CryptSoul ve LayerSocket güvenilir mi?

FelixTheDev

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Merhaba. Flipper Zero isimli ürünü satın almak için CryptSoul ve LayerSocket isimli iki adet siteye rastladım. Bu sitelerden daha önce alışveriş yapan var mı? Gümrük sorunu yaşar mıyım? Veya başka sipariş edilecek kaynaklar var mı?

Uzun süredir flipper zero ticareti yapan biri olarak tavsiye vermek isterim;

-Çoğu siteyi denedim. Yurt dışı onion marketleri falan genelde scam oluyor.

-Bu sitelerden ürün alırken satıcılara saçma sapan ödeme sağlayıcısı vesaire konularda konuşursanız veya herhangi bir bug bildirisi yaparsanız zorlarına gidiyor veya umursamayıp politika ihlali diye bloke koyup yollarına devam edebiliyorlar. Çift numara kullanmayın. Kendi numaranızla tam isim soyisim ve doğru adres üzerinden sipariş verin. Sürekli sürekli sistem ile alakalı sorular sorduğunuzda politika üzerinden açıklama yaparak paranıza bloke koyuyorlar ve paranız çöpe gidiyor. Bu sitenin destek sistemi rezalet gibi bir şey. Bazen hızlı cevap alıyorsunuz bazen yavaş. Kargo ile ilgili takip kodu biraz geç iletiliyor. 1.5 haftada geldiğide oluyor 3 haftadada.

-Toplu alacak arkadaşlar için tavsiyelerim;

Şahıs olarak 2den fazla ürün satın almayın alacaksanız da whatsapp üzerinden bildirin. 4 tane ürün aldım gümrükte kaldı ve geri döndü. 2-2 olarak parça halinde tekrar gönderdiler fakat ekstra ücret ödemek zorunda kaldım.

Al sat yapmak istiyorsanız 2şer 2şer alın ve farklı isimler - adresler kullanın. Gümrük kayıtlarında sürekli olarak sertifikalı ürün gözükünce ticaret diyip ürüne el koyabiliyorlar. Farklı bir siteden aldığımda öyle bir problem yaşamıştım.

-Satın alırken illegal konulardan bahsetmeyin. Sağlayıcılar kişisel verileri koruyor ve cihazı kullanma amacınızın legale yönelik olduğunu söyleyerek satıyor. İllegalden bahsetmezseniz problem olmaz.

-Kredi veya banka kartı türkiye için geçerli değil. Yurt dışı kart ile alabilirsiniz ama ekstra 50$ ücret ödemeniz gerekiyor kripto daha mantıklı.

-Satın alırken set olarak alıyorsanız (kılıf wifi board falan) öğrenci olduğunuzu eğitim amaçlı aldığınızı belirtip indirim kuponu isteyin.

-Gümrükte ekstra ücret çıkmıyor büyük ihtimal sertifikadan dolayı küçük bir ücret ödüyorlar ve kullanıcıdan zaten ürün üzerinden o parayı alıyorlardır.

-Whatsapp desteği yapay zeka kullanarak türkçe konuşabiliyor fakat ingilizce kullanmıyorsanız türkçeyi açıklayıcı bir dil ile düzgün yazmanız gerekiyor. Doğru yazmazsanız yanlış çeviri yapıp yanlış cevap veriyorlar.

crypt.jpg

Beyler akılları sıra sizi dolandıracaklar gidip bir çıktı almışlar 5 TL'ye burada yok o kadar güvenli bu kadar güvenli azıcık akıllıysanız gidin yurt dışından bir tanıdığınızdan getirtin böyle yerlere paranız kaptırmayın yazıyı bile chat gpt yazdırmışlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı