Crystal Disk Mark testleri stabil değil

Voxcalibur

Hectopat
Bugün 3 veya 4 kere elektrik gidip geldi. İlk gittiğinde normal bir kesintiydi. (Gitti ve 5 dakika sonra geri geldi.) Fakat o kesintiden sonra 2-3 defa daha gitti fakat öyle hızlı gidip geldi ki, bilgisayar kapanmadı bile. Sadece ışık söndü, hemen geri yandı. Bende sıkıntı olacağını anlayıp bilgisayarı kapattım ve fişi çektim. Yaklaşık 30 dakika sonra tekrardan takıp disklerime sağlık ve performans testleri yaptım. Bir tane SSD ve bir tane ise HDD takılı şu an. HDD'de bir sıkıntı yok ama SSD dengesiz.
Normal sonuçları; 550 okuma, 500 ise yazma olması gerekiyor. Önceden yapılan yani genel testlerin sonuçları bu düzeylerde hatta bu düzeylerin üzerinde.
Elektrik kesintilerinden sonra yapılan testlerin sonuçlarında okuma stabil fakat yazma değil. Her yapılan testte farklı bir sonuç veriyor. En son ki testimde delirdim ve sınama düzeylerini en üste çektim. (9 defa sınanma ve 64 GB'lık bir dosya ile.) Fakat bu sonuç bile dengesiz.
En son ki zorlu testlerden bir tanesinin sonucu:

SSD:
Ne yapmalıyım? Bu testlerin sonucu normal midir?
Yoksa kalıcı bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskiniz %82 dolu. Crucial BX500 kötü bir SSD modeli. Yine de bu kadar düşük hız vermez. SSD'yi biraz boşaltıp tekrar test yapın. %82 doluluk ile normal gibi bu sonuçlar.

Diskiniz %82 dolu. Crucial BX500 kötü bir SSD modeli. Yine de bu kadar düşük hız vermez. SSD'yi biraz boşaltıp tekrar test yapın. %82 doluluk ile normal gibi bu sonuçlar.
Genel bakım için 2 haftada bir disk temizleme yapıyorum. Diskte şuan 2 tane büyük oyun yüklü. Ne silmem gerekiyor? Çünkü oyunları silemem.

@Voxcalibur Sistem geri yükleme noktalarını silebilirsiniz. Epey bir yer kaplıyorlar zamanla onlar. Güvenlik ve bakımdan "kurtar" kısmına girin. Sonra "sistem geri yüklemeyi yapılandır" diye bir yer var. Oraya tıklayın, bir pencere açılacak. O pencereden C: diskini seçip "yapılandır" tuşuna basın. Açılan yerden de "sil" tuşuna basıp onaylayarak hepsini silin. Sonrasında ise kendiniz bir geri yükleme noktası oluşturmayı unutmayın.

Dediğiniz gibi yaptım fakat ne fazla yer boşaldı, ne de testlerde bir değişiklik olmadı.
Her test farklı bir sonuç veriyor. Örneğin bir testte yazma hızı 200 çıkarken başka bir testte ise 300 çıkıyor.
AS SSD Benchmark programında da denedim fakat sonuç aynı. Testler dengesiz ve stabil değil.

Şu konuda ki arkadaşta benzer bir sorunu yaşıyordu. Crucial Storage Executive'in "Drive Sanitize" kısmını kullanarak SSD'nin performansını yerine getirmişti. Önemli bir veriniz yoksa bu işlemi siz de yapabilirsiniz. Tüm verileri silen bir işlem çünkü. Crucial Storage Executive yüklü değilse buradan indirin;
Crucial Storage Executive Tool
Firmware güncellemelerini de kontrol edin. Performansa etkisi oluyor.

Dediğim gibi 2 tane büyük oyun yüklü. Zaten bunları silebilseydim format atardım.
Bu testlerden sonra ilk kontrol ettiklerimden biri de Firmware güncellemesiydi zaten.

@PossibleTurco Hocam selamlar tekrardan.
SSD içinde ki veriyi %30 civarı boşaltmış bulunmaktayım.
Yine testleri yaptığımda hala stabil değil. Fakat stabilliği arttı diyebilirim. Eskiden yaptığım her testin sonucu farklı çıkarken şimdi en azından 2 seçenek var: 200 veya 450. Fakat hala olması gereken değerlerde yani 500'de görmedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…