CS:GO 4:3 yapınca ekranın etrafı siyah oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Hockenheim

Hectopat
RAM
8
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
İ5 12500H
Başlıktaki gibi 1920x1080 oynuyorum ama 4:3 ve daha düşük çözünürlükte oynamayı daha çok seviyorum. Fakat oyunu 4:3 yapınca ekran sanki eski TV'ler gibi etrafı siyah oluyor, ortada oyun küçük oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası üzerinden şu şekilde ayar yaptığınızda siyah bar kalkar.

1682190610285.png

Başlıktaki gibi 1920x1080 oynuyorum ama 4:3 ve daha düşük çözünürlükte oynamayı daha çok seviyorum. Fakat oyunu 4:3 yapınca ekran sanki eski TV'ler gibi etrafı siyah oluyor, ortada oyun küçük oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

NVIDIA kullanıyorsan NVIDIA denetim masasında masaüstü ayarları tarzı bir ayar ekranı var oradan tam ekran seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Laptop kullandığın için MUX Switch açmadıysan NVIDIA tarafında o ayarı bulamazsın. Intel Denetim Masası gibi bir yer olacak, oradan ayarlayın. Ekran ölçeklendirmesini tam ekran yapın.

Masaüstü ve laptop için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA Denetim Masası üzerinden şu şekilde ayar yaptığınızda siyah bar kalkar.

Eki Görüntüle 1750969
Bu kısım yok bende ekran kısmında o kadar ayar.

Laptop kullandığın için MUX Switch açmadıysan NVIDIA tarafında o ayarı bulamazsın. Intel Denetim Masası gibi bir yer olacak, oradan ayarlayın. Ekran ölçeklendirmesini tam ekran yapın.
İntel ayarları Tam ekran aslında ama hala o ayarlar yok mux switch ne oluyor.

Tam ekran o aslında ama hala o ayarlar yok mux switch ne oluyor.
Eğer laptop kullanıyorsanız ve MUX Switch dGPU seçili ise yukarıdaki arkadaşların dediği gibi fakat değilse Intel Denetim Masası'ndan yapman gerekiyor.
Nasıl açıldığı ile video veya yönlerdirme yaparsanız açayım.

Intel ayarları Tam ekran aslında ama hala o ayarlar yok MUX Switch ne oluyor.

Nasıl açıldığı ile video veya yönlerdirme yaparsanız açayım.

Intel ayarlarında, oyunu 1280x960 oynuyorsanız mesela çözünürlüğü 1280x960 yapın ölçeklendirmeyi uzatılmış yapın ve onaylayın daha sonrasında tekrar 1920x1080 yapıp uygula diyebilirsiniz, bu şekilde oyunun tam ekran olmuş olması gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı