CS:GO major kumar mı?

Arpenix

Hectopat
Daha fazla  
CS:GO'da 2021 Stockholm madalyasını istediğim için 70 TL'ye bilet almıştım.
Niyetim madalya almaktı ancak bir yandan da aklımda kar ederim düşüncesi vardı.

2021 Stockholm madalyasını elmas seviyesine ulaştırarak 3 adet kutu alma hakkı kazandım.
Dust 2 ve 2 tane Mirage alıp, uzun süre boyunca fiyatının artması için beklettim.

İndirim dönemi geldiğinde hepsini satıp çeşit çeşit oyunlar aldım.

Haram para mı harcadım?
Elde ettiğim parayı hayır kurumlarına mı bağışlamalıyım ?

Eklemeyi unutmuşum, madalyanızın levelını artırmak için toplam 9 doğru maç tahmini yapmanız gerekiyor.
Mesela BIG VS ASTRALIS maçında BIG'i seçip doğru bildiğinizde direkt para karşılığı almıyorsunuz, dolaylı yoldan para kazanıyorsunuz.

Son düzenleme:
Kumar olmuyor diye biliyorum hocam çünkü orada bir piyasa var mal alım satımı var. Sonrasında arz-talep mevzusu var.

Kumar olmuyor diye biliyorum hocam çünkü orada bir piyasa var mal alım satımı var. Sonrasında arz-talep mevzusu var.
Evet ancak madalya seviyesini yükseltmek için şu kadar başarılı maç tahmini yap gibi görevler var.
En yüksek madalya seviyesindeyim bu yüzden birçok doğru maç tahmininde bulundum.

Haram para mı harcadım?
Elde ettiğim parayı hayır kurumlarına mı bağışlamalıyım ?
Bunu günlük yaşamla da bağdaştırabilirsiniz örnek veriyorum asgari ücret 500 lirayken 50 liralık eşyayı, asgari ücret 2000tl iken 150 tl ye sattığınızda haram olur mu ? Gibi piyasa arz talep ilişkisiyle dönüyor şans oyunu oynamıyorsunuz sonuçta.

70 TL'ye bilet aldığımda bana en düşük seviye madalya vermişti, bu madalyayı her seviye atlattığınızda 1 adet kutu alma hakkı veriyor, isterseniz kutuyu açabilir ya da satabilirsiniz.

Madalyanın seviyesini artırmak için toplam 9 maç sonunun doğru tahmin etmeniz gerekiyor.
Bir nevi dolaylı yoldan kumar oluyormuş gibi geliyor ancak emin olamadığım için bu konuyu açtım.

Kesin bir cevap verebilecek olursa sevinirim.
Dolaylı yoldan kumar olur mu?

"Haram mı?" ciddi sormadığını umuyorum bu soruyu. Bir meseleyi kılıfa sokar haram da diyebilirsin, başka kılıfa sokup helal de diyebilirsin. Yıl olmuş 2023 taktığınız şeylere bak.

"Haram mı?" ciddi sormadığını umuyorum bu soruyu. Bir meseleyi kılıfa sokar haram da diyebilirsin, başka kılıfa sokup helal de diyebilirsin. Yıl olmuş 2023 taktığınız şeylere bak.
Hocam dine önem vermek bu gayet normal. İstersen yıl olsun 4023.

Benim için çok önemli bir meseledir.
Eğer haramsa öbür dünyaya gitmeden önce bu işi halletmem gerekiyor.

Bu soruyu sormanız ve bu şekilde ince bir düşünce yapısında olmanız takdir edilesi, fakat böyle bir soruya bu mecradan sağlıklı bir cevap alabilmek pek mümkün değil sanırım.

Konu hakkında kişisel yorumum ise; içinde doğrudan emek bulunmayan her kazanç şüphelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…