Arc'a 750 ekran kartım var siyah bar sorununu nasıl çözeceğim 1280x960(4:3) alınca monitörün yanları siyah oluşuyor ekran kartı uygulamasında o ayar yok galiba bulamadım çözüm nedir? CRU ile özel çözünürlük oluşturmak istemiyorum Intel Arc grafik panelinde böyle bir ayar mevcutt mu?
Intel grafik kontrol merkezini indir. Ekrana gel. Sistem ayarlarını aç ve çözünürlüğü 4:3 herhangi bir şey seç. Sonra ölçeklendirme kısmında uzat de. Sistem ayarlarından tekrar 1080P'ye al ve oyuna girdiğinde siyah bar kalkmış olacak.
Eğer üstteki kodla düzelmezse grafik kartının denetim masasına girip ekran sekmesinden ekran ölçeklendirmesini tam panel yapmalısın. İsim ve konum olarak her markada farklılık gösterir ama genelde bu ayar görüntüyü ekrana sığdırmanı sağlar.
Eğer üstteki kodla düzelmezse grafik kartının Denetim Masası'na girip ekran sekmesinden ekran ölçeklendirmesini tam panel yapmalısın. İsim ve konum olarak her markada farklılık gösterir ama genelde bu ayar görüntüyü ekrana sığdırmanı sağlar.
Evet, bayağı karman çorman bir arayüzü var. İlk görseldeki "Ekranları Yerleştir" kısmında, 2. görseldeki gibi ölçeklendirme ayarı bulunuyor mu? Bunu bulursak, daha doğrusu bulabilirsek sorunu çözebiliriz.
Bir kez daha bakınca fark ettim, iki görsel de sana aitmiş. Ölçeklendirmedeki Özel sekmesini açınca yeni özellikler açılıyor mu?
Masaüstü çözünürlüğünü, CS'yi oynadığın çözünürlüğe çek. Yanlış görmediysem 1280x960 olması lazım. Ardından bu görseldeki yere, yani Özel Ölçeklendirme'ye gelip görüntüyü ekrana sığdırmaya çalış. Bakalım ekranı 16:9 mu tanıyacak yoksa çözünürlükten doyalı 4:3 olarak mı tanıyacak.