CRU ile 1366x768 monitör 1920x1080 yapılabilir mi?

Monitör
ASUS X509JB Laptop'un kendi monitörü
Arkadaşlar selamlar. 1366X768 çözünürlüğe sahibim. Amacım monitörde daha fazla alanımın olması için 1920 x 1080 yapmak. Evet biliyorum. 1366 X 768'de takılı kalacaktır ve gördüğüm görüntü yine 1366 768 olacak ama ben sadece daha fazla alanımın olması için daha fazla çözünürlük eklemek istiyorum. Bunu yapmam mümkün müdür? Monitörümün yanma, bozulma, siyah ekran vermesi gibi bir sorun oluşur mu?

Not : 2. monitöre sahibim. Eğer bir sorun olursa ona bağlayabilirim.

Sistem özelliklerim (Eğer şu parça bu çözünülükte çalışmaz gibi bir sorun olursa diye veriyorum)

GeForce MX110
Intel uhd graphics
8GB RAM
I5 1035G1 işlemci
256GB'da SSD'ye sahibim.

VSR diye bir teknoloji vardı AMD'de. Aynısı NVIDIA'da DSR olması gerek.

Onu açtıktan sonra bilgisayarınıza istediğiniz çözünürlüğü yapabilirsiniz. Fakat çoğu bilgisayarda bulanık yapıyordu.

VSR diye bir teknoloji vardı AMD'de. Aynısı NVIDIA'da DSR olması gerek.

Onu açtıktan sonra bilgisayarınıza istediğiniz çözünürlüğü yapabilirsiniz. Fakat çoğu bilgisayarda bulanık yapıyordu.
Laptoplarda o teknoloji yok diye biliyorum. Ayarları iyice kurcalamıştım denetim masasında DSR göremedim.

Nvidia denetim masasında ne yazık ki custom resoultion da yok. CRU ile yapmam gerekir.

Laptoplarda o teknoloji yok diye biliyorum. Ayarları iyice kurcalamıştım denetim masasında DSR göremedim.

Nvidia denetim masasında ne yazık ki custom resoultion da yok. CRU ile yapmam gerekir.
Ben VSR kullanabiliyorum laptopumda. NVIDIA tarafında durum ne tam bilmiyorum ama zaten bu teknoloji dediğim gibi bulanık gösteriyor. 1366X768 kullanmanız daha iyi olur.

Yapabilirsiniz, bu işlemden önce sistem yedeği alın. Ekrana sığmama ve ya görüntü gelmeme olabilir.

"Günlük kullanımda daha fazla alan istiyorsanız ayarlardan Sistem/Ekran/ Ölçek ve Düzen ölçeğini yüzde yüze getirin." Demiştim ama 720p de zaten yüzde yüzmüş @466728 da dediği gibi.

Son düzenleme:
Günlük kullanımda daha fazla alan istiyorsanız ayarlardan Sistem/Ekran/ Ölçek ve Düzen ölçeğini yüzde yüze getirin.
1366X768'de otomatik olarak 100 geliyor. Daha düşüğü yok. Ona rağmen büyük gözükür.
Yapamazsınız, ayarı açtığınız zaman siyah bir ekran gelecektir.
CRU kısmını bilmiyorum ama VSR ile çalışıyor. Tek sorun bulanık olması.

1366x768'de otomatik olarak 100 geliyor. Daha düşüğü yok. Ona rağmen büyük gözükür.

Cru kısmını bilmiyorum ama VSR ile çalışıyor. Tek sorun bulanık olması.

Cru ile çalışmıyor, aynı şey değil çünkü. Daha fazla piksel sığdıramazsınız ve Out of Range yani sınır dışı der. VSR pikselleri ekran kartıyla sıkıştırıp yine 1366x768 veriyor. Teorik olarak değişmiyor.

Arkadaşıma sordum. Kendisi 1366 x 900 monitörünü 1920 1080 çalıştırmış. Ancak HZ'yi garanti olsun diye 55 yapmış.

Laptopumu aldığım zaman deneyeceğim. CRU ile denerim eğer olmazsa 2. monitöre bağlar oradan silerim sonra da nvidia cihaz sil derim o şekilde görüntü alabilmiştim laptopta.

Arkadaşlar çözünürlük seçme gelmiyor. Ne yapmalıyız?

a

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…