x2 2133 MHz RAM var, ben bunlara 2x8 16 GB RAM eklemek istediğim zaman yine Crucial mı olmalı? Ve Crucial olmalı ise tamamen aynı model mi olmalı?

Aynı marka olmak zorunda değil. Aynı model olması yeterli. Bazı farklı modeller CrossFire yapılabiliyor ama o da içindeki GPU temel olarak aynı olduğu için. Sizin için bir önem arz etmiyor.

RAM için MHz, CL ve voltaj değerlerinin aynı olması gerek. Marka önemli değil. Birebir aynı özelliklerde RAM taksanız bile ufak bir ihtimal de olsa çalışmayabilir. Kit olarak RAM satılmasının sebebi bu, test edilmiş ve beraber çalıştığı garanti edilen ürünler kit halinde satılıyor, genelde daha pahalı olurlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı