CrystalDiskMark sonuçları analizi

lysander

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Selamlar herkese,
Elimde bulunan Samsung 970 Evo Plus NVMe 1TB disk için ve Samsung 960 Evo NVMe 250GB için bu testi gerçekleştirdim. 1TB olan diskim için 3 farklı sonuç elde ettim sizce bu normal mi?
250 GB sonuçları;

1609061571779.png

1 TB sonuçları;

1.PNG

2.PNG

3.PNG

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    177,2 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler biraz düşmüş gibi gözüküyor. Hız testini arkada hiçbir şey açık olmadığına emin olduktan sonra Samsung Magician ile yapabilir misiniz?
Hocam Samsung Magician ile testi yaptım orada fark ettiğim bir şey mevcut ekte fotoları paylaşıyorum. Test sonuçları yakın rakamlarda geldi bu arada. ilk 2 testi sadece 1tb olan için yaptım diğer testi 2 disk için beraber yaptım. Fark ettiğim şey ise sıcaklık değerleri. Koruma bloğu altında takılı olan diskim için 70 derece sıcaklık değeri gösteriyor. Diğeri için ise 43 derece. Ekran kartım disk üzerinde takılı değil. Kasa içi hava akımım güzel sayılabilir. Şöyle ki boşta şu an işlemcim 35 derecelerde. Ekran kartım ise 55 derece. Fanlar belirli derece altında çalışmadığı için böyle ekran kartı sıcaklığım.

1.PNG

2.PNG

3.PNG

Hocam Samsung Magician ile testi yaptım orada fark ettiğim bir şey mevcut ekte fotoları paylaşıyorum. Test sonuçları yakın rakamlarda geldi bu arada. ilk 2 testi sadece 1tb olan için yaptım diğer testi 2 disk için beraber yaptım. Fark ettiğim şey ise sıcaklık değerleri. Koruma bloğu altında takılı olan diskim için 70 derece sıcaklık değeri gösteriyor. Diğeri için ise 43 derece. Ekran kartım disk üzerinde takılı değil. Kasa içi hava akımım güzel sayılabilir. Şöyle ki boşta şu an işlemcim 35 derecelerde. Ekran kartım ise 55 derece. Fanlar belirli derece altında çalışmadığı için böyle ekran kartı sıcaklığım.

Eki Görüntüle 802961

Eki Görüntüle 802963

Eki Görüntüle 802964
Sıcaklık pek sorun değil NVMe bir SSD için. Samsung 0-72 derece arası sıcaklıkların normal olduğunu söylemiş. Evo Plus modelinin hızları iyi ama 960 Evo'nun 3200-1500 okuma-yazma hızının olması gerekiyor, hızları çok düşmüş sanki onun.

Sıcaklık pek sorun değil NVMe bir SSD için. Samsung 0-72 derece arası sıcaklıkların normal olduğunu söylemiş. Evo Plus modelinin hızları iyi ama 960 Evo'nun 3200-1500 okuma-yazma hızının olması gerekiyor, hızları çok düşmüş sanki onun.
960 Evo modelini 2.5 yıldan fazladır kullanıyorum aslında. 2. nvme slotuna takılı. Bad sector bulunmuyor kontrol ettiğimde. Aradan geçen zaman ya da 2. slotta takılı olması buna sebep olabilir mi ?

960 Evo modelini 2.5 yıldan fazladır kullanıyorum aslında. 2. NVMe slotuna takılı. Bad sector bulunmuyor kontrol ettiğimde. Aradan geçen zaman ya da 2. slotta takılı olması buna sebep olabilir mi ?
Aradan geçen zamandan dolayı olabilir, 2. NVMe slotuna takılı olması buna sebep olur mu hiçbir fikrim yok. Kafanızdaki soru işaretini kaldırmak istiyorsanız yerlerini değiştirip deneyebilirsiniz.

Aradan geçen zamandan dolayı olabilir, 2. NVMe slotuna takılı olması buna sebep olur mu hiçbir fikrim yok. Kafanızdaki soru işaretini kaldırmak istiyorsanız yerlerini değiştirip deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Slot değişikliği yaparak yeniden deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00