Crucial CT16G48C40S5 RAM orijinal mi?

Bende de aynı sorun oluyordu. Bellek (RAM) kaynaklı olma ihtimali çok yüksek. Çünkü dahili grafik birimi VRAM olarak belleği kullanıyor. Eğer benim gibi Lenovo laptop kullanıyorsanız gelişmiş BIOS-dan frekansı düşüre bilirsiniz.

23H2'de de oldu tekrardan. Şimdi Crucial çıkardım bir süre deneyceğim kendi RAM'i ile. Yarın da iade için kargoya vereceğim. Belli ki uyumsuzluk var. Her türlü şeyi denesemde düzelmedi. Sürücü kaynaklı desem format attığımda masaüstüne geldiği ilk anda bile donmazdı herhalde.

Evet. 4000 MHz frekansta uyumsuzluklar ortadan kalkıyor. 4 gündür sorun çıkmadı. Bizim satın aldığımız RAM-ler çok yeni üretilmiş (Ekim - 2024). Muhtemelen bu yüzden BIOS ile uyumsuzluk yaşıyor. Ben şu anlık 4000 MHz ile kullanmaya devam ediyorum. Her BIOS güncellemesinde frekansı maksimum yapıp deneyeceğim.

BIOS güncellemesi bekleyemeyeceğim açıkçası ben zaten MHz düşürme imkanımda yok, Adv. BIOS modlamam gerekiyor sanırım onun için ancak öyle bile olmayabilir ve sık sık yaşanması da can sıkıyor. İade ettim o yüzden az önce kargoya verdim. Uyumlu bir model arıyorum şuan sarı sitede birebir Micron RAM buldum ancak ne kadar güvenilir bilmiyorum, satıcı sıfır sistemden çıkardığını yazmış.

CPU-Z ile SPD resmini talep edin. Üretim tarihi eskiyse bence sorunsuz çalışacaktır. Öyle düşünüyorum.

CPU-Z ile SPD resmini talep edin. Üretim tarihi eskiyse bence sorunsuz çalışacaktır. Öyle düşünüyorum.
Tamamdır hocam sağolun. Fiyatıda makul olduğu için alıp denemek istiyorum.

Bahsettiğim RAM elime ulaştı testlerini yaptım sorun yok şuanlık. Ürün hiç kullanılmamış elimdeki Nitro 5 cihazın aynı modelinden çıkma. Sahibi aldığı gibi serviste RAM yükseltmesi yaptığı için boşa çıkmış. SPD resmini ekliyorum. Dediğiniz gibi üretim tarihi eski, umarım sistemde donmalar yaşamam.

Yeni aldığım Micron RAM:

Cihazımda takılı olan Micron RAM:

Son düzenleme:
Büyük bir ihtimal sorun çözülmüştür. Bende de şu ana kadar 4000 MHz frekansta bir sorun çıkarmadı. 8 günden fazladır kullanıyorum. Mükemmel çalışıyor. Crucial-in kendisine sorunu ilettim. Şu anda araştırıyorlar (söylediklerine göre).

Hocam bu hatalar sizce ısınma kaynaklı mı? Sadece RAM testi yaparken de hatalar aldım yarım saati geçtikten sonra. Arka arkaya durmadan hataları spamlıyor belli bir süre sonra. Şuanlık donma veya çökme gibi sorunlar yaşamadım. Test esnasında işlemci sıcaklığı sabit 92 derece olarak gösteriyordu.

Anladığım kadarıyla sıcaklık kaynaklı. Turbo Boost kapalı testi, sıcaklıklar 70 dereceyi geçmedi. Windows ve NitroSense üzerinde Yüksek Perfomans seçiliydi.

Son düzenleme:
RAM-i test etmek istiyorsanız en iyi yöntem memtest86 ile test etmekdir. 4 defa testi geçerse sorunsuz sayılır.

RAM-i test etmek istiyorsanız en iyi yöntem memtest86 ile test etmekdir. 4 defa testi geçerse sorunsuz sayılır.
Onları yaptım hocam tek ve çift kanal olarak 4/4 hata vermeden geçti ikiside. Ama Crucial'da geçmişti işte. Şuanlık donma yaşamadım şükür, sorunum çözüldü sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…