Çözüldü CrystalDiskInfo'da sağlıklı görünen HDD Windows'ta RAW görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Eski HDD'mi USB-SATA kablosu ile bilgisayara bağlıyordum sonra algılamayınca birkaç kere tak çıkar yapınca disk RAW oldu. CrystalDiskInfo diski sağlıklı gösteriyor ama disk Windows'ta RAW diyor. Biçimlendirilebiliyor sonra tekrar RAW oluyor. Bunu kullanabilmemin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Böyle demeye başladı artık normal biçimlendiremiyorum.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. AOMEI Partition Assistant ile diski komple sildim boşlukları sıfır ile doldur dedim. Sonra uygulama üzerinden tekrar diski bölümlendirdim ve Steam'den oyun yükleyip oynadım. Sorunsuz çalışıyor.
Örnek 1:
Örnek; Başlat => Çalıştır =>CMD yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak.
Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: Komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Tabii bu ve buna benzer yöntemler sorununu çözmezse bir hızlı format deneyip, sonrasında verilerini kurtarmayı deneyebilirsin.

Örnek 2:Başlat/çalıştıra gelip Regedit yazıp tamam dedikten sonra;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.

Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayın.

Başka yerden aldım. Oradan buradan topladım.

Böyle demeye başladı artık normal biçimlendiremiyorum.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. AOMEI Partition Assistant ile diski komple sildim boşlukları sıfır ile doldur dedim. Sonra uygulama üzerinden tekrar diski bölümlendirdim ve Steam'den oyun yükleyip oynadım. Sorunsuz çalışıyor.

Dosya Ekleri

• 1667417207674.png
    13 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…