İkinciyi aldım: BX500 240 GB...
6 Gb/s hızda Sata olunca gerçek hızını görüyoruz.
USB 2.0'dan format attığım halde. Diski seçip yükle dediğimde 1 dk sürmeden dosya aktarım kısmı tamamlandı. Ve yeniden başladı.
Yine 1 dk daha kurulum yapıp tekrar yeniden başladı ve son ayarları da birkaç tıkla tamamladım.
İnterneti ekleyince son güncellemeleri de saniyeler içinde yükledi ve format tamamlandı.
Biraz önce gelen bir bildirim ile konuyu tekrar gördüm ve bu SSD için bu konuda yazdığım yorumu düzeltme gereği duydum. Eski bir konu olmasına rağmen hala görenler oluyor çünkü. BX 500 modelinin 240 GB olan versiyonunu kişisel olarak uzun zamandır önermiyorum. Çünkü yük altında iken ısınmaya bağlı olarak hız yavaşlama ve stabil çalışmama problemleri var. Kendi testlerimde ben ve forumda birçok kullanıcı bu sorunlarla karşılaştı.
Gayet iyi evde kullandığım bir SSD, fakat diğer SSD'lere göre daha fazla ısınıyor. Kasa içinde düzgün bir hava akışı sağlıyorsanız hiçbir sıkıntı olmaz.
Biraz önce gelen bir bildirim ile konuyu tekrar gördüm ve bu SSD için bu konuda yazdığım yorumu düzeltme gereği duydum. Eski bir konu olmasına rağmen hala görenler oluyor çünkü. BX 500 modelinin 240 GB olan versiyonunu kişisel olarak uzun zamandır önermiyorum. Çünkü yük altında iken ısınmaya bağlı olarak hız yavaşlama ve stabil çalışmama problemleri var. Kendi testlerimde ben ve forumda birçok kullanıcı bu sorunlarla karşılaştı.
Konuyu birazcık hortlatıyorum ama adata su630 un kronik sorunu yüzünden 20 mb'a kadar okuma ve yazma hızı düştü. Garantiye göndereceğim ve o fiyat aralığında crucial BX 500 ve Sandisk SSD Plus var. (benimki de bu ikisi de 480 GB) Hangisini önerirsiniz? Isınma sorunu da kronik sorunu da olmayan o fiyatta başka SSD markası yok mu?
Bazılarında BX500 ısınma sorunları var. Yeni versiyonuyla çözdüklerini belirtiyorlar. Ama bizim satıcılarda hangi sürüm var bilemeyiz. MX500 alın. Kafanız rahat olsun.
Crucial 250 GB MX500 CT250MX500SSD1 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.