CS:GO kaplamalarına anlamsız fiyat isteyenler

Ben hep piyasanın altına satıyorum, maksat satılsın eşyam. 2-3 ayda 20 TL falan kazanıyorum oradan da sevdiğim oyunları alıyorum

Eki Görüntüle 1524443

5TL'lik skine 40 bin istemişler. Neden böyle fiyat veriyorlar? Gerçekten alan var mı?

Hocam bazen yanlış fiyat yazanlardan kazanmak istiyorlar. veya kendi hesabına çalıntı hesaptan geçirmek isteyenler oluyor. Ben bir keresinde 50 TL'lik skini 10TL'den almıştım dikkat etmeyenler oluyor.

Bu işlem genellikle kara para aklama için kullanılıyor. Bazen bir eşyanın satılma geçmişine baktığınızda çok absürt fiyatlara satıldığını da görebilirsiniz. Pek dikkat edilmediği için genellikle bu şekilde aklanmaya çalışıyor. Ürünün satış geçmişine bakarken bazen bir ürünün nasıl bu fiyata gittiğini düşünebiliyorsunuz. Kara para aklama olayı ya da Steam cüzdanındaki parayı nakite çevirmeye çalışanlar bu yöntemi kullanmaktadır.

Hocam kara para vs diyerek abartmaya gerek yok. Ha, normal bir işlem mi; değil. Yasal değil çünkü.

Bir hesabımdan diğer hesabıma para aktarmam gerekiyordu. Bir item alıp böyle satıyorum. Kara para aklama, yasa dışı bir geliri legal para haline getirmek için kullanılan aracı işleme denir. Yanlış anlamda kullanırsan tüm olayı yanlış anlatırsın.

Ayrıca Steam cüzdanını, platform içerisinde asla direkt olarak nakite çeviremezsin. İnsanlar bu yüzden zaten aracı siteler kullanılıyor. Arkadaşına eşyayı atıp parasını almak direkt olarak nakite çevirmeye girmez çünkü Steam ile kendi arana aracı sokmuş oluyorsun yine.
Mesela sende dragon lore var adam 1 cent e spariş veriyor çalıntı hesaptanda 1 cent fiyatına satıyor, böylece kendi hesabını legal olarak geçirmiş oluyor gibi.
Sende Dragon Lore olsa adam 1 cent'e sipariş verse bile Steam Pazarı en yüksek teklif ile en düşük satışı eşleştiriyor. Yani kısaca hatalı bilgi verip insanları yanıltıyorsun. Ayrıca söylediğin şeyin konuyla hiçbir alakası yok. Sen neden olduğundan daha düşüğe satıldığını açıklıyorsun. Konu sahibi neden daha yükseğe satılıyor diye soruyor. Okuduğunu anladığına emin misin?

Ben kara para aklama diyenlere yazdım. Yoksa neden durup dururken yazayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…