Crossfıre yapmak mantıklı mı?

Selamlar, aklımda R5 3600 + RX 5700 temalı bir sistem toplamak vardı ancak bütçemi biraz aşıyor. Ama toplamışken de en iyisini toplamak istiyorum. Bütçe yaratmak için R5 2600 ve RX 590 Nitro+ bir sistem toplamak daha sıcak geliyor, ayrıca RX 580'li sistem toplayıp crossfire upgrade yapma fikri de oluştu, sorum şu
Crossfire mantıklı bir seçenek olur mu, 2700X 2 adet RX 580 besler mi, crossfire faturada çok fark ettirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ne crossfire ne de SLI ikiside mantıksız. Bunlar daha çok hobi. Çünkü genel olarak oyunlarda stabil FPS veremiyorlar. Yanında getirdikleri sorunlarda promosyon.
Bunun yerine 1 tane sağlam kart alın daha iyi.
Bu arada CF ve SLI destekleyen oyun sayısı oldukça sınırlı.

Aslında amacım ilerde cf yaparak rx 5700 performansı yakalamak, ama rx5700 lü sistem toplamak bütçemi aşıyor
İleride vah yapma bence bekle bütçeni toparla. RX590 alırsın 1 ay sonra bütçe gelir pişman olursun :) yaşadım çünkü 1 kere topla tam olsun bence. Çok lazımsa Tek RX590 al gerisini işlemci SSD RAM’e yatır.

Aslında amacım ilerde cf yaparak rx 5700 performansı yakalamak, ama rx5700 lü sistem toplamak bütçemi aşıyor
İşte dünya keşke o kadar güzel olsa diyesi geliyor insanın. Yani 2 tane kart ile aynı performansı oyun için almak tamam kağıt üstünde 2+2 yaparsan 4 olur ama bunu destekleyen oyun pek olmadığından parana yazık olur açıkçası. Alabildiğin en üst düzeyi kartı al yada bekle biraz daha eğer toparlayabileceksen. Ama o işlemciyi alıyorsan da rx 580 olmaz bence. Gerçekten minimum rx 590 koymalısın yada rx 5700 modeli olmalı ki ileride keşke demeyesiniz. Yani şuan ryzen 2600 kullanıyorum ama 1 sene önce fx 6300 işlemci kullanırken rx 570 almıştım ve mantıklı gelmişti fakat şuan bu sistemde bana tek geri kalmış parça rx 570 geliyor maalesef. Minimum rx 590 yada gtx 1070 falan alsaydım bir şekilde şuan daha mutlu mesut olabilirdim. Tabi kötü değiller ama diğer tüm parçalar daha fazlasını desteklerken bir parça ile sınıra takılmak biraz üzer sizi. İdare etsin diye almak için çok ucuz parçalar da değil bunlar, değerleri neredeyse yarı yarıya düşecek siz satana kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı