Laptop kullandığım için fazla ısınmaması amacıyla FPS'yi yarıya limitleyeceğim. 144Hz monitöre sahip olduğum için 144FPS'ye sabitleyeceğim. Şimdi normalde 400FPS alırken ve 144FPS'ye sınırlayınca değişen bir şey olacak mı?
İnput lag denilen bir olay var, FPS ne kadar yüksek olursa gecikme o kadar az oluyor. Ama bu dediğim şeyin ekranınızın Hz'den sonrasını hissedebileceğinizi düşünmüyorum, ısınmaması için sabitlemeniz mantıklı olacaktır.
144 yerine 150 veya ekran yenileme hızının bir tık daha üstünde kullanman sizin için daha iyi olur mesela 165 Hz monitör 300 sabit gayet stabil oynuyorum tabii ki işlemci'nin de rolü var burada.
144 FPS'e sabitlersen ekrandaki karelerin güncelliği daha az olacak. Arkadaşlar 144 hz üstü ise 144 FPS üstü boş deyip element bilgisi vermeyin. Tamam 144 hz üstü göremezsin ama FPS ne kadar yüksek olursa karelerin güncelliği de o kadar artacak ve input lag azalacaktır. Kendin de deneyip bilgimi doğrulayabilirsin. Önce FPS'ini kısıtlayıp oyna ve sonra FPS sınırını kaldır. Çok daha hızlı tepki aldığını hissedeceksin. Sabitleyeceksen bile 200 civarına sabitlesen daha iyi olur. Bana kalırsa hiç sabitleme, CSGO oynyorsun. Aşırı bir fark olmayacaktır.