Crysis 2 oynarken mavi ekran

Caner M.

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu gün Crysis 2 oynarken iki defa mavi ekran aldım. Kişisel bilgisayar bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor yazdı. Diğer oyunlar normal olarak oynanırken sadece Crysis 2'de bu hatayı aldım. Sizce nedeni nedir ?

Minidump dosyası;

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba bilgisayarınızda İntel HD serisi ekran kartı da var.

Aygıt yöneticisini Windows tuşu+R kombinasyonu ile çalıştırın ve "devmgmt.msc" yazın.

• Görüntü Bağdaştırıcılarından "Intel HD Graphics Family" seçeneğini seçin.
  • Üstteki kaldır seçeneğine tıklayın. Böylece sürücüyü kaldırmış oluyorsunuz.
  • Sonra sürücünün en güncelini tekrar yükleyin.
Ayrıca tüm Windows güncellemelerini de yapın.

Kart okuyucu sürücünü güncelle, ME sürücüsünü güncelle, Bluetooth sürücülerini güncelle, Trend micro kaldır, Sony firmware güncellemesi varmı kontrol et, Cyberlink yazılımlarını ya güncelle yada sil, İntel sürücülerini güncelle ardından Nvidia ekran kartını da güncelle.

Oyunu bilgisayardan kaldırdım. Windows Update ile tüm güncelleştirmeleri denetleyip yaptım. Hem mavi ekrandan kurtuldum hemde bilgisayar bir derece hızlanmış oldu. Teşekkürler. :)

Galiba bilgisayarınızda İntel HD serisi ekran kartı da var.

Aygıt yöneticisini Windows tuşu+R kombinasyonu ile çalıştırın ve "devmgmt.msc" yazın.

• Görüntü Bağdaştırıcılarından "Intel HD Graphics Family" seçeneğini seçin.
  • Üstteki kaldır seçeneğine tıklayın. Böylece sürücüyü kaldırmış oluyorsunuz.
  • Sonra sürücünün en güncelini tekrar yükleyin.
Ayrıca tüm Windows güncellemelerini de yapın.

Hocam selamlar. Bende FIFA14 oynarken alıyorum bazen böyle bir hata. Intel'in sitesinden driver'i indirdim ama, "Yüklenmekte olan sürücü bu bilgisayar için doğrulanmamış. Lütfen bilgisayar üreticisine başvurarak uygun sürücüyü edinin." hatası alıyorum. Bu mesajda dediğiniz gibi, aygıt yöneticisinden kaldırmayı denemedim henüz. Kaldırınca yine kabul etmezse, sorun olmasın ? Nasıl güncelleyebilirim bunu ?

Intel ekran kartınızın modeli ile internette bir arama yapınız.

Örneğin "İntel HD XXXX Driver"
Zaten o şekilde arattım, hatta Intel'in sitesinden sistem driverlerini bulan Detect sayfasından da yararlandım. Driver sayfası burası. Ama kurmaya çalışınca o hatayı alıyorum :S dediğiniz gibi kaldırıp, bu indirdiğimi kurmayı denesem bir sorun olur mu. Yine de kurmazsa, bu sefer diğerini de kaldırmış olucaz :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı