CS:GO oynarken ekran kartı fazla kullanıyor

472423

Decapat
Bilmiyorum arkadaşlar belki yanlış biliyorumdur ama CS:GO işlemciyi daha çok yoran bir oyun değil mi? Erkan kartımı bu kadar neden yiyor anlamıyorum.
  • İşlemci Ryzen 5 2600X.
  • Ekran kartı GTX 1650.
  • Ayarlar orta.
  • Çoklu CPU etkin.
qqqqq.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarların bayağı yüksek gibi duruyor ekran görüntüsünden, işlemciyi yoran bir oyun da ekran kartı kullanmıyor diye bir şey yok. Benim 2GB ekran kartımdan 1.6GB kullanıyor mesela. 1080P oynuyorum.

Bilmiyorum arkadaşlar belki yanlış biliyorumdur ama CS:GO işlemciyi daha çok yoran bir oyun değil mi? Erkan kartımı bu kadar neden yiyor anlamıyorum.
  • İşlemci Ryzen 5 2600X.
  • Ekran kartı GTX 1650.
  • Ayarlar orta.
  • Çoklu CPU etkin.
Eki Görüntüle 1094952

Normal.
o Crosshair'i nasıl görüyorsun?

• İşlemci Ryzen 5 2600X.
  • Ekran kartı GTX 1650.
  • Ayarlar orta.
  • Çoklu CPU etkin.
Eki Görüntüle 1094952

Grafik ayarların yüksek ise ekran kartından kullanması normal.

CS:GO işlemciye yüklenir ama milattan önceki bir motoru kullandığı için multi-threading performansı yok denilecek kadar azdır o yüzden RTX3080 belki 5K+FPS alabilecekken Ryzen 9'un ancak %10 gibi bir yüzdesini kullanabildiği için 500FPS alır. Aynı zamanda işlemciye yüklenir derken GT 8800 mesela eski bir kart Valo'yu açamaz açsa bile aşırı düşük FPS verir ancak iyi bir işlemci ile birleştiğinde CS:GO'da 100+FPS alabilir. Eski bir motor olduğu için CPU'yu daha çok önemsiyor demek isteniyor orada. Bende de RX580 var ancak işlemcim yüzünden 150-200FPS ancak alabiliyorum.
Normal.
o Crosshair'i nasıl görüyorsun?
Saturasyon yüksektir muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı