Çözüldü Cruical belleklerin CL değeri fazla

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ygtslck01

Hectopat
Daha fazla  
Elimde 16 GB RAM Cruical 3000 MHz CL15 değerinde RAM var fakat RAM'ler CL 19 değerinde çalışıyor normal mi bu değilse ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oradaki ilk 2 seçeneği Auto'dan çıkar ve sırasıyla 15 15 yap. Geri kalanı Auto seçeneğinde kalsın. Onları anakart ayarlar. Sen voltajı 1.4v yap. Ve MHz değerini sınıra getir. Sonrasında başlat bilgisayarı. Eğer açılırsa voltajı klavyenin en sağındaki - tuşu ile sırasıyla düşürerek işlemi yap. Taki görüntü vermeyene kadar. Eğer görüntü vermediği seviyeye gelirse 3 defa + tuşu ile voltajı arttır. O şekilde açılırsa kullan böyle. Eğer mavi ekran alırsan 1 değer arttır.

Dediklerimi uygula ve sonucu söyle.
Profili açtımmı PC açılmıyor reset atıyor ve geri eski ayara dönüyor işlemci desteklemediği için galiba i3 10100F.

Anakartın modeli ne. Eğer H410 ise normal. Eğer B460 ise normal değil. Çünkü bu forumda biri söylemişti B460 anakartlara RAM OC yapılabiliyor diye. Eğer H410 ise normal. Ama el ile CL değerini düşürebilmeniz lazım. RAM hızı zaten işlemci sınırında çalışıyor. Yani 2633 MHz galiba (yani öyle hesapladım ben). Normaldir anakartı değiştirirsin eğer o RAM hızını kullanmak istiyorsan.

RAM hızı normal evet H410MH anakartım fakat CL değerini düşürebilir miyim evetse nasıl? Yardım edersen sevinirim dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…