Crysis 3 Pc'ye Zarar Verir Mi?

Makaleler
69
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523789582
Merhaba arkadaşalar.
Lenovo G500 i3 versiyonlu bir laptop kullanıyorum.
Bu laptop'da Crysis 3 ve Far Cry 3 kasmadan oynayabiliyorum.(Düşük ayarlarda)
Sorum şu şekilde aşırı ısınma falan yok ancak Crysis 3 bildiğimiz gibi acayip sistem tüketiyor benim laptopa zarar verme olasılığı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oyun kesinlikle PC ye zarar vermez.

Laptopun eğer ısınıp zarar görecek olsaydı zaten şimdiye kadar ısınıp kendine zarar vermeden farkında olurdun.

Söylemek istediğiniz olay çok uzun vadede ancak başınıza gelebilir. Şöyle anlatayım aslında demek istediğiniz bir anlamda doğru, fakat bunu bir oyunla ifade etmek doğru olmaz. Fazla yük altında sürekli ısınan bir laptobun fanları o derecede de hızlı dönmeye başlar, eğer hava akımına engel olan bir durum var ise (yani yünlü ve pürüzlü bir yüzeyde kullanmak gibi..) çok daha fazla ısınmaya başlar. Termal macunun işlevini yitirmesi işlemcinin soğutulmasında negatif rol oynar ve dediğim gibi sürekli yük altında ısınan bir laptop bunun süresini kısaltabilir.

Ayrıca fanların hızlı dönmesi de o derecede laptobun toz ile dolmasını, bu da uzun vadede fan devir hızının düşmesine, yani sonuçta gittikçe daha fazla ısınmasına yol açar. Tabi bu anlattıklarım dediğim gibi uzun vadede başınıza gelebilir ve sahip olduğunuz laptop ne kadar kaliteli ise bu durum çok fazla uzayabilir. Örneğin ben hp compaq marka laptobu yaklaşık 5 sene sistemi yoran oyunlar da oynayarak rahat kullandım.

Ayrıca kullandığım ürün bu açıdan çok ta kaliteli değildi. 5 sene sonunda gittikçe ısınmaya başladı, işlemci ısısı 110 dereceleri gördü ve 1 saat, yarım saat, dakikalar derken neredeyse açar açmaz aşırı ısınmadan kapanıyodu laptop. Her neyse şunu da belirteyim ne kadar sağlıklı kullanırsanız ömrünü o kadar uzatırsınız, yani kafanız rahat olsun ve istediğiniz oyunu gönül rahatlığı ile oynayın..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…