CS:GO ısınma ve FPS sorunu

FemoMadnes

Kilopat
Arkadaşlar, laptopumda Win7 32bit işletim sistemi vardı. ETS2 yüzünden Win10 64bit yaptım. Eskiden +50, bilgisayar soğukken +100 FPS değerlerine ulaşıyordum. Win10'da ise FPS biraz daha arttı. Fakat bilgisayar ısınınca FPS anormal şekilde düşüyor ve sabit 15-20 oluyor. 10 bazen 20 hatta bazen ise 1 dakika boyunca FPS bu değerlerde seyrediyor. Sonra düzeliyor, 10-15 dakika sonra tekrar düşüyor. Nvidia 3D ayarlarını performansa aldım. CS:GO için Nvidia'dan özel ayar bölümünden de ayar yaptım. Yinede sorunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Oyundan keyif alamıyorum. Adam karşıma çıkıyor, ateş edince 10 FPS oluyor.

V-Sync çözüm olabilir. Saniye başına düşen kare sayısı sabitlenmiş olur.

başka bir konuya yazdığım cevabı kopyaladım
Ben de bu drop sorununu yaşadım. MSI After Burner programını yükle. CPU sıcaklığını oyun içi gözlemle. Benim gözlemime göre hatırladığım kadarıyla işlemci sıcaklığı 90 derecenin üzerine bile çıkabiliyordu. Bir süre sonra kendiliğinden düşüyor sıcaklık, ve bu sırada fps de düşüyor. Bunu nasıl düzelttiğime gelirsek, güç seçeneklerine girip kendi kullandığım profilin (dengeli) plan ayarlarını düzenle kısmından gelişmiş güç ayarlarını değiştire girdim. Oradan da işlemci güç yönetimi>en yüksek güç durumu kısmından pilde ve prizde olmak üzere ikisini de %80 e indirdim. Fakat tabi farklı bilgisayarda yeterli olan düşürme oranı farklı olacaktır. Ayrıca oyun zaten prizde oynanır, pilde ayarını ellemeseniz de olur. Deneme yanılma ile eğer CPU ısınma sorunu yaşıyorsanız bu şekilde düzeltebilirsiniz.

Dostum, laptop 90 derece seviyelerinde geziyordu. Laptopun fanını açamıyorum. Önce klavye sökmek gerek. Klavye sökmeyi beceremediğim için fan çıkışının olduğu yeri süpürge ile temizledim. Sonra konsola girip fps_max 64 yazdım ve sorun düzeldi. İlginçtir ki fps_max 64 yazınca düzeldi, fps drop yaşanmıyor. Bu fps_max 64 olayı nasıl oluyor ?

Sıcaklık yüksek ise ani düşüşler olur tabi. Termal macunu değiştir (CPU ve GPU), fanları temizle akabinde bilgisayara format at. Bu tür işlerden anlamıyorsan bilgisayarcılara yaptırabilirsin.

Formattan anlarım ama termal macunu sürmeyide az çok internetten gördüğüm kadarı ile biliyorum. Laptop klavyesini sökmeye korkuyorum. Geri takamam düşüncesi var aklımda. Bir de bazı kişiler(hepsi değil) termal macun sürdük deyip sürmeden geri yolluyor ve parasını alıyor. Güvenim yok yani. Klavye sökmeyi nasıl yapabilirim ? Laptop Packard Bell EasyNote TM 85.

Bu video sana yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aman dikkat et vidalar yalama olmasın.

150 yazarsak ne olur? Bende laptop fanı var, CS:GO indirmeyi denesem PC yine ısıdan kapanır mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…