Valorantı , cs goya kıyasla daha seven bir oyuncu olarak, yüzde 70 öyle olacak diye düşünüyorum. Baya oyuncu geçer. Çünkü genel olarak , cs de hile var diye valoya geçtiler. Ben ise cs gibi oyunları arcade bulamadığım , paladins veya overwatch - cs sentezi oyunları sevdiğim için geçtim. Eğer cs 2 çok dalga geçilecek yapıda çıkmazsa , valoranttan azımsanmayacak bir kitle geçer. Ama fiyatta önemli bir unsur olur . Eğer 4 haneli bi rakam ortaya çıkarsa, durum başka.
Kaçınılmaz gerçek. Valorant'a yatırmayı düşündüğünüz paraları yatırırken tekrar düşünün derim. CS 2'nin şu an sağlam bir Hype'ı var ve Valorant'ın şu zamanlarda popülaritesi biraz daha az bence. Eğer ki CS 2 sağlam çıkarsa Valorant büyük bir düşüşe uğrayacağını düşünüyorum.
Valorant beta sürecinden biraz sonra pisliğe sardı zaten bence. İğrenç bir eşleştirme sistemi, girince çıkması imkansız elo hell mevzusu vs. Hatta elo hell iyi oynasanız bile düşüyorsunuz çünkü direk ranklar sıkıntılı. Kendi adıma konuşayım ben rankıma göre iyi oynuyordum. Oyunu gümüş 2 de bıraktım. Bıraktığım rankta son maçtaki skorum 39 3 13 gibi bir şey. Siz ne kadar oynarsanız oynayın düzgün derecelenmeyen oyuncular yüzünden düşebilirsiniz. O yazdığım maçta ben rank düştüm. O günden beri Max 2 maç agalarla falan atmışımdır. PC kısmını bilmiyorum ama mobil için Wild Rift'te de var biraz bu olay sanki. Wild Rift'te çünkü bir Win bir Win'dir. Valorant gibi kp sistemi yok. Orada da iyi oynadığımı düşünüyorum. Riot'un oyunlarında tek beğenmediğim şey bu rütbeleme olayı sanırsam.
Eğer ki CS2 çok kaliteli bir oyun olursa az oynanma gibi bir durum yaşanmaz zaten. Valorant kitlesi azalır mı bilmem ama CS2 kitlesi bu durumda çok büyük olur. Valorant'tan da birçok oyuncu CS2'ye geçiş yapar. Ama bunların olması için mükemmel bir optimizasyon, güzel bir anti cheat sistemi, güzel bir tick sistemi gelmeli. Şu anki CS:GO'ya zaten hile sistemi ve 128 tick gelse. Yine patlama yapar. Bakalım CS 2 nasıl olacak.
Çok absürt bir düşünce bana göre LoL içinde yıllardır bu sefer bitti bitecek deniyor bittiği falan yok Source 2'ye geçiş ile beraber İstanbul sunucuları gelirse ki bu cok düşük bir ihtimal belki kayda değer bir düşüş olur.