CS 2 grafik ayarı önerisi

Bilgili Kurt

Femtopat
Merhaba uzun bir aradan sonra dün akşam saatlerinde CS 2'yi indirdim ve oynamak üzere girdim. Ardından NVIDIA App üzerinden optimizasyon yaptım. Oyuna girdiğim anda CPU %120 falan kullanmaya başladı ve ilkinde oyun otomatik kapandı daha sonrasın da girdim kasıyor ana ekran da bile tıklanmayacak derece de kasıyor. Daha sonra tam ekran vs. bir şey ile oynadım oynanacak dereceye geldi ama bu sefer de takılmalar yürürken ışınlanmalar vs. yaşıyorum. Bununla ilgili bir çözüm öneri grafik ayarı vs. varsa yardımcı olursanız sevinirim. NVIDIA App ayarları iyi gelmiyor ayar önerirseniz sevinirim. Bilgisayarımı aşağıya bırakıyorum.

Merhaba uzun bir aradan sonra dün akşam saatlerinde CS 2'yi indirdim ve oynamak üzere girdim. Ardından NVIDIA App üzerinden optimizasyon yaptım. Oyuna girdiğim anda CPU %120 falan kullanmaya başladı ve ilkinde oyun otomatik kapandı daha sonrasın da girdim kasıyor ana ekran da bile tıklanmayacak derece de kasıyor. Daha sonra tam ekran vs. bir şey ile oynadım oynanacak dereceye geldi ama bu sefer de takılmalar yürürken ışınlanmalar vs. yaşıyorum. Bununla ilgili bir çözüm öneri grafik ayarı vs. varsa yardımcı olursanız sevinirim. NVIDIA App ayarları iyi gelmiyor ayar önerirseniz sevinirim. Bilgisayarımı aşağıya bırakıyorum.

Harici olarak 500 GB SSD var CS ona yüklü bilginize. Sonradan içine taktırttım.

Video​

Resolution1280x960 Ya da 1024x768
Aspect Ratio4:3
Scaling ModeStretched
Brightness93%
Display ModeFullscreen

Advanced Video​

Boost Player ContrastEnabled (tercih)
V-SyncDisabled
NVIDIA Reflex Low LatencyDisabled
NVIDIA G-SyncDisabled
Maximum FPS In Game--
Multisampling Anti-Aliasing Mode2x MSAA
Global Shadow QualityMedium
Dynamic ShadowsAll (gölge görmek için önemli)
Model / Texture DetailLow
Texture Filtering ModeBilinear Ya da Anisotropic 4x
Shader DetailLow
Particle DetailLow
Ambient OcclusionDisabled
High Dynamic RangeQuality
FidelityFX Super ResolutionDisabled (Highest Quality)
Kendi kullandığımı attım memnunum 1920x1080 de kullanabilirsiniz
Şu bilgiyide vereyim herhangi bir ayar yapmadan önce oyunu pencereli yapın yoksa sürekli siyah ekran gel git olur önce pencereli moda alın sonra ayarlarınızı yapınca tam ekrana çekin.

Sendeki laptopa benzer bir laptopum vardı ve özellikler bakımından tek farkı sendeki 11.nesil işlemci bendeki 12.nesil işlemciydi hocam. Ne yazık ki güncel CS2'de bu sistem kasıyor, takılıyor. O yüzden böyle bir ayar yapıp rahatça oynuyordum ben. Güç planı da yapmanı öneririm performans için.

çözünürlük: 1280x960 veya 1280x1024 (4:3 oynuyorum)

Antilag veya NVIDIA Reflex: Açık.
Keskinliği yumuşatma modu: 2X MSAA.
Evrensel gölge kalitesi: Orta.
Dinamik gölgeler: Tümü
Model/Doku detayı: Orta.
Doku filtreleme: 16X (
bunu 2X'te yapsan 16X'te yapsan pek bir FPS farkı yok o yüzden fullemeni öneririm çünkü ayarları düşürünce dokular çamur gibi gelmesin)
Shader detayı: Düşük.
Parçaçık detayı: Düşük.
Yüksek dinamik aralık: Kesinlikle performans modu olmalı!
FidelityFX Super Resolution: Devre dışı en yüksek kalite

laptop un bataryasını çıkartıp elektriğe bağla sonra güç ayarlarından performans ayarı ayarla bıostan ram frekansını yukselte bılıyorsan yukselt gorev yonetıcısınden otomatık baslayan gereksız seylerı devre dısı bırak steam den cs baslatma seceneklerıne -full -high +fps_max 144 gibi kodlar girebilirsin oyun grafık ayarlarını yanında * olan oyunun onerdıgı ayarları yapman yeterli

Laptop un bataryasını çıkartıp elektriğe bağla sonra güç ayarlarından performans ayarı ayarla BIOS'tan RAM frekansını yukselte bılıyorsan yukselt Görev Yöneticisi'nden otomatık baslayan gereksız seylerı devre dısı bırak Steam'den CS baslatma seceneklerıne -full -high +fps_max 144 gibi kodlar girebilirsin oyun grafık ayarlarını yanında * olan oyunun onerdıgı ayarları yapman yeterli

BIOS'tan pek anlamıyorum da tam olarak tarif etmeniz mümkün müdür?

Sendeki laptopa benzer bir laptopum vardı ve özellikler bakımından tek farkı sendeki 11.nesil işlemci bendeki 12.nesil işlemciydi hocam. Ne yazık ki güncel CS2'de bu sistem kasıyor, takılıyor. O yüzden böyle bir ayar yapıp rahatça oynuyordum ben. Güç planı da yapmanı öneririm performans için.

çözünürlük: 1280x960 veya 1280x1024 (4:3 oynuyorum)

Antilag veya NVIDIA Reflex: Açık.
Keskinliği yumuşatma modu: 2X MSAA.
Evrensel gölge kalitesi: Orta.
Dinamik gölgeler: Tümü
Model/Doku detayı: Orta.
Doku filtreleme: 16X (
bunu 2X'te yapsan 16X'te yapsan pek bir FPS farkı yok o yüzden fullemeni öneririm çünkü ayarları düşürünce dokular çamur gibi gelmesin)
Shader detayı: Düşük.
Parçaçık detayı: Düşük.
Yüksek dinamik aralık: Kesinlikle performans modu olmalı!
FidelityFX Super Resolution: Devre dışı en yüksek kalite

NVIDIA App'den hiçbir ayara dokunmayayım değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı