CS:GO düşük CPU ve GPU kullanımı

bhdrvrl

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, fiyat/performans odaklı toplama bir bilgisayar sahibiyim, bazı parçalarını (ram ssd anakart işlemci) aliexpressten getirtmiştim. Sistem performansından genel olarak mutluyum. Fakat şöyle bir sıkıntım var. Witcher tarzı oyunlarda gayet güzel performans değerleri alıyorum. GPU kullanımım sürekli %99-100 gibi değerlerde ve işlemci yüküm de 60-80 arası gidip geliyor, darboğaz olmuyor, 1080p düşük ayarlarda 60-70 arası fps alıyorum. Fakat en çok vakit geçirdiğim CS:GO'da genel olarak 150-200 arası fps değerleri alırken bazı yoğun çatışma anlarında ciddi fps düşüşü hissediyorum. Halbuki CPU kullanımım %50-60 civarı, ekran kartı kullanımı ise %30-40 civarı görünmeye devam ediyor böyle anlarda. Merak ettiğim şey Witcher'da GPU kullanımım son sınırlarına varırken CS:GO gibi daha hafif bir oyunda zorlanılan anlarda neden sistem kapasitesini zorlamıyor, neden ekran kartı kullanımı darboğaz olmamasına ve cpu kullanımı da düşük olmasına rağmen düşük kalıyor. CS:GO'yu da 960p ve düşük ayarlarda oynuyorum. Yardımcı olup aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Bahsettiğim duruma ilişkin screenshotları da yükledim.

Ekran Kartı : GTX680 ASUS DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit
İşlemci : Intel Core i5 3570 Soket 1155 3.4GHz 6M
RAM : 8 GB RAM DDR3 Kllisre
SSD : 256 GB SSD Goldenfir
Anakart : Huananzhi B75 Anakart
KASA : PowerBOOST mid Tower 350W VK-1625 ATX PC Kasası

Not: PSU gücümün düşük olduğunun farkındayım ama 6 aydır hiçbir sıkıntı yaşamadım kapanma donma gibi. Zaten dediğim gibi witcher oynarken 1 saat boyunca ekran kartı %100'de çalışıyor, darboğaz olmuyor ve 60-75 arası fps değerleri alabiliyorum.

Dosya Ekleri

• CS GO.png
    CS GO.png
    716,9 KB · Görüntüleme: 107
  • witcher.png
    witcher.png
    906,4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevaplar için. Kullanım yüzdelerinin düşük kalması konusunda içim rahatladı, farklı bir sıkıntı olabileceğinden şüpheleniyordum. Zaten genel olarak akıcı bir şekilde oynuyorum oyunu. Ama bazen çatışmanın yükseldiği ve smoke molotof gibi materyallerin olduğu anlarda fps kaybı yaşayabiliyorum. Bu konuda da tahminim, ram'in 2x4 şeklinde değil de tek kanal şeklinde olması, ayrıca ram frekansının 1600hz olması (işlemci max bu frekansa izin veriyor diye biliyorum) gibi hususların yetersiz kalıyor olabileceği.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı