memtest86-de hata çıkmayacaktır zaten. Emin olabilirsiniz. Hatayı test programları bulamıyor. Bu yüzden bende her donanımımı test etmeye karar verdim. Fakat donma sorunu ikimizde de varsa ve devam ediyorsa, 90% RAM sorunu olduğu anlaşılır.Tabi tekrarlanırsa yazarım, memtest86 için de hem ayrı ayrı hemde çift modül olarak test edilmesi öneriliyor benim vize haftam olduğu için vakit bulamayacağım ona şuanlık uzun sürüyor memtest86 malum.
RAM-lerde sorun var. BIOS ayarlarından yalnızca dahili grafik ayarlayın ve AIDA64 ile GPGPU Benchmark ile test edin. Bende laptop sürekli donuyordu. Fakat memtest86 ve diğer test uygulamaları hiç bir hata göstermiyordu. Dual channel kullanmama rağmen her iki RAM-ı single channel modda teker-teker denedim. Her ikisi sorunlu. Eski RAM-lerime (2x8 GB) döndükten sonra sorun çözüldü.Tabii tekrarlanırsa yazarım, Memtest86 için de hem ayrı ayrı hem de çift modül olarak test edilmesi öneriliyor benim vize haftam olduğu için vakit bulamayacağım ona şu anlık uzun sürüyor Memtest86 malum.
Ben Crucial ve laptop içerisinde gelen 16GB'ı kullanıyorum o da Micron, şuan ayrı ayrı test etmeye vaktim yok ancak ne sıklıkla yaşıyordunuz bahsettiğiniz donmaları. Bende bu sabah oldu bir kere ve ilk taktığım zaman uyku modundan çıkardığımda ekran siyah kalmıştı sadece ama açıp kapatınca düzeldi. Onun dışında bir sıkıntı yaşamadım.RAM-lerde sorun var. BIOS ayarlarından yalnızca dahili grafik ayarlayın ve AIDA64 ile GPGPU Benchmark ile test edin. Bende laptop sürekli donuyordu. Fakat memtest86 ve diğer test uygulamaları hiç bir hata göstermiyordu. Dual channel kullanmama rağmen her iki RAM-ı single channel modda teker-teker denedim. Her ikisi sorunlu. Eski RAM-lerime (2x8 GB) döndükten sonra sorun çöçözüldü.
İlk 2 gün sorun olmadı. Zaman geçdikce daha fazla oluşmaya başladı. Bu olay beni çok üzdü. Muhtemelen Azerbaycanda olduğumdan dolayı iade de yapamayacağım.Ben Crucial ve laptop içerisinde gelen 16GB'ı kullanıyorum o da Micron, şuan ayrı ayrı test etmeye vaktim yok ancak ne sıklıkla yaşıyordunuz bahsettiğiniz donmaları. Bende bu sabah oldu bir kere ve ilk taktığım zaman uyku modundan çıkardığımda ekran siyah kalmıştı sadece ama açıp kapatınca düzeldi. Onun dışında bir sıkıntı yaşamadım.
Ürün sorunluysa iade almaları gerekir mantıken ama sorun çıkarabiliyorlar, siz yinede deneyin hocam.İlk 2 gün sorun olmadı. Zaman geçdikce daha fazla oluşmaya başladı. Bu olay beni çok üzdü. Muhtemelen Azerbaycanda olduğumdan dolayı iade de yapamayacağım.
Sorun muhtemelen RAM-lerden kaynaklı. Her iki modulu her iki slotta teker-teker denedim. Aynı sorun her iki RAM-de devam etti. Sorunu bir tek eski RAM modüllerini taktıkdan sonra çözdüm. RAM-ler sorunlu. (Windows 10, 11 ve Ubuntu 24.04-de test etdim, hepsinde takılıyor). Mümkünse laptopda harici ekran kartını devre dışı bırakın ve AIDA64 GPGPU benchmark ile bir kaç defa test edin. Bende her seferinde test uygulamalarında donuyordu.Ürün sorunluysa iade almaları gerekir mantıken ama sorun çıkarabiliyorlar, siz yinede deneyin hocam.
Hocam az önce tekrar oldu, bir anda ekran dondu ve cızırtı sesi gelmeye başladı önceki gibi geçmediği için laptopu güç tuşundan kapattım. Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power 41 (63) vardı diğer hata gibi.
Bu arada tekrardan emin olmak için denedim Kernel-Power'a sebep veren şey güç düğmesine basılı tutarak kapatmak. Ekranın donmasına ne sebep veriyor anlamadım RAM olabilir.
Bendeki sorunun Edge yüzünden olduğunu düşünmeye başladım çünkü iki kere dondu laptop ve ikisinde de Edge üzerinden PDF okurken oldu arkaplanda Firefox ve Dosya Gezgini açıktı, sınavlar için ders çalışıyordum ve Edge 2 saatten fazla süre açıktı. Uyuduktan sonra Crucial RAM'i ayrıca test edeceğim MemTest86 ile ama hata alacağımı düşünmüyorum. Edge kullanmayacağım bir süre bakalım tekrar olacak mı göreceğim.
Bu arada RAM'lerin slotunu değiştirdim, Crucial'ı ilk slota Micron'u ise ikinci slota taktım. Siz ayrı ayrı tedt ettiğinizde hata almış mıydınız?
Hocam MemTest86 ile hem sadece Crucial'ı single-channel hemde eski RAM ile birlikte dual-channel test ettim, ikisinde de tek hata bile almadan geçti sizinki gibi ancak ben videoda yaptığınız testleri de denedim 2-3 kez hem tek hemde çift kanal olacak şekilde yine hiçbir donma veya takılma olmadan tamamladı. Ekran kartını devre dışı bırakıp sadece Intel'in dGPU'su ile de test ettim onuda sorunsuz tamamladı. Aynı şekilde Windows Bellek Tanılama Aracı'da bir hata bulamadı. Oyunlarda denemedim henüz ve şimdiye kadar 2 kere yaşadım bu sorunu o da dediğim gibi Edge açıkkendi. Bende ki sorunun RAM'lerden değilde Windows'tan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü ne boot etmeme gibi bir sorun var ne sık yaşıyorum ne de Olay Görüntüleyicisinde donanımsal bir hata var.Sorun muhtemelen RAM-lerden kaynaklı. Her iki modulu her iki slotta teker-teker denedim. Aynı sorun her iki RAM-de devam etti. Sorunu bir tek eski RAM modüllerini taktıkdan sonra çözdüm. RAM-ler sorunlu. (Windows 10, 11 ve Ubuntu 24.04-de test etdim, hepsinde takılıyor). Mümkünse laptopda harici ekran kartını devre dışı bırakın ve AIDA64 GPGPU benchmark ile bir kaç defa test edin. Bende her seferinde test uygulamalarında donuyordu.
En sonunda Windows boot etmeyi bıraktı hatta. Burada iade için bir video çektim. İsterseniz izleyebilirsiniz.
Umarım öyledir. Benim gibi durum yaşamazsınız. Hatayı tekrar yaşarsanız bilgilendirin lütfen. Bende DDR5 tabanlı laptop arıyorum şu anda. Bulursam başka bir laptopda test edeceğim.Hocam MemTest86 ile hem sadece Crucial'ı single-channel hemde eski RAM ile birlikte dual-channel test ettim, ikisinde de tek hata bile almadan geçti sizinki gibi ancak ben videoda yaptığınız testleri de denedim 2-3 kez hem tek hemde çift kanal olacak şekilde yine hiçbir donma veya takılma olmadan tamamladı. Ekran kartını devre dışı bırakıp sadece Intel'in dGPU'su ile de test ettim onuda sorunsuz tamamladı. Aynı şekilde Windows Bellek Tanılama Aracı'da bir hata bulamadı. Oyunlarda denemedim henüz ve şimdiye kadar 2 kere yaşadım bu sorunu o da dediğim gibi Edge açıkkendi. Bende ki sorunun RAM'lerden değilde Windows'tan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü ne boot etmeme gibi bir sorun var ne sık yaşıyorum ne de Olay Görüntüleyicisinde donanımsal bir hata var.
Aynı sorunu yaşadınız mı? Bende tekrar Crucial RAM-leri takıp gelişmiş BIOS ayarlarından frekansı 4000 MHz-e düşürdüm. Şu anlık sorun yok. Gece boyunca 10 saatlik memtest86 testi yaptım. 8 defa test yaptı ve hata çıkmadı. Fakat zaten memtest86 hiç bir zaman hata göstermiyordu.Hocam MemTest86 ile hem sadece Crucial'ı single-channel hemde eski RAM ile birlikte dual-channel test ettim, ikisinde de tek hata bile almadan geçti sizinki gibi ancak ben videoda yaptığınız testleri de denedim 2-3 kez hem tek hemde çift kanal olacak şekilde yine hiçbir donma veya takılma olmadan tamamladı. Ekran kartını devre dışı bırakıp sadece Intel'in dGPU'su ile de test ettim onuda sorunsuz tamamladı. Aynı şekilde Windows Bellek Tanılama Aracı'da bir hata bulamadı. Oyunlarda denemedim henüz ve şimdiye kadar 2 kere yaşadım bu sorunu o da dediğim gibi Edge açıkkendi. Bende ki sorunun RAM'lerden değilde Windows'tan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü ne boot etmeme gibi bir sorun var ne sık yaşıyorum ne de Olay Görüntüleyicisinde donanımsal bir hata var.
Hala arada oluyor, sorun Windows 11 kaynaklı olabilir anlayamadım.Aynı sorunu yaşadınız mı? Bende tekrar Crucial RAM-leri takıp gelişmiş BIOS ayarlarından frekansı 4000 MHz-e düşürdüm. Şu anlık sorun yok. Gece boyunca 10 saatlik memtest86 testi yaptım. 8 defa test yaptı ve hata çıkmadı. Fakat zaten memtest86 hiç bir zaman hata göstermiyordu.
Frekansı düşüre biliyorsanız, düşürüp deneyin. Bende 4000 MHz yaptıktan sonra 2 gündür sorunsuz çalışıyor. Sorun yaşarsam yine burada sizi bilgilendireceğim. (4600, 4400 denedim, sorun devam etti)Hala arada oluyor, sorun Windows 11 kaynaklı olabilir anlayamadım.
Maalesef benim laptopumda bulunmuyor ama Core Isolation ve BIOS üzerinden Intel VTD/VTX kapattım çünkü ekran donmadan hemen önceki hata Hypervisor ile ilgili görünüyordu. Tekrar olacak mı göreceğiz. Arada bir kaç kezde ekran siyah oldu fare imleci gelip gitti ve yeşil çizgiler çıktı o yüzden dahili Intel grafik kartından dolayıda olabileceğini düşündüm şuan hala hariciye geçmedim eğer Core-Isolation işe yaramazsa sadece harici kart ile deneyeceğim, Intel sürüceleri sıkıntı çıkarıyor olabilir bugünkü güncellemeden sonra arttı.Frekansı düşüre biliyorsanız, düşürüp deneyin. Bende 4000 MHz yaptıktan sonra 2 gündür sorunsuz çalışıyor. Sorun yaşarsam yine burada sizi bilgilendireceğim. (4600, 4400 denedim, sorun devam etti)