Crucial Basic RAM'de bulunan G die çip nasıldır?

EmreBey75

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Colorful A320M-K Pro
İşlemci
Ryzen 5 1600X
Selamlar. Deneme amaçlı A320M-K Pro anakartimda XMP'siz easy overclock modda Crucial Basic 2666MHz CL19 RAM'in MHz'sini aynı bırakıp CL'yi 16 ve 14'e düşürdüm. Boot etme konusunda sorun yaşamadım. Otomatik voltajda 1.256V'de çalışıyor bütün CL değerlerinde. Pek bir oyun testi yapmadım ama şunu merak ediyorum. RAM'in değerlerine bakarken Micron G die çip olduğu yazıyor. Hiçbir yerde bu çiple alakalı bilgi bulamadım. Google Gemini'ye sordum ve performansli olduğunu belirtti. Bu RAM'de aşırıya kaçmayacak sekilde basit overclock veya CL düşürme yapmak sorun oluşturur mu?

Hakkında sadece Reddit'te bahsedilmiş. Denemekten başka yapılacak pek bir şey yok ama ben olsam bir zen işlemciyle uğraşmazdım.

Bu sistem kenarda duruyordu. 2.PC olarak arada açıp kullanıyorum. Meraktan denemek istedim. Google Gemini bana g die çip in yüksek performansli olduğunu belirtse de bu RAM de soğutucu veya sıcaklık ölçecek sensor yok. İlk deneyimim CL14 de sistemde gezinirken hızlanma hissettim ama oyuna girmedim. Şimdi 2800MHz CL18'e overclock yaptım ama dosya açarken hafif gecikme yaşadım. CL14'e dönüp oyun testi yapacağım. Sorun olursa veya yaşarsam yazarım.

Bu sistem kenarda duruyordu. 2.PC olarak arada açıp kullanıyorum. Meraktan denemek istedim. Google Gemini bana g die çip in yüksek performansli olduğunu belirtse de bu RAM de soğutucu veya sıcaklık ölçecek sensor yok. İlk deneyimim CL14 de sistemde gezinirken hızlanma hissettim ama oyuna girmedim. Şimdi 2800MHz CL18'e overclock yaptım ama dosya açarken hafif gecikme yaşadım. CL14'e dönüp oyun testi yapacağım. Sorun olursa veya yaşarsam yazarım.

Soğutucu yoksa uğraşma bile. Bu konularda gördüğün gibi fazla kaynak yok ve bu yüzden yapay zeka yeterli miktarda veri alamaz. Dedikleri de çoğunlukla pek güvenilesi değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı