Crucial ve G.Skill RAM Uyumu

Tulparxx

Hectopat
Herkese selam, elimde CRUCIAL marka 1 adet DDR4 4GB RAM var. Ben 4GB daha RAM sipariş ettim, çift kanal çalışmalarında herhangi bir sorun olur mu? Bunu merak ediyordum. Donanım haberde araştırdım fakat buranın donanım bilgisine daha çok güveniyorum, kesin cevabı burada bulacağım gibi. Elimde bulunan:

Aldığım:

Yardım edebilecek varmı ? Ona göre siparişimi iptal edeceğim.

Sorunsuz bir çift kanal bellek kullanmak istiyorsan birebir aynı model RAM modeli almanda yarar var. Şimdi senin elinde tek RAM olduğu için frekans değerlerine, CL ve voltaj değerlerine dikkat etmen gerekir. Buna rağmen yine uyumsuzluklar olabilir. Bellek kontrolcüleri arasındaki farklılıkta uyumsuzluğa neden olabilir. Açıkçası alacağın farklı marka RAM sisteminde bir sorun yaratmasa da yine bu RAM'in çift kanal çalıştığı anlamına gelmiyor. Elindeki RAM modelinin aynısını bulmaya çalış, bulamasan da çift kanal çalışmama ihtimali epey yüksek. RAM konuları biraz karışık açıkçası. Farklı RAM modellerinin bellek ve voltaj değerleri aynıysa büyük ihtimal çift kanal çalışacaktır.

Sorunsuz bir çift kanal bellek kullanmak istiyorsan birebir aynı model RAM modeli almanda yarar var. Şimdi senin elinde tek RAM olduğu için frekans değerlerine, CL ve voltaj değerlerine dikkat etmen gerekir. Buna rağmen yine uyumsuzluklar olabilir. Bellek kontrolcüleri arasındaki farklılıkta uyumsuzluğa neden olabilir. Açıkçası alacağın farklı marka RAM sisteminde bir sorun yaratmasa da yine bu RAM'in çift kanal çalıştığı anlamına gelmiyor. Elindeki RAM modelinin aynısını bulmaya çalış, bulamasan da çift kanal çalışmama ihtimali epey yüksek. RAM konuları biraz karışık açıkçası. Farklı RAM modellerinin bellek ve voltaj değerleri aynıysa büyük ihtimal çift kanal çalışacaktır.

Hocam teşekkür ederim yardımınız için, ramların voltaj değeri aynı mhz değeri aynı. Aklıma takılan tek sorun kullandığım RAM'in sadece CL 15 değerine sahip olupta, aldığım RAM'in bilgilerinde CL-15-15-35 şeklinde yazıyor olması. Bunun hakkında bir görüşünüz varmıdır ? Dediğim gibi zor bir bilgi olduğu için cevabı burada bulacağıma inanıyorum.

@BERWAR kısa ve net bir şekilde açıklamış. İki bellek aynı JEDEC profiline sahip olduğu için problemsiz şekilde dual channel çalışması gerekiyor. Çok ender de olsa bellek kontrolcülerindeki uyumsuzluk dual channel çalışmasına engel olabiliyor.

Selam, RAM geldi taktım çalıştı CPU-Z programından baktım dual channel olarak gösteriyor. Emin olmak için başka yapacağım birşey varmıdır ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı