Crucial T500 takıldıktan sonra mavi ekran hatası

Kutay Savaş

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial T500 1TB
Anakart
Dell g15 5520 laptop anakartı
Selamlar yakın zamanda 1TB Crucial T500 SSD aldım. İlk başlarda gayet sorunsuz kullanıyordum ama son birkaç günden beri durmadan çökmeler ve mavi ekran hatalarıyla karşılaşıyorum. Şimdiye kadar UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION, KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ve WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatalarını aldım. Birkaç defa laptopu açıp kontrol ettim ama fiziksel olarak hiçbir bozukluk görünmüyor. ChatGPT ile birçok defa çözüm yolları denedim ama her seferinde hata almaya devam ediyorum. Son çıkan Windows 11 güncellemesi yüzünden olabileceğini de düşünüyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

Son Windows sürümünden ötürü olduğundan şüpheleniyorsanız (ki nedeninden emin değilim ama) format atmayı deneyebilirsiniz, yazılımsal hata ihtimalini denklemden çıkarmak için. Bahsettiğiniz ilk iki hata kodu çoğunlukla depolama kaynaklı (ve benim gördüğüm genelde donanımsal) sorunları işaret ediyor. SSD değişimi sonrasında olması da cabası. Bağlantısını kontrol edin isterseniz, çıkarıp yeniden takın vs. SSD'nin ayıplı olma ihtimalini de unutmayın ama.

Son Windows sürümünden ötürü olduğundan şüpheleniyorsanız (ki nedeninden emin değilim ama) format atmayı deneyebilirsiniz, yazılımsal hata ihtimalini denklemden çıkarmak için. Bahsettiğiniz ilk iki hata kodu çoğunlukla depolama kaynaklı (ve benim gördüğüm genelde donanımsal) sorunları işaret ediyor. SSD değişimi sonrasında olması da cabası. Bağlantısını kontrol edin isterseniz, çıkarıp yeniden takın vs. SSD'nin ayıplı olma ihtimalini de unutmayın ama.

Hocam çıkarıp geri taktıktan sonra da olmuştu. Genelde oyun oynarken çöküyor ama bir keresinde internette gezinirken de oldu. Ürün acaba sorunlu mu geldi diyeceğim ama fiziksel olarak bir sorun görünmüyor. Smart bilgilerinde de bir sorun görünmüyor ürünün ayıplı olduğunun düşünmüyorum. Olmaya devam ederse Windows sürümünü düşürürüm.

ChatGPT ile birçok defa çözüm yolları denedim ama her seferinde hata almaya devam ediyorum.
Yeni mode ChatGPT sorup sorup mavi ekranı çözememek. Çok duyuyorum ve görüyorum. Siz dosyaları gönderin. Çözümü sonunda ChatGPT söylersiniz bu sayede o da öğrenmiş olur :D

Sonuçlar atın.
Bunları yükle.

Sonuçlar atın.
Bunları yükle.
hocam testleri yaptım. Bir tek hdtunepro programında health kısmını algılamadı. onun dışında crystal disk programlarında da test yaptım. intel sürücüsünü kurdum realtek sürücüsünü yakın zamanda indirmiştim zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-17 143618.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-17 143618.png
    107,4 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2025-07-17 144353.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-17 144353.png
    117,9 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran görüntüsü 2025-07-17 144734.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-17 144734.png
    129,7 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran görüntüsü 2025-07-17 145816.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-17 145816.png
    130,5 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2025-07-17 151135.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-17 151135.png
    376,2 KB · Görüntüleme: 18
HD tune gerek yok. Verdiklerimi yükledin mi ? Nedir durumlar, mavi ekran alıyor musun ?
lenovo sitesinden attığınız link dışında hepsi yüklü. şuana kadar mavi ekran almadım. ilerde birşey yaşanırsa haber veririm.

HD tune gerek yok. Verdiklerimi yükledin mi ? Nedir durumlar, mavi ekran alıyor musun ?
yine Unexpected_store_exception hatası aldım. Metro exodus oynarken oldu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı