Rehber Cs 2 için FPS arttırma

• Konuyu başlatan Paronim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 192
Merhabalar, forumda bir süredir FPS arttırma rehberi görmüyordum. Ben de bu düzeni bozayım dedim ve karşınızda oradan buradan 800 tane FPS arttırma videosu izlemiş ve uygulamış bir insan olarak hepsini ortaya karma bir FPS makalesi.

Öncelikle extra FPS için kullandığım 2 tane program var, ilki ISLC (intelligent standby list cleaner) ve process lasso. İkisi de sistem tüketmeyen programlar ve inanılmaz fps uçuruyorlar. İkisinin işlevleri şu şekilde;

ISLC yani Intelligent standby list cleaner : RAM'inizi sürekli temizler.
Process Lasso : İşlemcinizin nasıl kullanılacağını kontrol eder.

Bu iki uygulama dışında windows optimizasyonu ve GPU undervolt var. Undervolt diyince "performans düşürmez mi" sorusu gelecektir aklınıza ama hayır, düşürmez. Tam aksine daha düşük sıcaklıklarda aynı FPSleri almanızı sağlar, artı olarak thermal throttlingi engelleyeceği için FPS dalgalanmalarının önüne geçecektir.

Buraya kadar anlattıklarımı Atilla-Ghostwolf'un FPS arttırma videosundan izleyip yapabilirsiniz, ben de Atilla'dan yapmıştım (yazının başında da dediğim gibi benim kendi süper gizli FPS arttırma rehberim değil bu, oradan buradan toplama bilgilerin benim test edip de size sunduğum bir rehber).

Üsttekini yaptıktan sonra her ne kadar zaten otomatik ayarlanıyor olsa da performans seçeneklerinden "En iyi performans için ayarla" seçeneğini seçin, şahsen extra FPS aldım.
1773164534318.png

NOT: Windows arama çubuğunda "Windows'un görünümünü ve performansını ayarla" olarak yazarsanız çıkar. Bende "Performans seçenekleri" yazınca çıkmıyor.

Ayrıyeten benim görüntü ayarlarım şu şekilde;

1. Görünüm Sayfası

• Görüntü Modu: Tam Ekran
  • Görüntü Oranı: Normal 4:3
  • Çözünürlük: 1280x960

2. Gelişmiş Görüntü Sayfası

• Oyuncu Kontrastını Artır: Etkin
  • Dikey Eşitleme: Devre Dışı
  • AMD Anti-Lag 2.0: Etkin
  • Oyun İçi Maksimum FPS: 0 (Sınırsız)
  • Menülerde Maksimum FPS: 0 (Sınırsız)

3. Gelişmiş Görüntü Sayfası

• Keskinliği Yumuşatma Modu: 2X MSAA
  • Evrensel Gölge Kalitesi: Düşük
  • Dinamik Gölgeler: Tümü
  • Model / Doku Detayı: Düşük
  • Doku Filtreleme Modu: İki doğrusal süzme
  • Shader Detayı: Düşük
  • Parçacık Detayı: Düşük
  • Çevre Emilimi: Devre Dışı
  • Yüksek Dinamik Aralık: Performans
  • FidelityFX Super Resolution: Devre Dışı (En Yüksek Kalite)
Bunların dışında başlatma seçeneklerinde "-novid -high -allow_third_party_software -nojoy -noforcemaccel -noforceparms -noforcemspd" gibi uzunca bir kod dizisi var ama olmasını istediğim için var çok bişey farkedeceğini sanmam. Ayrıca -threads komutunu process lasso kullanırken kullanmayın, hiçbir işe yaramaz. Hatta bilgisayarın kafasını karıştırıp FPS düşüşü sağlayabilir.

Bonus olarak internet ayarlarından da birkaç önemli şey var,

1:Aygıt yöneticisine girin
1773164820660.png

2:Üstteki ağ bağdaştırıcıları kısmından filanca filanca Realtek PCIe GbE Family Controller'a sağ tıklayıp özellikleri açın
1773164937271.png

3:Açılan pencerenin üstündeki Gelişmiş sekmesinden "Advanced EEE, Power saving mode, Enerji tasarruflu ethernet ve Yeşil ethernet" i kapatın.
1773165201819.png
1773165241771.png

4:Ardından Güç yönetimi sekmesinden "Güç kazanmak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğinin tikini kaldırın. Ardından tamam deyip kapatın.
1773165319275.png

Ayrıyeten oyun içinden de şunları yapabilirsiniz;

konsola cl_interp_ratio 1, rate 786432 komutlarını yazın.

