CS 2 için TN vs IPS

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
TN panelden görüntü olarak nefret ediyorum. Ama oyunlarda TN daha iyi diyorlar. Örnek vermem gerekirse TN 1 ms ile IPS 1ms aynı hızda olmuyor mu? Ben hem IPS panel istiyorum. Hemde tepkime süresi iyi olsun istiyorum. 240Hz IPS 1 ms veya 0.5 ms kullandığımda 240 Hz TN 5 ms daha mı hızlı oluyor? Bütçe sorun değil.

Hayır, IPS 1 ms TN 5 ms'ten daha hızlıdır.

TN'in savunulmasının nedeni daha düşük bütçe (veya daha yüksek Hz değerleriyle) daha düşük gecikmeler verebilmesidir. Özellikle GtG gecikmeler, TN panellerde daha düşük olduğu için önerilir; giriş ve orta seviye çoğu 1 ms IPS panel yalnızca MPRT değeri, GtG gecikme değerleri 3 ila 5 saniye arası oluyor.

Bütçe varsa 1 ms GtG IPS almanı, yoksa da yine IPS almanı öneririm. Profesyonel e-sporcu olarak maçlarda oynamıyor isen görüntü kalitesinden feragat edip yüksek Hz almanın mantığı yok. Hele 2 monitör de aynı Hz'ye ve gecikmeye sahipken TN almak aptallıktan başka bir şey değil.

FPL kasmıyorsan, profesyonel olmak istemiyorsan TN'e gerek yok.

Profesyonel CS oyuncusun sanki aga düşündüğün şeye bak. IPS al geç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…