CS:GO hangi ekran oranı daha iyi?

İşletim sistemi
Windows 10
Merhaba. Uzun yıllar 16: 9 oranında 1080P olarak CS:GO oynuyordum. Aslında iyi de oynuyordum ama daha kolay HS atmak için 4: 3 oranında 1280×960 çözünürlüğünde oynadım bir gün ama hiç rekabetçi maç kazanamadım. Yani çözünürlük öyle kötü oldu ki kör oldum resmen :D oyun çok eski gibi geldi psikolojik olarak rahatsız oldum ve bu yüzden alışamayıp maç kazanamadım. Oysaki 16: 9 1080P de en az iki rekabetçi kazanıyordum.
Şu an hala 4: 3 tam ekran 960P de alışırım ama hangisi daha iyi bilmiyorum sizce arkadaşlar alıştığımı bırakıp 4: 3'e mi alışmalıyım yoksa 16: 9 1080P mi daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 4 sene 16:9 - 1920x1080 çözünürlükte oynuyordum, 1 seneyi geçkindir 4:3 - 1280x960 çözünürlükte oynuyorum. 16:9 oynarken rankım keleş falandı, tabi o zamanlar oyunu tam anlamıyla bilmiyorduk da. 4:3'e geçerken le-lem arası gidip geliyordum. 4:3 de global oldum, şuanda da supreme-global elite gidip geliyor. Hileler sağolsun rank almamıza izin vermiyorlar :)
Amma velakin ben çözünürlüğün bir şey değiştirdiğine inanmıyorum. Tamamen dikkatini vermekle alakalı bir durum. Psikolojik bir oyun bu, oyun içerisinde 5 kişi birbirini ne kadar motive ederse o kadar galibiyet alınır (tabi iyi oyuncular için bahsediyorum silver-nova aralığı değil)

Kanımca, profesyonel oyuncuların 4:3 oynama sebebi daha kolay adam vurulduğundan değil de alışkanlıklarıdır.

Profesyonel oyuncu olmak yıllar gerektirir, bu arkadaşların da yıllardır bu oyunu oynadığını savunmak gerekirse eski CS oyunlarından itibaren oynadıkları düşünülmesi gerekmekte. Bu sebepten ötürü de büyük ihtimalle o yıllarda 4:3 ile oynuyorlardı. CS:GO çıktığı zamanda bu alışkanlıklarını değiştirmek istemediler.
Mantıklı yani o da olabilir.
Ben de eskiden 1080p oynuyordum ama mesela Dust2 A Side'dan pit'i görebilmek için gözümü kısıp ekrana girmem gerekiyordu :D
Sonra 4:3 1280X1024 çözünürlügüne alıştım daha iyi geldi şimdi 1080 de nasıl vuruyomuşum ben diyorum.(15 İnch'de oynuyordum şimdi 24 e geçicem)
Bide internet kafede felan oynayamıyorum mesela 32 ekran felan olursa 1280 e alınca tam ekran yapsan bile degişik oluyor hassasiyet felan degişiyor, vurulmuyor adamlar.
Doğru 16:9 1080p de küçük gözüküyor :D
Ben de 4 sene 16:9 - 1920x1080 çözünürlükte oynuyordum, 1 seneyi geçkindir 4:3 - 1280x960 çözünürlükte oynuyorum. 16:9 oynarken rankım keleş falandı, tabi o zamanlar oyunu tam anlamıyla bilmiyorduk da. 4:3'e geçerken le-lem arası gidip geliyordum. 4:3 de global oldum, şuanda da supreme-global elite gidip geliyor. Hileler sağolsun rank almamıza izin vermiyorlar :)
Amma velakin ben çözünürlüğün bir şey değiştirdiğine inanmıyorum. Tamamen dikkatini vermekle alakalı bir durum. Psikolojik bir oyun bu, oyun içerisinde 5 kişi birbirini ne kadar motive ederse o kadar galibiyet alınır (tabi iyi oyuncular için bahsediyorum silver-nova aralığı değil)
Doğrudur hocam şuan bende 4:3 960p de oynuyorum ama alışmam uzun sürer galiba çözünürlük çok düşük olduğu için görsel kalite çok kötü ve bu benim biraz moralimi bozdu. 16:9 1080p de iyi oynarken şuan biraz alışma süreci olduğu için maç kazanamıyorum :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı