CrossFire Ve SLI Performans Farkı ?

MertDemir

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
DonanımMeraklısı
Merhabalar. CrossFire ve Slı arasındaki fark nedir ?
Çift Ekran kartı takınca 2. Ekran kartının performansının % kaçı kullanılabiliyor ?
CrossFire mı daha iyi Slı mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
CrossFire Amd , Sli ise nVidia 'nın çift ekran kartı kullanma teknolojisidir. Kullanacağınız karlara göre performans oranı değişecektir. 2 kartı birden kullanırsanız 2. karttan %50 bir bir performans artışı sağlarsınız. Bazı oyunlar bu teknolojileri desteklemedikleri için 2 kart yerine tek ve güçlü bir kart almak daha mantıklıdır.

Oyunlar desteklemeyince tek ekran kartı olarak mı görüyor ?. Sormamın sebebi R9 295X2' Ortalama 5500 TL Olunca 2tane r9 290x alıp 3200 tlye kapatmakta var (Örnek9 ondan sordum. Peki 2 tane eş nvidia ve amd ekran kartı nvidia sli, amd crossfire uygulanılıyor hangisi daha önde olur ?

Bence sunduğu teknolojileriyle nVidia önde olur.

Sli yada Cf yapıp 2 ekran kartını sıvı soğutma ile kullananlar, 2. karrtan %78 oranında faydalananlar var. Ancak sli veya cf yapıp yan yana 3 tane referans ekran kartını takıp bf4 gibi bir oyunda ultra ayarlarda fps den yana kötü performans alanlarda var.
Ben 2 ekran kartı kullanacak olsam eğer tercihim nvidia(sli) den yana olurdu sunduğu teknoloji ve destek daha iyi benim nazarımda (örn: en basiti nvidia kullanırsın geforce experience sayesinde dert etmezsin sürücü sürümlerini, amd kullanırsın yanında raptr sen ne zaman sitesine girer bakarsan haberin olur yeni sürücü sürümlerinden)

Bu sistemi hangi monitörde kullanmayı düşünüyorsunuz?

@Recep Baltaş 'ın videolarında çift kart perfomansı beklemeyin, %30-50 arası artış belki olabilir dediğini hatırlıyor gibiyim. Geforce'un sitesinde yazana bakarsak ta direkt x2 performans demişler ama inandırıcı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…