CrystalDiskMark Abartılı Sonuç

FIRAT PASKAL

Hectopat
Daha fazla  
Clipboard02.jpg

Sahip olduğum SSD ; WD 120GB Green SATA 3.0 SSD (540MB Okuma / 430MB Yazma)

Benchmark sonuçları beklediğimden yüksek geldi. Yanlış bir şey mi var anlayamadım? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM Disk teknolojisi kullanıyor musunuz? RAM'i cache olarak kullandığınızda bu değerleri efektif olarak görebilirsiniz.
Kullanmıyorsanız yazılımsal bir hata. Farklı bir yazılımla test edin.

Clipboard03.jpg

Teşekkürler hocam. RAM Cache II programını kapattım düzeldi. Yalnız ürün 540 MB okuma/430 MB yazma özelliklerine sahipken bu değerler düşük kaldı sanırsam biraz? Sebebi ne olabilir?

Eki Görüntüle 260076

Teşekkürler hocam. RAM Cache II programını kapattım düzeldi. Yalnız ürün 540 MB okuma/430 MB yazma özelliklerine sahipken bu değerler düşük kaldı sanırsam biraz? Sebebi ne olabilir?
RAM kapasitesi yüksekse kalabilir.
Cache'i kapattıktan sonra yeniden başlattınız mı? Ya da programdaki testi tekrarlayın.

Doğrudur. Sistemi yeniden başlattım, testi tekrarladım. Okuma hızı fena değil ancak yazma hızı 300' e bile çıkamıyor. Garip.Bu arada daha çok "Seq" kısmındaki değerlere bakıyorum.

Clipboard04.jpg

Son bir şey daha farkettim. Aynı model SSD' den 2 adet almıştım. İkincisi bomboş şekilde bekliyordu. Aynı testi ona uyguladım. Sonuçlar iyi geldi. Bu da demek oluyor ki diskin doluluğu yazma hızını önemli ölçüde etkiliyor.

Clipboard05.jpg

Son bir soru sormak istiyorum. İlk testteki abartılı sonuçlara geri dönersek kullanmış olduğum Ram Cache II programının okuma-yazma ve genel performansı hızlandırıcı bir etkisi olduğunu söylesek yanlış mı olur ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı