CrystalDiskInfo HDD'nin sağlık durumuna "dikkat" diyor

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Seagete 2 TB
Arkadaşlar selam, Kaspersky kullanıyorum ve bildirim gelmişti sabit diskinizin durumu iyi değil diye. Ben de merak ettim. CrystalDiskInfo indirdim. Sağlık durumunda dikkat yazıyor. Değerleri görebilmeniz için ne testi yapmam lazım? HDD bu arada 6 senesi var. 5 6 ay önce HDD Health uygulamasından baktığımda HDD sağlığı %86 civarı falan gözüküyordu. Şimdi ne olmuş olabilir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    105,1 KB · Görüntüleme: 80
Disk üzerinde yeniden konumlandırma yapılmış. Bazı sektörler ömrünü bitiriyor. Bitirdiği için o uyarıyı veriyor. Siz her ihtimale karşı yedek alınız.

Diskin içinde yer alan sektörler zamanla yıpranır veya bozulur. Veriler zarar görmeden önce başka sektörlere taşınır disk tarafından. Sizin diskiniz üzerinde sektör bozulmaları olmuş. Ömrü ne kadar vardır tam olarak bilemeyiz. Ancak siz yedek alınız her tür ihtimale karşı.

Diskin içinde yer alan sektörler zamanla yıpranır veya bozulur. Veriler zarar görmeden önce başka sektörlere taşınır disk tarafından. Sizin diskiniz üzerinde sektör bozulmaları olmuş. Ömrü ne kadar vardır tam olarak bilemeyiz. Ancak siz yedek alınız her tür ihtimale karşı.

Çok özür dilerim tekrar rahatsız ediyorum, peki sizce 6,7 yıllık kullanım sonucunda böyle olması normal mi?

Tabii ki normal. Bayağı zaman olmuş.

Bu hard disk benim canım ciğerim oldu, vefat eden babam almıştı PC'yi o zamandan beri sapasağlam'dı. üzdü açıkçası neden bunu sizle paylaştım bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için iyi geceler, iyi sosyaller :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı