Crucial P5 Plus M.2 SSD ile sistem açılışta bazen BIOS'a düşüyor

korro

Hectopat
Daha fazla  
Crucial P5 Plus M.2 SSD aldım, ancak 2 gün önce formatlayıp Windows 11 kurdum ve dün akşam açmaya çalıştığımda açılmıyordu PC, BIOS'a atıyor veya hiç ilerlemiyor. Tekrar formatladım mecbur, şu an sorun yok ama korkuyorum tekrar format atmaya iyice yalama olacak :/ neden olur bu?
BIOS son sürüm, chıpsetler falan MSI'nin siteden orijinal son versiyon. Güç tuşuna basıyorum, klavyenin ışıklar yanıyor ama ya direk BIOS'a atıyor ya da reboot için disk takın diyor. Bu arada BIOS'ta ve HD Tune'de SSD'yi test ettim hatasız çıktı.

Disk ile alakalı sıkıntı değil de kurulum ve BIOS ayarları ile alakalı olabilir.
Kurulum nasıl hazırlandı? MBR mi veya UEFI mi?
BIOS ayarlarından boot önceliği ve CSM desteği gibi alanlar kontrol edildi mi?

Disk ile alakalı sıkıntı değil de kurulum ve BIOS ayarları ile alakalı olabilir.
Kurulum nasıl hazırlandı, MBR veya UEFI?
Bıos ayarlarından boot önceliği ve CSM desteği gibi alanlar kontrol edildi mi?
Bootta UEFI istiyor zaten RUFUS olduğundan, yoksa uyarı veriyor malum. F11 ile menüye girmeyi deneyecem bi de, haydi hayırlısı.

F11 ile Cruciali görüyor ve seçiliyor, ama BIOSta boot sırasında yok bu SSD, korkuyorum valla BIOSa tekrar girmeye :S

Son düzenleme:

TPM bypass falan yapmadık değil mi? Sistem İntel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…