• Kabul Edilebilir En Yüksek Eşleştirme Pingi: 50 (50 ping üstündeki sunuculara atmaz)
  • Maksimum Kabul Edilebilir Oyun Trafiği Bant Genişliği: Sınırlandırılmamış (İnternetinizi 90 kişi kullanmıyorsanız sınırlandırılmamış yapmak en mantıklısı)
  • Paket kaybını/ağ gecikmesi kararsızlığını düzeltmek için ara belleğe alma: 1 Tik (internetiniz çok kötüyse 2 tik yapın ama 1 tik idealdir genelen)

Evet hocalarım, bu kadar. Ben bu ayarları yapmadan önce ortalama 130-150 fps, %1 FPS ise 100 ün altındayken; yaptıktan sonra 250-270 küsür ortalama ve 130 %1 low değerlerine çıktım. İnternet ayarlarını yaptığımdan beridir de pingden dolayı "vurdum gitmedi" ya da "vurmadım gitti" sorunları oyunun kendi hataları dışında çok azaldı. Sistemimi alta yazdım, yardımcı olduysa ne mutlu bana.

CPU: İ3 12100 F

GPU: Rx 6600 8 GB

RAM: GSKİLL 8x2

Motherboard: Asus H610M-K D4

NOT: Bu FPS ayarları tabii ki de Valorant'ta, CS:GO'da vs. de işe yarar ve yarıyor da.

AMD anti-lag FPS düşürüyor diye biliyorum eğer FPS seviyeniz çok düşükse kapatmak daha iyi olur.
* Oyuda fazla FPS almama rağmen hep kapalı tutarım hiç sevmem bir faydasınıda görmedim FPS düşürmekten başka.

Elinize sağlık hocam bir şey soracağım bu lag azaltmak anti lag falan var AMD ve NVIDIA tarafında çoğunlukla kullanmayın diyenler var önermişsiniz de sebebini sormak istedim.

Elinize sağlık hocam bir şey soracağım bu lag azaltmak anti lag falan var AMD ve NVIDIA tarafında çoğunlukla kullanmayın diyenler var önermişsiniz de sebebini sormak istedim.
Vallahi anti lag önermeyen görmedim, kapatmayı da hiç düşünmedim. Benchmark yapayım da geri döneyim size.

Hocam en yakın zamanda deneyeceğim bunları teşekkürler. Bende de FPS dalgalanması yaşanıyor bazen bu belki çözüm olur.
Diğer her şeye tamamım fakat şu ayar şu ayarın hiçbir zaman işe yaramadığını ve sadece göz zevkini bozduğunu düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2674657
Unlost FPS arttırmadan bu yana var bunlar, eski laptopumda az bir şey etki ediyordu da yeni sistemlerde aşırı fark yaratmaz tahminimce ama üstünde en iyi performans için ayarla yazıyor. Belki bir faydası olabilir ufaktan, ufacık...

Anti-Lag aktif: FPS: Avg=312.0, P1=141.8

Anti lag aktif değil: FPS: Avg=314.2, P1=144.0

Bende de tamamen aynı sistem var. Kart XFX. Bu oyun net bozuk her gün güncelleme geliyor ve bazen FPS stabilken bazı günlerde saçma sapan 100-105-108 FPS'leri görüyorum. Oynarken 30-40 dakika sonra da FPS düşebiliyor stok fandan kurtulmayı düşünüyorum.
12100f pek de yeterli gelmiyor ben 1680x1050 oynuyorum oyun az daha geniş görünüyor.

Diğer her şeye tamamım fakat şu ayar şu ayarın hiçbir zaman işe yaramadığını ve sadece göz zevkini bozduğunu düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2674657
Şahsen bende 7-10 FPS arttırdı.

AMD anti-lag FPS düşürüyor diye biliyorum eğer FPS seviyeniz çok düşükse kapatmak daha iyi olur.
* Oyuda fazla FPS almama rağmen hep kapalı tutarım hiç sevmem bir faydasınıda görmedim FPS düşürmekten başka.
Hocalarım denedim sonuçları yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı