Çözüldü CS:GO CFG not defteriyle açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Odios01

Hectopat
Merhabalar. .cfg dosyasını 'birlikte aç' > not defteri yaptım. Normalde özelliklere tıklayınca 'bir uygulama seçin' yazıyordu. Şimdi not defteri açılıyor. Bu bir sorun mudur? Normale nasıl çeviririm?

Çözüm
Başlat > Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle`nin işaretini kaldırın
CFG'nin üstüne sağ tıklayıp ad değiştir`e tıklayın ve noktadan sonraki kısmı .cfg olarak değiştirin.
(Alıntıdır)
Sorun değildir. Artık cfg dosyalarını not defteri ile açar. Dilerseniz varsayılan uygulamalar kısmından .cfg ile bağlantısını kaldırabilirsiniz not defterinin.

Birlikte aç yaparken "dosyalarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" tikli olursa artık sormaz sanırım görmeden onu işaretlediniz.

Merhaba hocam cmd yi açıp regedit.exe ye girip.

Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.cfg

Ye girip cfg klasörünü yedekleyip silip tekrardan cfg yi açmayı denermisiniz.
Merhabalar. .cfg dosyasını 'birlikte aç' > not defteri yaptım. Normalde özelliklere tıklayınca 'bir uygulama seçin' yazıyordu. Şimdi not defteri açılıyor. Bu bir sorun mudur? Normale nasıl çeviririm?

Birlikte aç yaparken "dosyalarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" tikli olursa artık sormaz sanırım görmeden onu işaretlediniz.
Aslında onu işaretlememiştim.
Şöyle yapınca beyaz oluyor ancak birlikte aç yine not defteri oluyor.

Regedit'ten sildim .cfg'yi, sonra tekrardan oluşturduğumda otomatik tekrar not defteri oluyor.
@324720, @Reznikov bu bir çözüm mü bilmiyorum ancak bir forumda (burası değil) çözümünü yollamışlar. Az önce gördüm. Keşke daha önceden görseymişim
Her neyse bu çözülmüş oluyor mu? (Resim paylaştım)

Bir de böyle bir şey yaşayanlar için o forumun konusunu yollayayım mı buraya? Yasak mı bilmediğim için soruyorum.

Son düzenleme:
Alıntı yaparak bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.
Çözümü kopyalayıp yapıştırın alıntı diye not geçin.

Alıntı yaparak bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.
Çözümü kopyalayıp yapıştırın alıntı diye not geçin.
Alıntıdır dedikten sonra o forumun ismini vermeli miyim yoksa sadece "alıntıdır" yazsam yeter mi? İlk defa alıntı yapacağım için cahilim biraz bu konuda .

Başlat > Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle`nin işaretini kaldırın
CFG'nin üstüne sağ tıklayıp ad değiştir`e tıklayın ve noktadan sonraki kısmı .cfg olarak değiştirin.
(Alıntıdır)

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…