Crysis 3 ve GTA 5 kasma sorunu

ASSASSIN0147

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar. Crysis 3'te 30 FPS cıvarı bazen 15 FPS'ye düşüyor tüm ayarlar yüksekte Msaa 8X'te, GTA 5'te ise tüm ayarlar yüksekte MSAA 8X 25-20 FPS alıyorum ekran kartı güncel, BIOS da güncel.

AMD Ryzen 5 3600 6 çekirdekli 3.60 GHz.
AMD Radeon RX 570 Sapphire Pulse 8 GB GDDR5.
Windows 10 Pro 64 Bit.
HyperX Fury 2X8 RAM 2400 MHz DDR4.

Sizce sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Crysis 3'te 30 FPS cıvarı bazen 15 FPS'ye düşüyor tüm ayarlar yüksekte Msaa 8X'te, GTA 5'te ise tüm ayarlar yüksekte MSAA 8X 25-20 FPS alıyorum ekran kartı güncel, BIOS da güncel.

AMD Ryzen 5 3600 6 çekirdekli 3.60 GHz.
AMD Radeon RX 570 Sapphire Pulse 8 GB GDDR5.
Windows 10 Pro 64 Bit.
HyperX Fury 2X8 RAM 2400 MHz DDR4.

Sizce sebebi ne olabilir?
Yani hocam MSAA 8x diyorsunuz gayet doğal değil mi? Crysis 3 özellikle.

Böyle bir sistem için normal değerler bunlar sence de öyle değil mi ?

Bence değil Bf 1 Cod bo4 gibi oyunları sabit 60 fps de çalıştırıyor Crysis 3 ün önerilen sistem gereksinimlerinden yüksek sistemim

Sistemim çokta zayıf olamaz bu gibi oyunlarda

Önerilen sistem gereksinimlerinden yüksek olabilir. Ama bu her şeyi full ayarlarda çalıştırabileceğiniz anlamına gelmez. MSAA 8X RX 570 için çok fazla.

o kadar güçsüz bir kart yani ?

Kart güçsüz değil. O ayarlar çok güçlü. Siz sistem gereksinimi yetince her şeyi dayarım ultraya rahat açar falan zannettiniz galiba. :D Yani o ayarlarda 60 FPS çalıştırmak için RTX 2060 gibi kartlar olması lazım bence.

Hocam crysis 3 sadece grafik için yapımış bir oyun isterse 1080ti olsun en yüksek ayarlarda oynayamazsın.
O ekran kartı crysis 3'de ultra ayarlar için yetersiz. Sizin için araştırdım şuna bi bakın;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani sisteminizde bir sorun yok kartın kapasitesi o kadar.
(Buradaki ayarlarda kenar yumuşatma kapalı test edilmiş)

Son düzenleme:
gayet kolay ram in mhzı düşük ve msaa 8x ne 2x yap yeterli olur vsync kapat
Bence değil Bf 1 Cod bo4 gibi oyunları sabit 60 fps de çalıştırıyor Crysis 3 ün önerilen sistem gereksinimlerinden yüksek sistemim

Sistemim çokta zayıf olamaz bu gibi oyunlarda
crysis 3 dediklerinden daha ağır oyun 1080 ti ultra msaa8x de açamıyo 2080 ti da açamıyodu herhalde kasıyodu yani msaa yı 2x yapcan vsync kapatcan ram soğutuculu ise 2666mhz a çıkar bari oc layıp grafikleri orta ya düşürürsün yani 2 oyundad yüksek mi ultra mı bazıları yüksek diyo ultra çıkıyo yada tam tersi eğer ultra ise dedikelrimi yap olmassa yükseğe düşür yoksa oyunlarla alakalıdır bide şöyle bişey okudum ryzenler stabil çalışmaya biliyomuş crysis de diye msaa2x üzerine de çıkma 2011 ve sonrası oyunlarda

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı