CS:GO deneyimlerim

Ahanda benim takıntı seviyemdeki biri daha memnun oldum beyefendi çok güzel anlatmışsınız

Bu arada Valorant ile olan anımıda anlatayım. Tabii o CS:GO kadar beni bunaltmadı Çünkü keyfi olarak ölüm maçına girip takılıyordum. Arada bir de rekabetçi oynuyordum. Seviyeyi hiç önemsemiyordum. Yine de Valorant oyununda özellikle Vandal silahında bu çakışmadan kaynaklı olan sorunu hissediyordum. Mesela Vandal ile çok uzak mesafe de olan bir oyuncuya tek tek atsam bile 1 saniye aralıklarla o 2. mermi adamın 2 CM kafasının üzerine gidiyordu. Şimdi attığım her mermi mesafe tanımaksızın anında karşı noktaya iletiliyor. Tabii Valorantı CS:GO kadar denimleyemedim, yine de güzel bir oyun Ve son bir şey daha eklemek istiyorum. Ufak bir dükkan açtık, artık düzenli olarak çalışıyorum ve zorundayımda. Sabah erken saatlerde gidip akşam en erken 21:00 gibi geliyorum. En fazla 3 saat takılıyorum ve bu süre içinde en fazla 1 saat Valorant ölüm maçı oynuyorum. Bu sorunu çözmek için CS:GO denedim daha çok, ama artık CS:GO oynamıyorum. Birileri kıçına kına yaksın En iyisi sizsiniz tamam!
Ahanda benim takıntı seviyemdeki biri daha memnun oldum beyefendi çok güzel anlatmışsınız
Sorma dostum gerçekten bu süreç benim için rezaletti. Artık akşamları Valorant ölüm maçı takılırım bir tık, sessiz ve sakin, kimse mikrafon açıp "fuckin noob why peek" demez. Koş vur ve 40 olan bitsin.
@ozzy09 @yaschares @Psikon @murat45654

Arkadaşlar size başka konuda video olarak ekleme de yapacağımı söylemiştim ama bunun için zamanım artık çok kısıtlı. Bahsettiğim şeyler aslında çok basit. Donanım ve IRQ çakışmaları hakkında Technopat ve dışında olan sitelerde bol bol kaynak bulabilirsiniz. Konuyu sadece yazılı olarak anlattım. Biraz kendi meselemi uzatmış gibi oldu ama olsun. Belki bu konuda benzer şeyler yaşamış olabilirsiniz. Fakat bir şeyler iyiyken daha iyisini arama gereksinimi duymayın. Çünkü bu sorun sadece sorunu düzeltip normal olana kavuşturuyor. Ben mermilerim daha iyi gidiyor derken mesela, eski sorunlu donanımsal uyumsuzluğa göre söylemiştim. IRQ hakkında zaten kısa bir özet alıntı mesaj yazdım. Diğer konuları da araştırabilirsiniz. Donanımlar arası ilişki nasıl olur gibisinden mesela. Bunları kavradıktan sonra zaten mantığınız sizi bir adım daha ileriye taşıyor.

Son düzenleme:
Öncelikle eline, ağzına sağlık gerçekten yardımcı oluyorsun bizi hiç tanımadığın bilmediğin halde o kadar emek verip araştırmışsın hakkını helal et. Benim anakartım Gigabyte b450m s2h işlemci r5 3600 cpb auto oyunda 4,2'ye kadar ghz çıkıyor herhangi ısınma ses problemimde yok çok şükür performans(fps) konusundan yana sorunum yok şu yönden sorunum var bilgisayar açılırken windows logosu döndüğünde 2. tur 3 saniye ve masaüstü geldikten bi 5-10 sn. sonra mouse 2 saniye donuyor sonra hiç donma yapmıyor msinfo32'den çakışma görselini ekliyorum bi bakabilirmisin çakışan sürücü var mı diye valorantta senin ilk yaşadığın problem var ben de şuan vandal ile 2. mermi ve sonrası hep kafa üstüne gidiyor izleyenler bile söylüyor senin mermilerin niye adamın kafasının üstüne gidiyor hemen sırf şöyle input lag sorunları yaşamayayım diye zowie xl2411k DyAc ve AMA özellikli monitör aldım ama nafile Gameguard isimli anti-cheat uygulaması var cs 1.6 maç atmak için bu uygulamayı başlatınca disk %100 kullanımda diyor ve ekran kitleniyor mavi ekran gelirdi önceden artık gelmemeye başladı sadece ekran sabit donuyor ve valorantta 1 kere şu hatayı vermişti ekran kartı sürücünüz güncel değil kapattım tekrar açtım oyunu birdahada böyle bir hata vermedi ekran kartım msi gtx 1050 2gb bu arada denetim masasından ayarların hepsini yüksek performans düşük gecikme ultra felan yaptım bilmiyorum ayarlıkmı durum var çakışmalar mı var anlamadım hpet devre dışı bıraktım pek fark göremedim yani ne fpsde ne gecikmede aynı herşey bilmiyorum şuan ne yapacağım oyun hevesim gitti hiç bilgisayara oturasım bile gelmiyor o derece soğuttu beni bu durum lafı çok uzattım kusura bakma fikri olan varsa yada tavsiyesi yazabilir artık araştıracak takatim gücüm kuvvetim kalmadı gerçekten böyle devam ederse sistemi satıp oyun hayatıma son vereceğim son olarak şunlarıda söyleyeyim windows 11 21hli sürümünü kullanıyorum microsoftun sitesinden indirdim isoyu flash ile temiz kurulum yaptım ekran kartı driverde sitesinden son güncel driver 511li sürüm experiancedende kontrol ediyorum güncellemelerini eski sürümleri 471. 472.lileride indirdim sorun düzelmedi ama hatta eski sürümlerde valorantta fps 200e kadar düşüyor 511li sürümde 220ye kadar düşüyor öyle birşey var daha öncesinde windows revios, ghost felan kurdum gaming edition sürümleri hepsinde bu gameguardı açınca ekran kitlenme diski %100 kullanma sorunlarıyla karşılaştım bir video gördüm mavi ekran yediğim zamanlarda "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR", "0xc00000021a" ve "critical_process_died" hata kodlarını alıyordum araştırdım biri advanced cpu'dan turbo boost'u kapatınca sorunu düzeldiğini söylemiş oda mavi ekran alıyormuş bu hata kodlarından ben de turbo boost yok yada ben bulamadım core performance boot'u kapattım ama hala ekran kitlenmeye devam etti, hala devam ediyor neyse cok konuştum işte böyle yani benimde sorunlarım bunlar allah başka dert vermesin umarım hallederim ben de bir an önce sağlıcakla kalın..

Dosya Ekleri

• 123.png
    79,7 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:

Teşekkür ederim dostum o senin güzelliğin. Lafı uzatma gibi şeyler de söylemene gerek yok. Çünkü biz burada bir şey üzerinden birbirimiz ile iletişim kurmaya çalışıyoruz. Daha önce de dedim, ne ben ne de bir başkası beni zorlamıyor bunu için. Her neyse, konuya gelelim Şimdi dostum öncelikle mavi ekran hatası aldığını söylemişsin. Bu duruma sebep olan bir çok şey olabilir. Bunu anlamak için "C:\Windows\Minidump" klasörüne bakmalısın. Mavi ekran hatalarından sonra bilgisayar reset atma gereksinimi duyar, daha sonra bahsettiğim bu klasör altında bir dosya oluşur. Bu dosyayı analiz etmen gerek. Bunun için Windows'un kendi uygulaması var. Bu konuda detaylı bilgi için (çok uzun değil basit bir şey) Technopat'ın hazırladığı konuya göz atabilirsin; Minidump ile Mavi Ekran Analizi

Belki bunları daha önce denemişsindir, belki de denememiş olabilirsin. Yine de ben kendi deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Monitör ayarları da önemli. Aynı monitör modeli kullanan kişiler örneğin BenQ marka monitörlerde DyaC teknolojisine sahip olanlar bu ayarı her zaman aynı yapmaz. Kiminde farklı olabilir etkisi. Bu yüzden en iyisi bu tür ayarları kapalı konuma getirmek olur.

Ekran kartı denetim masası ayarlarında performansı ilgilendiren değerde olsun. Yani kalite olarak "yüksek performans" gecikme süresi olarak da "kapalı" yap. Tıpkı DyaC gibi, bu tür ayarları kapalı yapmalısın ekran kartı ayalarınıda.

Windows güç tüketimini "Dengeli" olarak bırak. Çünkü bu tür sorunlara neden olan şeylerden biriside bilgisayara ulaşan ev içi elektrik hattı da olabilir. Hatta BIOS ayarında "C-States" ayarı "Auto" olarak seçilidir. 3 tane kombinasyonun var. Bir default Auto > Disabled ve Enabled. Geriye kalan iki ayarı da deneme yanılma yöntemi olarak gözlemlemeyi dene.

Bilgisayarına LatencyMon programı kur. Disk'inde problem olduğunu söylemiştin. Bu kısım önemli. LatencyMon programını çalıştırdıktan sonra (Windows açılımından 15 saniye sonra yap) bilgisayar içinde en az 20 GB olan bir veriyi varsa diğer disk'ine aktar, yoksa aynı disk üzerinde bir klasör içine aktar. Bu işlemi yaparken hiçbir işlem yapma, varsa açık olan kendine ait uygulamaların, Steam gibi mesela, hepsini kapat bu gözlemleme işini yaparken. 20GB bir dosya en azından 30 saniye sürer herhalde, disklerin/diskin hızına bağlı olarak (tahmin) Daha sonra LatencyMon programı pencere üst kısımda "Edit" var. Oradan kopyala, daha sonra masaüstünde bir .txt dosyası oluşturup içine yapıştır. Bu dosyayı, daha sonra Main - Processes - Drivers - CPUs adlı üst sekmeleri tıkla, ve orada ki ekran görüntülerini bana at. Sen de anlarsın, orada bir çeşit kullanımların olduğunu. En çok kullanımları üst kısma çekmek için "Highest......" olan yazıya tıkla. Bu şekilde en çok kullanılan, ya da işte çakışan, ya da anormal olan Driver, ya da CPU kullanımı neyse anlarız. Ama bu noktayı iyi anla. Hani Windows klasörüne girersin ya, her şey default olarak sıralıdır ? En yüksek boyut içerikli klasör ortalar da, aşağılar da olabiliyor, en çok yer kaplayan klasörü yukarıdan aşşağı sıralamak için mouse ile tıklıyoruz ? İşte bu şekilde anlattığım gibi yapıp LatencyMon programında ki ekran görüntülerini ve .txt dosyasını bana buradan paylaş.

Diğer konuları senden ricam kendin araştırman. Çünkü yaşadığın sorun benimkine benzer, bundan dolayı ben sana şunu bunu yap, bu şekilde yap, gibi şeyler söyleyerek yardımcı olamam. Çünkü bu sorunu çözmek için süreci çok uzatır, ve benimde o kadar vaktim yok, senin bekletmek istemem.

Bu arada Windows 11 kullandığını söyledin. İşte en güzel başka bir örnek daha, kimileri yeni çıkmış bu Windows için sorunlar yaşarken, kimileri Windows 10'a göre daha iyi performans aldığını söyledi, üstelik bu konular genelde oyunların açılımları, Windows açılımı, FPS değerleri ile alakalı. Bence en iyisi sen Windows 10'a ilk önce geri dön. Çünkü 11'e göre uzun süre destek vermiş bir işletim sistemi. Windows 10'un en beter sorunlu sürümü 1909'dur. Bu konuda çoğu gecikme sorunu ile alakalı problemler daha çok bu sürüme ilişkin. Bu sürümde Windows'un büyük bir güncellemesi sonrasında bu yaşadığımız problemi yaşayanlar gerçekten fazla Ben şimdi kendim için en iyi sürümü söylerim sorun değil. Senin için belki en stabil olan Windows 10 21H2'den önce ki sürüm olur. Benim için şu an en iyisi bu. Bundan sonra 2004 (21H1) olanı. Ben 21H2 kullanıyorum.

Bu anlattıklarımı dene. Nvidia sürücülerin ciddi şekilde sürücüden dolayı uyumsuzluk sorunları yaratacağını sanmıyorum. Yine de en güncel driver yerine 2-3 önce çıkan bir Nvidia driver kurmayı dene. Hepsini tek tek denemene gerek yok yani.

BIOS ayarların default olsun öncelikle, sadece XMP ayarını aktif et. Kısacası Windows ayarlarında öncelikle Default olsun. Güç planına kadar. Sadece ekran kartına ilişkin ayarların performans içerikli olsun, ve gecikme süresi gibi ayarları kapalı yap. Ve kesinlikle Chipset driver'ını kurmayı unutma. Bir de duruma göre önce default kalsın, daha sonra ethernet kartına ait sürücüyüde kur. LatencyMon programını disk için kullanmanı söylemiştim. Bu işlem sonrası bana gerekli şeyleri paylaşacaktın. Daha sonra aynı şekilde bu sefer oyuna girerek arka tarafta LatencyMon programını açık bırak. Oyunuda ölüm maçında 5 dakika + 10 dakkaya kadar, kafana göre oyna, daha sonra yine aynı şekilde bahsettiğim gibi .txt ve ekran görüntülerini bana paylaş. Bu arada bu testler bittikten sonra LatencyMon programını durdur.

Kesinlikle öncelikle tertemiz format at. Dediğimi unutma sakın Gerekli şeyleri kur sadece, ve Windows ayarların default kalsın, sadece dediklerimi uygula. Program olarak Chrome gibi ufak gerekli programları kurabilirsin. Steam, CS:GO kur ek olarak. Ama başka bir program kurma lütfen, ve HPET fln hiçbir şey kapatma. "msinfo32" donanımsal uyuşmazlıklar hakkında ki sorunuda araştırmaya devam ediyorum hala, zaten bazıları açıklandı. Ama bu sorun hakkında çok paylaşım yapanlar var. Yani tam olarak bu kısmın boş olduğunu gösteren bir kaynak bulamadım. Ama fazladan çakışmalara neden olan ekran görüntüleri gördüm. Mesela benim öyleydi, senin neredeyse benim yarısı kadar. Şu an ben de o durumdayım. Bilemiyorum, belki de bu çakışmalar kusursuz olmuyordur, kusursuz anlayışı belki de bir tık az çakışma ile alakalıdır. Sen dediklerimi yaparsan, özellikle LatencyMon ve mavi ekran analizi çok önemli. Bu iki şeyden sonra sorunun kaynağına gidebiliriz. Anakart'ın önemini söylemiştim, ama bir de o anakart ile ilişki kuran donanımda bir o kadar önemli aslında. Yani hangisi birbiri ile ilişki kurarken sorun yaratıyor bu anlaşılır. En azından iyi denilebilecek bir anakart başka bi donanım için uyum sağlayabilcek bi teknolojiye sahiptir. Şimdi bi anakart üzerine iyi denilebilecek bi mouse yerine dandik bir mouse takarsak olmaz. İyi ve kötü olan bi mouse sonuçta USB yolu ile, anakarta bağlanıyor. 125Hz ve 1000hz arasında fark var. 125Hz bi değer bile Windows üzeri delay yaratabiliyor. Neyse, şimdilik bunları konuşmak gereksiz. Gözümden başka bir şey kaçmışsa yazabilirsin. Görüşmek üzere....

Bu arada konu altında yazmıştım. Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyorum. Daha önce TP-Link 3468 model bir ethernet kartı almıştım. Bir gün rastgele işte download işlemi yaparken, aynı zaman içinde CPU-Z ile işlemci için benchmark testi yapıyordum. Biliyordum az çok bu skorların kaç olduklarını. Mesela bir oyun açık bırakıp arka tarafta aynı zamanda CPU-Z ile bu test yaparsam, elbette ki skor düşük çıkacaktır, çünkü arkada ciddi şekilde işlemciyi zorlayan bir oyun var örnek ? Ama download yaparken ne alaka yani ? Normal skor'um single 660 multicore ise 4900-5100 arası değerler çıkıyordu. Download esnasında multicore aynı, ama singlecore skorum 350-400 arasına düşüyordu. Yani ne alaka diyorum download ederken ethernet donanım kullanıyor, ve bu donanım benim işlemcimi öyle ya da böyle, bir şekilde tek çekirdiğine %40'a varan performans kaybına sebep oluyor. Hani arkada oyun açık kalsa bu kadar etkilenmezdi herhalde. Oyun açıkken ekran kartına daha çok ilişkin olurdu işlemci kullanımı, ama basit bir ethernet donanımı feci şekilde düşürüyordu. Mesela yani, etherneti çıkardım farklı soketlere taktım, ama durum değişmedi, tümden çıkardım, her şey normale döndü. Bunu ve bir kaç şeyi de böyle tesadüf olarak görüp çözüme kavuştum lanet olsun...
Yani CS:GO oyunuda tekli çekirdeğe diğer oyunlara göre çok çok daha önem veren bir oyun. Düşün dostum işte o lanet olası ethernet kartı ile alakalı sorunla bile CS:GO oynarken nasıl kayıp yaşadığımı. Bu kayıp ile mermilerin gidiş durumu, spray atma fln...Yani o etherneti çıkardım ok bu halloldu, ama bu sefer de PCI-PCI köprüsü ile alakalı ne varsa aynı bu şeye benzer durum gibi, her şeyi bi şekilde iyileştirmeye çalıştım. Son 1 ay olacak neredeyse, kendimi sanki 60Hz monitör'den 144Hz bi monitöre geçmiş gibi hissediyorum. Zaten bunları daha önce yaşamıştım, ama sorun öyle kronikleşti ki unutmuşum bu hissiyatları da

Son düzenleme:
Yüksek ihtimalle bende de bu sorun var özellikle deagle ile ateş ettiğim zaman mermilerim saçma sapan yerlere gidiyor biliyorum deagle çok seker ama bu farklı bir durum güzel açıklayıcı bir konu olmuş lakin benim BIOS'umda buna dair bir ayar bulunmamakta ve Windows 8.1 geçtiğim zaman sorunum biraz düzelmekte. Bu konuyu daha derin bir şekilde araştırıp çözüm bulmaya çalışacağım.(etiket için teşekkürler)

C-states ayarından bahsediyorsun sanırım? Ya da IRQ yönetimi? IRQ ile ilgili bu konuda tam olarak bir sey diyemem. Ama C-states ayarı bazı bioslarda farklı isim olarak olabiliyor. Google a yazarsanız bu sonucu kolaylıkla bulabilirsiniz. IRQ yapılandırma olayıda eski sistemlerde tek tek manuel olarak ayarlanabiliyormuş. Yeni isletim sistemlerinde eskisi gibi olmadıgını biliyorum ama. Mesela ben bu IRQ ayarlarını aygıt yöneticisinden degistirmek istedigim tek aygıt üzerinde degisiklik yapamıyorum. Genel aygıtlar için temel yapılandırma yapabiliyorum ama. Bu da belki benim anakartıma özgün bir seydir. Ama baska bir program ile aygıtların islemci çekirdek sayılarını/kullanımını degistirebiliyorum. Tabii bu bazen daha olumsuz sonuçlar yaratabiliyor.
@murat45654 Bu arada deagle silahı sekmesi normal. Yani ararda hızlı denilebilecek bir aralıkta olursa. Bu sorun en cok m41s ve AK47 sikahında özellikle kendini belli ediyor. M41S ilk 3-4 mermi hızlı ve tutarlı gider, ondan sonra sekmesi normaldir. Ak47 1tap ve spray silahıdır bana göre Ben sorunu yaşarken M41S silahın birinci mermisi dahil hepsi boncuk atar gibiydi... Şimdi asırı hızlı ve tutarlı gidiyor o düz mermiler. Aynı şekilde AK47 silahın seken mermilerini kontrol etmek daha rahat, ve tutarlı. Deagle ile hızlı ates etmek ancak karşı kişinin en fazla iki metre ilerde olması gerek. Birinci mermi seksede sonra ki mermiler mesafe yakınlıgından dolayı kafaya bile gelebilir ararda sıktıgımız durumda, ama bu mesafe arttıkça tamamen nokta atışa odaklanmalı, ve tek mermi sıkma yöntemi ile...

Son düzenleme:
@Quarit şu videoyu buldum burada sizin dediğiniz MSI Mode Utility ve IRQ ile ilgili ayarlar yaptırıyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet dostum biliyorum bunlarıda. Bahsettigim CPU kullanım ve çekirdeklere atama programı bu. Hatta AMD için en iyi çekirdeklerin hangilerini öğrenmek istiyorsan "AMD Ryzen Master Utility for Overclocking Control" uygulamasını kullanabilirsin. Bu uygulama da en performanslı çekirdeklerin yanında yıldız işareti vardır. Güzel sevindim senin yararlı bir şeyleri bulmana Yalnız en iyi çözüm bence anakartı sağlam bir sey almak. Ben bir cok buna benzer yöntemler denedim. Ve en etkili yöntem benim için anakartın IRQ temel yapılandırmasını manuel olarak değiştirmek oldu. Yakın zamanda anakartımı değiştireceğim. Yine de bu konular bazı kişilerin çok işine yarayabilir. Sorun yaşamasa bile bilgisayara meraklı olan birisi için iyi

@Quarit dediğiniz bios ayarının adı tam olarak ne olarak geçiyor?

BIOS ayarı IRQ için temel yapılandırma benim anakartıma özgün bir şey olabilir. Bu; "Serial Port Configuration" kısmında...

NOT: Bu ayar BIOS üzerinde "disabled" olduğu zaman Windows aygıt yöneticisinde "Bağlantı noktaları (COM ve LPT) > İletişim bağlantı noktası (COM1) gidiyor. Yani aslında BIOS üzerinde bu "Serial Port" açık olması yeterli. Çünkü Windows aygıt yöneticisinden de bu temel yapılandıramayı değiştirebiliyorum, hatta orada gelişmiş ayarları da var, ama hepsini araştırmadım, tabii bazılarını kendim denedim ama sonuç daha beter oldu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…