AezenWee
Kilopat

Daha fazla  

- SSD veya HDD modeli
 - Kioxia 1 TB Exceria Pro SSD

- Anakart
 - MSI B650m pro-B

Merhaba, ben 2 ay önce Kioxia 1 TB Exceria Pro SSD aldım. Isınan bir SSD olduğu için ilk aldığımda sıcaklık değerlerine bakmak için biraz fazla test yaptım. Yaklaşık olarak 1 haftada 10 tane test yaptım. Sonra CrystalDiskInfo'dan dikkat etmediğim toplam okuma ve yazma değerleri gözüme çarptı. Bir haftada neredeyse 4 TB veri yazmış SSD.
Nedeninin CrystalDiskMark olduğunu anladım. Ne kadar veri boyutunu değiştirsem de hiçbir şey fark etmiyor. Meğerse her teste yaklaşık 200 GB'dan fazla okuma ve yazma yapıyormuş. Ondan sonra tabii testi yapmayı bıraktım. Yapmayalı 1.5 ay oldu. Sadece testleri AS SSD Benchmark programından yaptım, o en fazla test başı 4 GB falan yiyor.
Sadece bu konuyu merak ettiğim için açtım. Bu normal mi, yoksa benim SSD veya ayarlarda mı sorun var?
YouTube linki:

Nedeninin CrystalDiskMark olduğunu anladım. Ne kadar veri boyutunu değiştirsem de hiçbir şey fark etmiyor. Meğerse her teste yaklaşık 200 GB'dan fazla okuma ve yazma yapıyormuş. Ondan sonra tabii testi yapmayı bıraktım. Yapmayalı 1.5 ay oldu. Sadece testleri AS SSD Benchmark programından yaptım, o en fazla test başı 4 GB falan yiyor.
Sadece bu konuyu merak ettiğim için açtım. Bu normal mi, yoksa benim SSD veya ayarlarda mı sorun var?
YouTube linki:
Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör: