Crucial CT16G48C40S5 RAM orijinal mi?

Aynı şekilde bende de geçmişti. Fakat sorunun RAM-lerden değil, uyumluluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Hatalı RAM olsaydı 4000 MHz hızında da sorun çıkarırdı.
 
Aynı şekilde bende de geçmişti. Fakat sorunun RAM-lerden değil, uyumluluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Hatalı RAM olsaydı 4000 MHz hızında da sorun çıkarırdı.
Evet hocam büyük ihtimalle.
 
Merhaba bende asus rog strix g16 var ve ek olarak 16 gb 4800 mhz crucial ram almıştım. Cihazda oyun oynarken yada işlemci + ram testi yaptığımda kernel power 41 hatası verip kapanıyordu. Bende yeni aldığım rami söktüm şuanlık bir problem yaşatmadı. Bence ramlarde bir uyumsuzluk problemi oluyor ve bu yük altında kaldığında kendini belli ediyor. Cihaz kilitleniyor power tuşu dışında kapatmak mümkün değil.
 
Aynı sorun var sizde de. CPU-Z ile SPD bölümünden baktığınızda "Week/Year" kısmında 42/24 yazıyordur muhtelemelen. Frekansı 4000 MHz yaptığınızda sorun çözülüyor. Fakat iade seçeneğiniz varsa iade etmenizi öneririm.
 
Bu SPD bölümündeki week year 42/24 ne anlama geliyor?

RAM'ın plastik kutusunu atmıştım ama garaj Online Amazon üzerinden almıştım. Plastik pat pata sarsak kabul ederler mi bilemedim.

Şimdilik 16 GB RAM kullanıyorum ama ileride RAM alacağım zaman 2x32 ya da 2x16 tek parti de üretilmiş RAM alacağım sanırım uyumluluk sorunu olmasın diye
 
Üretim tarihi. 2024-ün 42-ci haftasında üretilmiş demekdir. Yeni üretilmiş modellerde sorun var. Uyumluluk sorunu olduğunu düşünüyorum.

Yeni aldığınız Crucial RAM-i tek slot denediniz mi? Diğer RAM-i kaldırın ve yalnızca Crucial RAM ile test edin. Belki sorun farklıdır.
 
Son düzenleme:
Cihaz içerisinde bulunan RAM nedir? İmkanınız varsa onu alın derim. Kernel Power 41 hatasıda güç tuşuna basarak zorla kapatmak yüzünden oluyor aslında RAM ne kusurlu ne hatalı ne mavi ekran verdiriyor, garip bir şekilde yeni üretim olanlar uyumsuzluk yapıyor. Yorumlara baktığımda 2023'te alanların hiçbiri böyle sorunlar yaşamamış. Siz bunları belirterek iade talebi oluşturun gerekirse Amazon ile de konuşun aynı satıcıdan bende almıştım iademi kabul etmişlerdi yalnız ben kutusuyla gönderdim sizinkini de ederler bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…