Crucial Ballistix RAM'lere nasıl OC yapılır?

Hayır oluşturmaz.
Cidden yardımlarınız için teşekkür ederim. Test sonucunu söyleyeceğim.

@deadfellow hocam ben bu power down mode'u disable yapmam gerektiğini sandım şu konuyu okuyunca
Ama yaptıktan sonra kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı dedi hata kodu çıktı. Tuştan kapatıp biosa girdim, geri aldım, bios dondu. Hızlıca bir daha yaptım öyle kurtardım. Her zaman geçerli değil sanırım o ayar.

Güncelleme

@deadfellow , @BerkayZ87 en son verdiğiniz ayarlar ile (zentimings aşağıda) 1usmus testinde 10. dakikada 1 hata aldım ve testi durdurdum. Ne önerirsiniz?
Voltaj 1.55
Power down mode auto'da
Tamam

Sistem açıldı hangi testleri yapmalıyım. Daha önce hiç test yapmadım. Açıklarsanız sevinirim.
Bende TestMem5 ve Prime95 var. Önce kısa sürenleri yapsak daha iyi olur.
Voltaj 1.55

Eki Görüntüle 1458320

aida64
Eki Görüntüle 1458338

Güncel. Akşam tekrar değişiklik yapabilirim. Hata aldığım için hangi ayarı değiştirmeliyim?

Son düzenleme:
Cidden yardımlarınız için teşekkür ederim. Test sonucunu söyleyeceğim.

@deadfellow hocam ben bu power down mode'u disable yapmam gerektiğini sandım şu konuyu okuyunca
Ama yaptıktan sonra kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı dedi hata kodu çıktı. Tuştan kapatıp biosa girdim, geri aldım, bios dondu. Hızlıca bir daha yaptım öyle kurtardım. Her zaman geçerli değil sanırım o ayar.

Güncelleme

@deadfellow , @BerkayZ87 en son verdiğiniz ayarlar ile (zentimings aşağıda) 1usmus testinde 10. dakikada 1 hata aldım ve testi durdurdum. Ne önerirsiniz?
Voltaj 1.55
Power down mode auto'da

Güncel. Akşam tekrar değişiklik yapabilirim. Hata aldığım için hangi ayarı değiştirmeliyim?
tRP 19
tRCDWR 19
tRAS 38
tRC 62

tRP 19
tRCDWR 19
tRAS 38
tRC 62
Peki hocam anladığım kadarıyla gecikme ayarlarını daha da kötü yapmak zorunda kalıyorum. Voltajı 1.55'ten bir iki tık daha arttırıp önceki ayarları korumak mı daha iyi? Yok eğer voltaj arttırmanın uzun vadede zararı varsa, yeni ayarları girmek yerine 3600 MHz'ye mi çekmek daha avantajlı olur?

tRP 19
tRCDWR 19
tRAS 38
tRC 62
Olmadı, bunda da 2 tane hata aldım.

@kino 'nun 3600 CL14 değerlerini girdim. Alt ayarları yapmadığım halde 10 sn içinde hatalar ard arda yükselmeye başladı. Mavi ekran ve reset yedim. Acaba herhangi bir ayar auto'da diye mi yoksa alt voltaj değerleri auto'da diye mi? İşlemci henüz stok modda. 5700x ile ilgili internette çok çok az bilgi var.

Güncelleme @deadfellow , @BerkayZ87 biliyorum biraz fazla başınızı ağrıttım ama 1.56 voltaj ! ile yine hata aldım, karar verdim 3600/cl14 ile kullanayım ben. Ama kino'nun değerleri denedim öncekinden daha fazla hata aldım. Bi el atsanız da yarışmadan 3600 ile çekilsem 😀 Vazgeçtim 3733 sevdasından. Olmuyor.

Son düzenleme:
Peki hocam anladığım kadarıyla gecikme ayarlarını daha da kötü yapmak zorunda kalıyorum. Voltajı 1.55'ten bir iki tık daha arttırıp önceki ayarları korumak mı daha iyi? Yok eğer voltaj arttırmanın uzun vadede zararı varsa, yeni ayarları girmek yerine 3600 MHz'ye mi çekmek daha avantajlı olur?

Olmadı, bunda da 2 tane hata aldım.

@kino 'nun 3600 CL14 değerlerini girdim. Alt ayarları yapmadığım halde 10 sn içinde hatalar ard arda yükselmeye başladı. Mavi ekran ve reset yedim. Acaba herhangi bir ayar auto'da diye mi yoksa alt voltaj değerleri auto'da diye mi? İşlemci henüz stok modda. 5700x ile ilgili internette çok çok az bilgi var.

Güncelleme @deadfellow , @BerkayZ87 biliyorum biraz fazla başınızı ağrıttım ama 1.56 voltaj ! ile yine hata aldım, karar verdim 3600/cl14 ile kullanayım ben. Ama kino'nun değerleri denedim öncekinden daha fazla hata aldım. Bi el atsanız da yarışmadan 3600 ile çekilsem 😀 Vazgeçtim 3733 sevdasından. Olmuyor.
Yarin öğlene kadar yardim edemem evde degilim :(

Yarin öğlene kadar yardim edemem evde degilim :(
Önemli değil hocam. Yeterki çözümsüz kalmasın konu. Bu arada testmem5 bilgisayardaki dosyalardan mı etkileniyor? Arkada açık program yok. Bakıyorum hata olarak random + agac gibi (ağaç diyor resmen 😀) karışık bir şeyler yazıyor. Oyun oynuyorum falan bir sıkıntı yok gibiydi. Ama hata çıkıyor işte. Bende vazgeçtim madem olmuyor. Bari 3600'de kullanayım. Hem de düşük voltaj daha sağlıklı.

Güncel

Son düzenleme:
Önemli değil hocam. Yeterki çözümsüz kalmasın konu. Bu arada testmem5 bilgisayardaki dosyalardan mı etkileniyor? Arkada açık program yok. Bakıyorum hata olarak random + agac gibi (ağaç diyor resmen 😀) karışık bir şeyler yazıyor. Oyun oynuyorum falan bir sıkıntı yok gibiydi. Ama hata çıkıyor işte. Bende vazgeçtim madem olmuyor. Bari 3600'de kullanayım. Hem de düşük voltaj daha sağlıklı.

Güncel
3600'de kullan gitsin. Şuan ki problem hangi zamanlamadan error aldığını bilmiyoruz.

@BerkayZ87 Sizin C9BJZ çipi hakkında bilginiz vardır. 3600'ün değerlerini paylaşabilir misiniz? İlk sayfaya dönmeyin. Buyrun

at 52h.png

Merhabalar konuyu hortlatıyorum. Ama şöyle; Bu ramler hiç bir şekilde hatasız oc olmuyor. Sadece Xmp açık kullanıyorum. Hiç crucial almama gerek yokmuş. Nerede bir problem var anlamıyorum. 3200'ün üzerinde reset yiyorum illa ki.

Sağolmasın vatan online'dan aldığım bu ramler kutusu açık elime ulaştı. Sap gibi kaldım orta yerde. Biliyorsunuzdur. Vatan kendini bu konuda garantiye alarak bu durum bizim sorumluluğumuz dışındadır diyor. Video çekmedim ki elimde delil olsun. Servislik bir durum mu var yoksa benim anakart ayarlarında mı bir problem var bilmiyorum. Servise yollasam ne olacak adamlar diyecek bu çalışıyor. Omo bon oc yopomodom mı diyeceğim? Gene kazık yedik bakalım. Olmadı artık böyle kullanacağım. Sabırla okuyanlara teşekkürler. Bu durum bir tek bende mi var? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı